Како украсити врт у кинеском стилу

Коријени кинеске културе сежу далеко. Пејзажни дизајн такође носи своју традицију. Пошто говоримо о култури ове земље, не може се рећи о законима општег склада - Фенг Схуи.

Кинески стилутјеловљује људску душу, њену тежњу за животом. Зато ће башта постати ваше место изражавања, манифестација индивидуалиста. Главна карактеристика кинеског стила у свету Фенг Схуија је комбинација свих делова радње, њихове међусобне повезаности и хармоније. Пошто је то врт, он комбинује воду, земљу, ваздух, грмље, отворене просторе, тобогане, равнице и низине.

Стил земље Истока показује пејзаж у коме је веома тешко сагледати границу између природне и вештачке декорације . Увек има једну доминантну композицију, око које су смештени мањи детаљи. Она је центар развоја читавог кинеског пејзажног дизајна у башти.

Шта су "насмејани вртови"

Они су веома популарни у Кини. Састоји се од мноштва светлих боја, различитих нијанси и велике количине сунца. Чак и једноставне стазе, сјенице, куће су обојене у свијетле боје.

Шта су "претеће баште"

Они представљају моћ сваког деструктивног елемента у свој својој моћи. Врт је створен уз помоћ дивно закривљених грмова, дрвећа, узвишених водопада и гризлија.

Шта је "идилична башта"

Име већ говори о миру и пацификацији.У њему, сваки детаљ има за циљ да успостави мир и одмор у људској души. Направите кинески врт са деликатним нијансама, мирном водом и малом сјеницом на позадини сликовитог отока.

Наведене области крајобразног дизајна могу се комбиновати у једну цјелину, која глатко тече једна у другу.

Посебно место у кинеском стилу преузима игра -са простором . Одличан примјер овог феномена може бити стварање мале "слике у оквиру": у зиду се ствара рез у зиду, а мали дио врта се визуално одваја. Смисао пријема је приказивање готове слике управо због "оквира" у зиду.

Врт у кинеском стилуне можезамислитибез зграда . Најчешће је то павиљон у облику пагода, малих игралишта, из којих можете проматрати љепоту парцеле. У великој већини случајева врт је окружен зидом. Да бисте створили такав пејзажни дизајн, биће вам потребна велика површина. Основни пејзаж ваше области мораће да се промени кроз законе Фенг Схуија.

Улога биљака у башти кинеског стила

Оријент је посебно уредио своје парцеле новим сортама биљака. Сваки цвијет има своје значење и позитивну енергију. Када су садили биљке, становници Кине су покушавали да врту дају зимзелене боје и постижу његову јединственост и оригиналност. Најчешће биљке су божури, коврчаве руже, воћке.

Прави кинески стил увек пратиживотиње . Они могуда буду декоративни кранови, паунови, лабудови и, наравно, рибе у резервоару.