Како укључити котао различитих компанија: 4 плоче погона

У складу са свим правилима, гарантован је дуг радни век и правилан рад котла.Кориштење котла чини уређај трајним и ради без прекида. Морате знати како да га укључите, да покренете систем и како да га искључите да бисте уштедели енергију.

Како укључити бојлер "Термекс": карактеристике модела

Инсталацију бојлера "Термекс" врше професионалци, а његово укључивање ће морати да се носи са сопственим рукама. Али морате тачно да знате како да извршите ову акцију како би уређај био неуспешан. Проточни котао се активира према уобичајеној шеми: спуштање ваздуха, прегревање топле воде, подешавање потребних подешавања и укључивање система. Главна разлика између проточног котла и акумулације у времену загријавања воде. Прва опција је само 5-15 секунди, а друга 2,5-3 сата.

Пре окретања бојлера Термек у мрежу, мора бити напуњен водом

Фазе укључивања бојлера:

 1. Вентили за затварање на топлом одводу.
 2. Долази ваздух. Прво се отвара славина са топлом водом, а затим хладном. Ваздух се одређује подераним млазом, када се вода прекине, а сам кран може „уграбити“.
 3. Када вода почне мирно, све дизалице су затворене. Котао је прикључен на мрежу.
 4. Потребно је подесити жељену температуру пре саме везе.

Капацитет котлапровјерен од стране панела. Индикатори, температура, се провјеравају. Ако је све у реду, након 15-20 минута температура ће почети да расте.

За повезивање котла користи се посебна утичница са уземљењем.

Али има случајева када је веза прилично проблематична и бојлер није укључен. У овом случају прво се провјерава мрежа струје, утичница и других елемената. Такође, узрок може бити сломљени кабл који се проверава тестером.

Како користити Аристон бојлер

Не постоји посебна разлика у повезивању акумулационих система. Аристон котао је сличан прикључку других уређаја. Хајде да размотримо сваку наредну фазу.

Сви модели котла Аристон имају одводну славину за одлагање акумулиране унутар резервоара седимента

Секвенца на повезание на бојлер "Аристон":

 1. Потребно је затворити довод топле воде са запорним вентилима.
 2. Потребно је отворити славину на мјесту уградње јединице и уклонити воду из ње. Након тога морате затворити дизалицу.
 3. Из бојлера се ваздух спушта. Да би се то урадило, кран се прво отвара на улазу (означен плавом бојом), након чега следи славина топле воде (означена црвеном). Након спуштања ваздуха, када млаз постане једнак, потребно је затворити славину за довод топле воде.
 4. Кран са хладном водом није затворен, јер се његов довод аутоматски регулише.
 5. Котао се прикључује на електричну мрежу и подешава температурупараметара

На крају рада потребно је провјерити рад јединице. На укљученом панелу температура почиње да расте. Ако се то није десило, онда је грејач воде прикључен на погрешан начин или је дошло до кварова котла.

Корисни савети о томе како користити котао

Када је котао био први пут укључен, требало би му дати времена да загреје воду до максималне температуре. Отворите славину и провјерите цурење. Ако их нема, онда можете сигурно користити бојлер.

Упутства за коришћење котла регулишу правилан рад апарата. Важно је придржавати се свих његових прописа.

Након што укључите апарат, подесите жељену температуру. Обично се ови параметри одређују у три режима: 35, 55 и 75 степени. Код неких модела можете подесити температуру од 10 степени. Такав начин се назива "анти-замрзавање".

Сваке две године потребно је очистити резервоар котла од ваге и важно је провјерити стање Тене

Савети за коришћење котла:

 1. Нема потребе за спајањем бојлера када нема воде у резервоару. То ће узроковати слом Тене. Сигурносни вентил опремљен је неповратним вентилом, који се треба проверавати једном годишње.
 2. Откривање температуре зависи од жеља власника, али је сваких 2 недеље потребно укључити максималну температуру за неколико сати. То ће спречити репродукцију патогене микрофлоре.
 3. Хладна вода треба да се филтрира помоћу мрежастог филтера.У зависности од карактеристика воде, инсталирајте додатна постројења за пречишћавање.

Проточни котлови су такође једноставни за руковање. Укључивање уређаја почиње са славином за топлу воду. Температура се регулише притиском.

Препоруке о економичном коришћењу котла

Котао је прилично скуп уређај. Сваки власник ће знати за то, када дође вријеме за плаћање електричне енергије. Због тога постоји низ препорука за уштеду електричне енергије.

Можете уштедети новац помоћу програмабилних контролера котла, који обављају загревање воде након одређеног времена

Правила за буџет за бојлери:

 1. Не искључујте бојлер ако је увек потребна топла вода. Када котао одржава сталну температуру, онда је то мање енергије него загревање сваки пут у почетку.
 2. Ако је потребна топла вода мање од неколико пута дневно, најбоље је искључити котао.
 3. Неки модели пружају економичан начин рада.

Али главна ствар - морате спасити воду. Не захтева се да је непотребно текао. Грејање је довољно брзо, а затварање славине неколико минута током процедура ће вас спасити.

Како омогућити котао одмах након инсталације (видео)

Инсталирани котао у стану - неопходна ствар. Није битно да ли ће се бојлер кретати или акумулирати, јер је лансирање битно другачије. Истовремено је важно економично користити уређај и придржавати се свих уградјених експлоатација.