Како расте шиндра - корак по корак инструкције за почетнике вртлара (50 фотографија)

Босцх на латинском језику Букус, једна од врста грмља и дрвећа у породици шимшир, карактеризира га спор раст. У природи боквоода, заснованог на најновијим подацима, постоји око стотину врста. Главни раст је у Источној Азији и Западној Индији, као иу Медитерану.

Реч "буксус" је посуђена од старих Грка из других језика. У свијету постоје само три централна региона раста шишарке: Африка, Средња Америка и Азија. Дошао је од давнина, дуго је заузимао мјесто, као лонац - вртна биљка.

У подручјима погодним за раст, грмови су уређени не само вртовима и травњацима, већ се и користе као сликовита ограда.

У свакодневном животу, шиндровка је веома популарна за бонсаи, због способности да расте у лонцима, дивно грмље, као и његови мали листови. Фотографија зимзеленог шиндра изгледа веома шарено.

Опис и својства шкрињице

Листови су потпуно екстремни, елиптични, супротни или скоро округли. Цветови су обично мали, пријатног мириса, истог пола, формирајући бочне цвасти. Плодови су, разбијени у три ћелије, посуду овалног облика, када су зрели прскани ветром бриљантним семенама тамне боје.

Медена биљка, али мед се не може конзумирати као храна, јер у свим њеним деловима постоји концентрација отрова. Софистицирана круна, сјајни листови и способност да се савије рез - постали су једноод квалитета по којима су дизајнери преферирали боквоод, за дизајн пејзажа.

Осим осталих вртлара, примјећује се да није шармантан и сјеновит. Погледајте фотографију шуме.

Време и методе за слетање шкриљца

Мудри вртлари у том смислу кажу - дрвеће цвета у прољеће, углавном у јесен. Из овога произилази да је у јесенском времену посађено шиндра за зиму, да боље излази и даје степениште. Пружајући му око месец дана пре почетка мраза, он ће имати времена да се укори у земљи за зиму.

Међутим, многи баштовани сигурно гаје шишарке на пролеће, а понекад и на лето. Грмови не толеришу отворену сунчеву светлост, па је боље да га посадите на сеновитом месту, у влажном глиненом земљишту, са малом количином вапна. Свијетло сунце брзо изгара сјајна лишћа шимшир.

Дан прије садње у земљишту садница шиндровца, потребно је обилно залијевати водом, да би коријенски систем остао мала количина земље, након што се извади из лонца. Међутим, боље је да коријенски систем ставите у воду 24 сата.

Дубина би требала бити око три пута већа, а земља би остала на својим коријенима. На дну се налази дренажни слој перлита висине 3 цм, а саднице су фиксне коријене, смјештене у рупу и полако заспу са смјесом земље и перлита. Након тога је потребно третирати га чистом водом.

Када се земљиште скупи, додајте још земље. Оградите биљку земљаним вратилом да бисте избегли ширењеводе за даље наводњавање. Одвојено ћемо вам испричати о томе како одрастати шиндра код куће.

Нега у баштама

Како узгајати шиндра? У случају правилног третмана, није потребна посебна пажња. Већ након слијетања, у одсуству кише, у раздобљима продуљене суше, обилато сипајте кашицу једном тједно. Након што је вода обично растопљена земља, и размножава се коров. Брига о њему узима у обзир трајно ђубриво биљака са минералима или органским материјама.

Ако сте га посадили у прољеће, на крају мјесеца након слијетања, обавезно припремите сточну храну. Након тога, током интензивног раста, у земљиште се додају интегрисана ђубрива. У јесен, тло се разблажује са ђубривом, високим садржајем калијума и фосфора, као у јесен и зими, биљка се лако ослобађа азота.

Фото примери прелепе шуме на месту

 • Укрцавање за цвјетне кревете - фото преглед лијепих и модерних варијанти

 • Цеви гума - 54 фотографије најбољих идеја за дизајн цвећа у земљи

 • Бело цвеће у башти: опис, наслов и фотографија идеје прелепог дизајна


 • Вишегодишње цвеће за лето, које цветају цело лето (75 фотографија)

 • Будлеи за врт - фотографски примјери, значајке садње и његе на отвореном

 • Прекрасан травњак: фотографија идеје о савршеном дизајну травњака властитим рукама


 • Како засадити боровину - једноставан водич за вртлара, уз примјере фотографија и тајне

 • Копље за украшавање територије - фотографија трендовских трендова за почетнике вртлара
 • \ т
  Туиа: слијетање и брига. Слика идеје прелепог дизајна у сеоској кући