Како раставити иПхоне 4с

Један од најпопуларнијих и још увек широко коришћених уређаја компаније Аппле је познати иПхоне 4с смартпхоне, који је у једном тренутку створио револуционарну Аппле компанију. Али, нажалост, постоје неке ситуације када је потребно раставити иПхоне 4с. На пример, замените батерију (обично се батерија мења сваке 2-3 године на овом уређају), замените модул екрана или замените неке чипове на матичној плочи. У сваком случају, за ове и друге операције морате знати како раставити иПхоне 4с.

Пре него што раставите уређај, морате се побринути да имате све потребне алате: углавном вам је потребан одвијач и кашика. Овде се користи специјални одвијач за скидање доњих вијака.

Због тога, за демонтажу ипхоне-а, морате поштовати следеће генерализоване инструкције:

  1. Уврните два стартна завртња у доње вијке (они држе задњи поклопац).
  2. Уклонимо задњу плочу са малим помаком, испод ње се налази батерија и плоча у заштитним плочама.

  1. одспојите омчу батерије и лопату (или посебну налепницу, ако постоји) да бисте уклонили батерију.

  1. петља камере (такође са сечивом).

  1. помоћу крижног одвијача, одврните плочу вијка и уклоните је.
  2. Лагано повуците петљу екрана и уклоните модул.
  3. Ако је потребно, уклоните читаву периферију из модула дисплеја (предња камера, кућни тастер, петљаДугмад "Хоме".
  4. Раставити из тијела свих осталих петљи помоћу крижног одвијача и лопате.

  1. плоче на матичној плочи су причвршћене на низ затварача који се налазе са стране. Уклањају се када се плоче загревају помоћу сушила за косу и уредне пинцете или јастучића за раме. Приликом загревања можете додати кап флукса на заштитну плочу да бисте постигли резултат без прегревања саме плоче.
  2. Монтажа машине се врши обрнутим редоследом.

Као што видите, растављање Ипхоне 4с не захтева много времена и труда. Главна ствар, у имплементацији фаза рашчлањивања, не губите вијке који лако падају и одбијају се неколико метара. Важно је напоменути да је при раду са даскама и петљама потребно бити изузетно уредно, јер у супротном постоји опасност од оштећења колосијека, што ће довести до замјене оштећених дијелова или преплитања колосијека, ако је могуће.