Како припремити сухи зид за сликање

Приликом поправки неизбјежно долази угодан тренутак - боја почиње. И крај третмана није далеко, и све сиво постаје бело. Завршна обрада гипсаних плоча за сликање заслужује не мање пажње него у свим другим фазама. Приликом одабира извођача, домаћини морају узети у обзир да сви руковатељи не знају како правилно припремити строп сухозида за сликање. Размотрите припрему сувог зида за бојење корак по корак.

Материјали и алати

Завршна обрада зидова и плафона од сухозида под премазивањем воденим бојама традиционално се започиње припремом потребног алата и набавком материјала.

материјали:

 • Пример дубоке пенетрације
 • гипсани малтер
 • Основни кит
 • Завршни кит
 • водено-емулзиона боја
 • Серпианка ширине 5-10 цм, за ојачање спојева. Или специјална трака ојачана папиром
 • Перфорирани поцинковани или алуминијумски угао
 • Лепак папир и транспарентни

Алати:

 • Погодан резач ножа са заменљивим ножевима
 • Ниво зграде
 • Четка за прајмер или пиштољ за прскање
 • Четка за бојење
 • Ваљци за премазивање и бојење великих и малих
 • Лонци за боје
 • Ширина лопатице 50 цм и 15 цм
 • Шмиргл папир или брусна мрежа

Припрема за завршну обраду сухозида под премазом

Прије свега, површина сухозида се темељито чисти од прашине влажном крпом. После тогапровјерени су вијци гротла - треба их потопити за око 1 мм. Звучници се морају затегнути, прегибати превисоко - одврнути и заврнути на новом мјесту не мање од 5 цм од старог. Спојеви плоча режу посјекотину за 30-45 ступњева, како би се олакшало спацкање.

Први слој сухозида који се граничи са профилом не захтева много припреме. На њему су спојеви положени на 1 пријем без арматуре.

Припрема зидова сухозида за бојење да би се избегли пропусти који се држе у затвореним прозорима.

Пример

Гипс картон мора бити темељно поткријепљен. Обавља се ваљком, зглобовима и тешко доступним местима - четком. Течност се наноси обилно и равномерно. Можете узети било који прајмер, осим алкидина - то ће покварити сухозид.

За наставак рада потребно је потпуно сушење површине. Могуће је покренути зглоб након 2-3 сата.

Гит и ојачање спојева

Шавови су веома пажљиво зачепљени посебном мешавином. У року од два сата, раствор се затегне и апсорбује. Ова смеша се наноси другим слојем уз истовремену уградњу армирајућег слоја. Овај метод обрађује апсолутно све шавове, укључујући и углове. Мешавине за рад се припремају користећи миксер.

Након тога шавове и унутрашње углове треба ојачати, а на њих залијепити посебну решетку - серпианку.

Спољни углови конструкција гипсаних плоча појачани су металним коцкама, постављајући лучни угао на сложени округли кут. Ангулар профилеморају бити алуминијумске или поцинковане.

Ако угао зида (плафон) нема значајних дисторзија (више од 3-4 мм од правилног нивоа), угао се поставља помоћу основног кита. Иначе се користи гипсана жбука.

Након уградње угла вири 3-4 мм на површину сухозида, тако да се након стврдњавања угла формира визуално видљива кривина равнина. Отарасите се дефекта уз помоћ правилног малтера и малтера.

За сваки наредни слој, претходни слој се мора потпуно осушити.

Задатак вијања је да се поравна и припреми површина за завршну обраду.
Након сушења зглобова и углова на зидовима и плафону сухозида, нанесите 2 слоја темељног кита. Апликација је направљена са спатулама, које се држе под углом од 30-45 степени у односу на раван зида (плафон). Када спатковление главе вијака, дјелујући од сухозидних плоча, увијте одвијачем.

завршни кит

Када се стартни кит осуши, почнемо са наношењем завршне обраде, покушавајући тако да нема неправилности - све се одмах изравнати. Да бисте избегли застој у раду, свака фаза почиње са једним и истим местом.

Завршни кит се изводи слично као и база. Али постоје одличне нијансе:

 • Површина није само изравнана, већ је савршено равна
 • Квалитет основног кита визуелно се провјерава у нормалном освјетљењу, а квалитета завршног кит-а - са повећаним освјетљењем и прегледом свакогцентиметар површине. Резултат би требао бити савршен
 • Завршетак готовог гитова је много бржи

брушење

Након уклањања неправилности започиње процес брушења. Изоштрити место слојева гитова, трагове након лопатица и разне врсте огреботина. Користи се гратер, брусни папир са фракцијом и брушењем.

Ово је један од најопсежнијих радова у процесу поправке. Све ствари су покривене филмом и упаковане у вреће, улаз у собу је пакиран. Када раде, сликари морају користити респираторе и заштитне наочаре.

Просторије након полирања се чисте тако да у процесу завршне обраде сувог зида, мала суспензија не виси у зраку и не наслања се на зидове и плафон. Ова фаза рада довршава уземљење површина.

Припрема зидова или плафона од сухозида за бојење завршним бојама на воденој основи са двослојним завршним зидањем.

Укратко о сликарству

Сликање није веома компликована процедура која се може обавити својим рукама. Зидни зидови и зидови су обојени бојом на бази воде која је претходно разређена са водом у складу са упутствима произвођача. Бојење се врши ваљцима у 3 слоја. Унутрашњи углови и декоративни постољи су уредно обојени меком четком.