Како поправити цијев за гријање у просторији, стану, приватној кући? 30 опција за скривање цијеви за гријање

Модерн ентеријери задивити ексклузивна идејна решења, изузетног дизајна простора, а понекад комбинација класичног једноставности са функционалношћу. У сваком случају, предузећа у свом изворном облику може само добре поткровље стиле. У свим осталим цеви је непожељан елемент и потребна маска.

О томе да се сакрију цеви за грејање у стану у питању не само срећни власници луксузних кућа, али све којима је стало до естетике. Лаид отворена комуникација обично изгледају прилично ружна, јер они узрокују природну жељу да украси или потпуно сакривен. Приказ мало маште, можете користити напредне материјале да обезбеди елементе система за грејање јединствене декоративне изглед.

Феатурес кићење цеви у приватној кући и стану

опције као могуће сакрити грејања цеви, највећа приватна кући. Интерна комуникација приватне зграде које нису повезане са сусједима и према томе, ако је потребно може се постројили и преведен као задовољан. Ако промените систем конфигурација грејање је планиран у стамбеној згради, морате узети у обзир интересе свих становника и настави координацију са оперативним организацијом.

потпуно сакрити цеви могу само током изградње или поправке. Користи сакривен облагање зидова или пода. изоловани цевоводистављају се у шипке и покривају раствором или се скривају у калупима. Појединачни системи гријања могу се користити за загријавање пода. У приватним кућама прикладно је сакрити комуникацију између заостатака дрвених подова. Остаје само да се уклопе украсни прекривачи пресјека цијеви с подом, као што је приказано на слици.

Највеће неугодности за становнике станова остварују главни транзитни цјевоводи, који су због велике величине тешко прикрити. Осим тога, након превладавања склоништа, можете изгубити дио топлине која улази у просторију. Да би их се прикрило, погодне су само технике екстерног декоративног дизајна.

Напомена: украшавање цијеви за гријање у вашој кући, не можете бринути о промјени њихове топлинске снаге. У индивидуалним системима, грејање просторије остаје исто, мења се само однос количине топлоте из цеви и радијатора. Али у становима са централизованим грејањем неопходно је заштитити сваку калоријску топлотну енергију и оставити цевоводе што отворенијим.

На овај или онај начин, свако дјеловање у односу на елементе система гријања утиче на његов рад. Пре него што направимо радикалне кораке за трансфер цевовода даље од очију, треба проучити пуну шему постојећег ожичења и анализирати могуће последице.

Важно! Скривена заптивка се може користити само ако се користе нове квалитетне цеви без навоја. Сва склопива подручја и арматуремора остати на располагању за сервисирање. Ово је посебно важно у становима, гдје појава ванредне ситуације угрожава поплаве њених сусједа.

У неким случајевима, најбоља опција је украшавање отворено постављених цјевовода и радијатора. То им омогућава да буду невидљиви уз минималне трошкове, без нарушавања интегритета зидова и подова и без промене конфигурације система грејања. У овом случају, сви пројектни параметри система гријања су похрањени и слободан приступ за једноставну употребу. Избор најбољег начина за заустављање грејне цеви у просторији треба да буде вођена и разматрањима естетике и очувањем функционалности.

5 начина за сакривање цеви за грејање

Отворено полагање цијеви још увијек не значи безнадно размажену унутрашњост. Елементи система гријања увијек могу бити прекривени скелетним конструкцијама, украшени декоративним елементима или умјетничком бојом. Од свих разноврсних опција, разликујемо пет главних начина да сакријемо цеви за грејање у приватној кући или стану:

  1. Коришћење заштитног екрана
  2. Уградња оквира оквира
  3. Изградња лажног зида
  4. Декорација импровизованим материјалима или биљкама
  5. Сликање и цртање узорака.

Размотрите сваки од њих детаљније.

Коришћење заштитног екрана

Најлакши начин за сакривање цеви за грејање у стану, а понекад иу приватној кући. Брз је, релативно јефтин и не захтева ангажовање стручњака, чак се и примењујеза цеви које су далеко од зидова. Само изаберите модел који вам се свиђа и поправите га на правом месту. Екрани могу бити од метала, дрвета, пластике, иверице, МДФ-а. Постоји много конфигурација у различитим стиловима. Фрустрирајући екран се лако може заменити. Ако желите и имате вјештине рада са дрвеним материјалима можете их направити властитим рукама.

Екрани за каљено стакло или прозирни акрилни радијатори заслужују посебну пажњу. Веома су издржљиви, лако се уклањају, лако се чисте, имају широк спектар боја. Ако је потребно, екрани се могу направити било које величине по наруџби. Могуће је штампати цртеже и фотографије, цртати различите обрасце. Користе се и витраји који изгледају веома импресивно са позадинским осветљењем. Такви елементи могу обогатити и најизбирљивије интеријере.

Декоративни екрани могу покрити не само батерије већ и цијеви које долазе до њих. Главна ствар је да се изврше исправна мерења и да се покупи модел, на најбољи начин усклађен са осталим елементима ентеријера. На доњој слици приказано је коришћење позадинског осветљења у комбинацији са текстилним платном.

Као радијаторски екрани, користе се и перфорирани панели и решетке, које се уграђују у рупе конструкција оквира. Ова опција вам омогућава да у потпуности сакријете све елементе система грејања, али се примењује само ако се батерије налазе у нишама или ако је лажни зид монтиран далеко од постојећег. За практичностСервисни екрани омогућавају скидање.

Савет: Лепљењем фолије на радијатор можете значајно побољшати топлотну снагу уређаја за грејање и повећати температуру у просторији за пар степени. Ово ће компензовати ефекат декоративног екрана који спречава природну размену топлоте и смањује снабдевање топлотом за 5 - 15% у зависности од модела.

Уградња оквира оквира

Овај метод вам омогућава да затворите вертикале и хоризонталне области које нарушавају општу хармонију ентеријера. Око цеви је конструисан оквир од дрвених греда или металних профила, који је прекривен сувим зидовима, ПВЦ панелима, шперплочом, ОСБ плочама, МДФ или облогама. Готова кутија са ГКЛ-ом може се бојати, прекрити тапетама или обложити керамичким плочицама. Врло импресиван изглед украшава украсним каменом и освјетљавањем.

Размишљање о дизајну кутије. Препоручљиво је да се на местима са навојним прикључцима, регулационим и запорним вентилима обезбеде одвојиви делови или прорези са ревизионим вратима. Погодно је користити панеле на квачицама или магнетима. Ако је потребно, кутија се може претворити у кућни ормар или ноћни ормарић. Ово се посебно односи на мала купатила.

Важно! Цеви се могу затворити једино ако су нове и већ изведене хидрауличке тестове, што потврђује поузданост спојева.

Димензије кутије се заснивају на њиховој количини ипречник цеви. У овом случају, потребно је оставити празнине у неколико центиметара за слободно кретање комуникација под утицајем топлотног ширења и за практичност одржавања. Препоручљиво је покрити сам цевовод топлотном изолацијом. То кошта јефтино, а пропуштање топлоте за непотребно загревање унутрашњег простора кутије и задњег зида спречава.

Изградња лажног зида

Ако има довољно простора у просторијама грејне цеви, или ако постоје и друге комуникације поред њих, онда постоји смисла сматрати такву могућност склоништа лажним зидом. Монтира се на истом принципу као и кутија, али покрива цијели зид, а не само дио. Сходно томе, потребно је више слободног простора и смањује се површина собе.

Главна предност лажног зида је недостатак и најмањих трагова комуникације. У исто вријеме нема потребе за прљавим радовима на зидовима строблену, цијеви се потпуно скривају без прашине и прекомјерног отпада. Ако је потребно, приступ цјевоводима за одржавање или поправку зида може се делимично раставити и вратити без проблема. Да се ​​не растављају велике површине, за разлику од цијеви, а посебно њихових спојева, обезбјеђује се уградња малих панела.

Ако је зид унутарње зидне конструкције изграђен у затвореном простору, то је једноставно идеално мјесто за прикривање комуникација. Између плоча увек има слободног простора од 50 до 100 мм, што је довољно за постављање цеви за грејање. Цевоводи тоићи испод плафона, прикладно је сакрити се иза висећих конструкција.

Главни недостатак лажних зидова је потешкоћа у откривању цурења у несрећи. Због тога су високи квалитет цеви и њихова уградња високи захтјеви. Старе цеви очигледно требају замену. Број веза мора бити сведен на минимум. Ако без спојева не може, онда предност треба дати заваривањем или пресовањем. Навојни спојеви и вентили остају отворени или постављени иза врата или одвојивих плоча.

Декорација са помоћним материјалима

Добра прилика да се сакрију цеви, а да им се омогући слободан приступ, даје им маскинг вегетације или унутрашњости. Најпопуларнији материјали за украсне декорације су вештачко цвеће, конопац, конопац, конопац, траке, тканина, дугмад и шљунак. Врло удобан за кориштење бамбуса. Једноставно пронађите пртљажник одговарајућег пречника. Варијанте декор тамо је маса, у току можете ставити било импровизиране материјале који одговарају стилу собе. Неке од њих су приказане на фотографији.

Овај начин прикривања цеви даје вам неограничен простор за креативност. Рисер, омотан вртећим конопцем, изгледа добро. Имајући мало фантазије, лако је можете претворити у дебло или грану дрвета. Често се појављује маскирање испод брезе. Из хоризонталних цеви излазе удобне подлоге за висеће декоративне предмете, завесе или полице.

Сликање и цртање узорака

Све горе наведене методе маскирања цевизагревање на овај или онај начин смањује проток топлоте у просторију. Једна од најбољих опција је како сакрити цијеви за гријање у стану, како би се одржала њихова топлинска снага, ту је сликање и цртање разних цртежа. Добри резултати дају уметничком сликању и декупажу са лаком отпорним на топлоту.

Под условима обављања радова властитим рукама, ова метода је најјефтинија, јер метални елементи сустава гријања и даље требају бојење, а цијена боје на узорцима је незнатна. У случају раздвајања помоћу салвете, трошкови су обично минимални. У овом случају, цеви и радијатори се трансформишу из ружних предмета који се желе сакрити у декорацији ентеријера.

Важно! Боју треба наносити на хладну контуру када се систем гријања искључи, иначе, ако се брзо суши, може пукнути или једноставно положити неравне слојеве мрља и пруга.

Да би се обезбиједили елементи система гријања, декоративни изглед се понекад примјењује на бојење чак и пластичних цијеви и већ је прекривен заштитним слојем уређаја за гријање. Добро одабрана колор шема може да направи цеви и радијаторе главним делом ентеријера, и може помоћи да се они хармонично унесу у окружење и учине их невидљивим.

Приликом избора боје потребно је обратити пажњу на параметре као што су гама боја, касније отпорност на изгарање, сјај, способност да се издрже високе температуре, добро приањање на одговарајућу основу. Важна је и еколошка компатибилност и мирис, док се баве сликарством,потребно је много времена да се удишу парови боја и лакова.

Савет: Ни у ком случају не можете уштедети на цени боја или четкица. Напокон, смела дизајнерска решења за успешну имплементацију захтевају употребу најквалитетнијих материјала.

Најлакши начин да се сакрију цеви за грејање је да се обоје у тоновима зидова. Међутим, вријеме проведено на умјетничком сликарству увијек се исплати на естетски ужитак размишљања о насталим сликама.

Конвенционални радијатор може постати платно за уметников рад. Уз помоћ четки и боја, паметне руке могу претворити уређај за гријање у право умјетничко дјело.

закључак

Савремени цевоводи имају дуг вијек трајања и допуштају скривену бртву. Међутим, у неким случајевима, елементи система гријања су отворени и уређени. Постоји много начина за маскирање цеви, избор најпогоднијих зависи од карактеристика просторије и естетског укуса власника.

У присуству креативног почетка и спремности да се време декорације цеви за грејање додели у просторију може се обавити сопственим рукама. То ће украсити унутрашњост уз минималне трошкове.