Како пијуцкати бибер у стакленику

Паддинг - ово је уклањање слабих бочних изданака, као и резање врхова. Изводи се током неге многих поврћа, укључујући и паприку.

Страст за паприком: аргументи за и против

Противници и присталице ове процедуре дају многе аргументе у своју корист. Па, зашто не направите мало папра? Као прво, јер ова биљка лоше подноси ову процедуру. Бугарске паприке воле да расту крупне, сударајуће летке једна са другом, а сопствени листови су прилично густи. А ако уклоните пасторке, биљка може једноставно испустити преостале листове и јајник, тако да у принципу неће бити усјева. Још један аргумент противника пасинкивације је да нема потребе за овом процедуром. Биљка ће бити тако лепа да цвета и даје плодове, тако да нема потребе да је излажете стресу.

Међутим, постоји друго мишљење. Многи сматрају да је спанаћ од паприке обавезан поступак. Аргументи су следећи: грм ће боље расти, развијати се и доносити богату жетву. Међутим, као што је често случај, истина је негдје у средини, и ниједна страна нема образложење.

Шта и како пећи паприку у стакленику: шта је важно знати

Будући да су услови за раст биљака у стакленику различити од отвореног тла, технологија уклањања пасторки такође има својства. Важно је запамтити: претјерана злоба и задебљање доводе до погоршања освјетљења биљака, успоравања њиховог развоја,смањити квалитет и количину воћа.

Цјелокупни поступак пасирања треба извести оштрим, добро затегнутим алатом. Након завршетка обраде сваког грмља, сви алати који се користе при истом дезинфекцији: спречавају пренос болести и штеточина.

Поред тога, узимајући у обзир посао треба узети у обзир: Пасинкуатинг, прије свега, подложно високим сортама. Али ова процедура се користи и за формирање нискорегалних сорти.

Посебности пинцх паприка

Захтева формирање паприке или не, зависи од сваке поједине сорте културе. Ако не уклоните старе клице, непотребне листове и непотребне цвјетове, не само да можете смањити приносе, него и уништити биљку.

Формирање грмља сорти паприке ниског степена

У случају узгоја пасине у сорти ниске раста паприке у стакленику, користи се једноставна шема:

  • врх чауре се уклања да би се добио компактни грм са бочним изданцима;
  • од свих изданака из горњих биљака оставите 4-5 најјачи;
  • посматрати развој нових листова на дну биљке, ако је потребно, уклонити их.

Пепперси веома воле да лагано додирују лишће свог комшије. Зато понекад нема користи од пашинкинга. Поготово ако је слијетање ријетко. У овом случају боље је не уклањати изданке.

Правилно држање спанаћа паприке

Када обављате дневне прегледе, не пропустите тренутак када се појављују степа на паприку. Најчешће се формирају у фази образовања 10 листова на садницама. ПослеПрегледајте, изаберите два или три најмоћнија бекства, у будућности они ће постати главни оквир постројења.

Генерално, моје драги паприке, када су достигле висину од око 30 центиметара. Код биљака мањег обима, пашинацу пуца не би требало да буде, јер биљка само добија на снази и откидање пуца може уништити бибер. У току пасинкивании пратите следећи редослед акција:

  1. Уклањање апикалног изданка доводи до формирања компактног грма и обезбеђује равномеран развој бочних грана.
  2. Пуцњеви на дну стабљике треба уклонити, остављајући око 5 комада.
  3. Избегавајте израстање пуца на преосталој страсти.

Комплетна биљка, према томе, може произвести добру жетву, око 30 плодова из грма. Бићете у потпуности задовољни укусима паприке, плодови су меснати и сочни. У стакленику можете проћи исте услове и на исти начин.

Дно лишћа треба уклонити, јер се при повишеним температурама и честим поплавама биљка може заразити трулежом. Уклањање доњег лишћа ће омогућити да биљке отпуше.
Исправно формирање грма на паприку

Жетва паприке која се узгаја у стакленику зависи директно од тога како добро се формирају грмови. За различите сорте користе се различите варијанте формације. Такође, природа формације зависи од тога да ли се стакленик загрева или не.

Формирање грма паприке укључује следеће фазе:

  • одређивање исправне шемесадња биљака;
  • уклањање круне пупољка, једног или више; пасинирање или уклањање вишка изданака;
  • лишавање биљке непотребним листовима и јаловим изданцима;
  • штипање скелетних грана.

Савети за пуштање грашка

Крунски цвет паприке

Строго је забрањено уклањање изданака ако је биљка погођена било којом болешћу. Тако можете ојачати болест, мучење и тако ослабљену културу. Постоји и шанса да се изазове смрт биљке.

Паприке јако воле друштво. А ако је вртлар врло ретко посадио саднице, онда је боље не носити шпинат.

Не уклањајте прву "круну" која цвета на грму само ако се планира узгој великог воћа за сакупљање сјемена. Од таквог семена паприке се обично узгајају великим плодовима. Али имајте на уму да ће жетва из таквог грма бити оскудна.

Сви листови, јалови изданци, цветови који расту испод прве вилице главног стабла, уклањају се свака 4 дана.

Редовно прегледајте сваку биљку у стакленику због присутности оболелих и оштећених листова, морају се одмах исећи. Тако можете да сачувате биљку на време - зауставите болест и спречите да се развије.

Свакако оставите један лист на бијегу који уклањате. Он храни јајник фетуса, који се налази испред пасторка.

Одрежите све непотребне листове који спречавају да светлост падне у јајник. Биљке неће пропустити светлост и плодови се неће везати, чак и ако је у изобиљуфловеринг

Лишће не треба да прекрива светлост цветовима, у супротном плодови паприке нису везани

Боље је размислити о томе како направити паприке одмах након садње садница у стакленик. Зато што ће сам план садње веома снажно утицати на даље његово пасирање. Припремите дизајн за свезане високе сорте, јер су свака од струк- турних грана везана одвојено.

Приказани видео је врло добар и приступачан опис цијелог процеса штипања паприке у стакленику.