Како одводити воду из бојлера: 7 корака правилне технологије

Да би се вода одводила из бојлера, потребно је да се проучи теорија да се пије и користи у друге сврхе топле воде. Али, пре било каквог рада, очекује се уклањање воде у котлу. У зависности од правилног повезивања уређаја, изабран је и начин пражњења бојлера.

Како правилно одводити воду из бојлера: оптимално време

Постоје препоруке које одређују када је тачно потребно одводити воду из бојлера. То је обично због поправки. Такође, котао се може искључити ради прекида рада.

При одлучивању о испуштању воде из бојлера, припремите контејнер унапред

Индикације за одвод воде:

 1. Дуготрајно проналажење бојлера у неизгореној просторији у којој температура пада испод 5 степени. Ако оставите течност у котлу, онда је опасно да ради. Спремник може пукнути.
 2. Када се замењује магнезијумска анода или Тена. Одводна вода - неопходна мјера при поправљању уређаја.
 3. Када чистите резервоар. Ова мјера је важна за провођење најмање једном у 3-5 година. Ако ово игноришете, онда ће котао лоше загрејати воду.

Међутим, постоје бројне препоруке када се не препоруча извођење воде. Дакле, ако уређај остане флуидан, боље је да се суздржи од уклањања каменца. У том случају, прво треба излити кроз котао неколико пута хладну воду.

Није препоручљиво испуштати воду када бојлер има гаранцију. Иначе јесигубе могућност замене или поправке бојлера без кварова. Када примете сметње, они ће одбити било коју бесплатну услугу.

Ако воду оставите у котлу при дугом одласку, онда ТЕН неће бити захрђао.

Није потребно снизити воду ради жеље да се научи да се ради исправно. Можете једноставно разбити уређај. Ако је котао остао у земљи дуго времена, али соба је плус температура.

Начини за испуштање воде из гријања "титан"

Постоје три уобичајена начина да се потпуно испразни резервоар бојлера. Разликују се по сопственој технологији. У овој методологији могу се користити за различите моделе.

Грејачи воде могу бити различитог дизајна, стога, ово треба узети у обзир приликом испуштања воде

Методе испуштања воде:

 1. Преливање воде на улазу у уређај. Да би се то урадило, у кругу између цеви и вентила налази се теесид. Само отвори кран.
 2. Помоћу окидача (прекидача). Налази се на сигурносном вентилу и потребно га је притиснути за спуштање воде. Дужина поступка је дуга.
 3. Окретање неповратног вентила. У овој методи, вода ће тећи са лудим притиском. Боље је спојити црево и послати га у канализацију.

Приликом искључивања воде, одмах након бројила поставите неповратни вентил на хладну воду. Али нормално да се налази на бојлеру. Када се вода искључи, славина ће задржати течност у резервоару.

Уређај за одводни вентил забојлер

\ т

Уређај бојлера за складиштење воде различитих произвођача има сличне карактеристике. Разлике се могу посматрати само у дизајну и проширеној функционалности. Основа је велики резервоар. Унутра је ТЕН и сензор температуре.

Хладна вода се доводи у котао помоћу цеви која се спушта низ резервоар до мале дубине. Цев завршава траком за главу, која служи као спреј воде. Хладна вода је означена плавом бојом и налази се, обично на десној страни.

Врућа течност се подиже одозго или одоздо. Унутар резервоара млазница се завршава на самом врху. Топла вода је означена црвеном бојом и подигнута је са леве стране.

За испуштање воде, потребно је да померите специјални вентил

Схема на грејному апарату:

 • резервоар;
 • ТЕН;
 • Сензор температуре;
 • Одводњавање топле воде;
 • топлотна изолација;
 • Екстерно становање;
 • Магнезијумска анода;
 • Одводњавање хладне воде.

Дизајн гарантује равномерну топлоту и одвод вреле воде на врх. Али течност која улази у капацитет не следи у потпуности, не пада испод одређеног нивоа. Тако је ТЕН заштићен од прегријавања.

Да би се спречило цурење воде, котао је опремљен повратним вентилом. Али у другом је дизајн потпуно запечаћен.

Повратни вентил вам не дозвољава да једноставно испустите воду из резервоара кроз славину са топлом водом. Тако да ће бити могуће спојити само мали горњи слој. Да би се вода потпуно испразнила, извршите низ других операција.

Фазе, како испразнити воду из котла "Термекс"

Најједноставнија верзија представљена је на примеру котла "Термекс". Ово није сасвим исправна шема, али је широко распрострањена. Цеви се доводе у резервоар без додатних елемената. Постоји само неповратни вентил на цеви за хладну воду са системом реверзне осмозе.

Секуенце оф драин:

 1. Онемогућити снабдевање водом. Отвара се топла вода, што ће смањити притисак. Горњи слој воде се стапа. Кран остаје отворен.
 2. Припрема се дренажни контејнер. Црево, које се доводи до повратног вентила на славини са хладном водом, се одврне.
 3. У вентил се уметне дебела жица. Тиме се отвара вентил. Вода одводи у припремљене контејнере.
 4. Да бисте избегли заустављање ваздуха кроз врућу славину, морате га разнети или одврнути од спремника.

Није тешко исушивати воду из котла, па се чак и особа која нема одговарајуће искуство може носити с тим

Потребно је контролисати притисак и брзину испуштања воде у контејнер. У ту сврху се користи неповратни вентил. Само извади жицу. Метода може бити дуга, а због контаминације вентил ће одбити да функционише.

Ово је прилично примитивна опција за испуштање течности из титанијума "титан". Погодан је за сваку инсталацију. Али за посао ће вам бити потребни специјални алати - сплит тастер и заптивна трака.

Ако постоји посебан вентил на повратном вентилу, не одврните довод хладне воде. Кадато једноставно значи да полугу извучете из капи помоћу мале флексибилне цеви, која се баца у излаз. Али из топле воде још увек треба одврнути црево.

Како брзо исушити воду из котла Аристон

Сам бојлер мора прво бити исправно прикључен на довод воде. У ту сврху потребно је провјерити са посебном схемом повезивања свих детаља. Када сте сигурни да је све у реду, можете почети да спуштате воду из бојлера.

Технологии за правилна дренажа на водата:

 1. Преклапање воде у води или у стану.
 2. Котао је искључен из електричне мреже. Да бисте то урадили, само искључите његов котао из утичнице.
 3. Дизалица са хладном водом мора бити затворена.
 4. У овом случају, отвара се најближа славина за топлу воду. Мораш да сачекаш док вода не попусти.
 5. Славина остаје отворена. Ово је учињено како би се омогућило танку да продре у ваздух.
 6. Специјално црево је причвршћено на славину за одвод. Одлази до најближе канализације.
 7. Отвор за пражњење се отвара и одводи вода.

Важно је купити специјално цријево за испуштање воде

На крају поступка проверите стакло или сву течност. Ево како је лако добити течност из бојлера. Али важно је запамтити да котао мора бити исправно повезан. Иначе мораш да се зезаш.

Пре почетка рада сачекајте да се вода у котлу охлади. Оптимална температура је 40-45 степени. За овобиће потребно око 6 сати. Ако нема времена за чекање, онда се поступак обавља што је могуће прецизније, са свим сигурносним правилима.

Тако можете брзо и лако одузети посуду са водом. Када се посао заврши, покреће се сервис котла, поправка. Када је посао завршен, бојлер се поново напуни водом. То треба урадити прије спајања котла на електричну мрежу. За пуњење котла, прикључите довод воде у кућу и отворите кранове водом. Када вода исцури из миксера, резервоар је пун.

Како уклонити бојлер са зида

Вода из котла није само испуштена. Даље, по правилу се претпоставља његово чишћење или поправка. У ту сврху препоручљиво је уклонити котао са зида.

Уклањање бојлера упозорава вас да напуните остатке електричне инсталације водом и много лакше радите са уређајем.

Након уклањања потребно је поставити котао на под са дизалицама горе. Ако бојлер остане висити на зиду, онда морате да осушите ожичење. У ту сврху ће стати и редовни фен за косу.

За скидање бојлера користите кључ

Фазе демонтаже уређаја за складиштење:

 1. Уклањање предње плоче са два равна одвијача. Довољно је закачити уређај са обе стране и повући се.
 2. Уклањање дугмета термостата.
 3. Причврстите 2 завртња, причвршћујући заштитни поклопац за тело. Скините поклопац и приступите ожичењу. Поправљамо положај свих жица. На фотоапарату можете снимити фотографију.
 4. Искључите напајање тако што ћете одврнути 3 вијка на монтажном вратилу. Отарасите се жице за уземљење и одврните металну плочу са термостатом. Извуците прирубницу са ТЕН и гуменом заптивком.

Након тога можете почети са чишћењем или поправком. Прво, ослободите резервоар од шљамбе без додиривања магнезијумске аноде. Радови се извршавају ручно. Ако вам је потребна поправка, онда урадите дијагнозу Тене. Да бисте то урадили, употребите визуелни тестер и тестер за тестирање перформанси.

Како спустити воду из котла (видео)

Лако је испуштати воду из различитих модела, док принцип рада остаје исти. Најпопуларније компаније су котлови: Термекс, Аристон, Горење, Елецтролук. Довољно да блокира воду, искључи котао из напајања, затворите вентил топлом водом и сачекајте спуштање течности. Затим отворите хладну воду и спустите течност из бојлера. Истовремено, на дизалицу је прикључено црево, које је усмерено ка канализационом систему.