Како одводити воду из затезног плафона

Ниједан стан у вишеспратној згради није осигуран од поплава. Имовинска штета је једна од непријатних посљедица. Осигурана је просторија са затезним плафонима од ПВЦ фолије - сва течност се нагомилава између грубог плафона и платна, али није потребно дуго задржавати. Па, ако су домаћинства поподне приметила ПП и позвала специјалисте. Ако ова опција није могућа, морат ћете се носити с проблемом и самостално испразнити воду.

Шта учинити пре свега

Пухани строп изгледа застрашујуће - понекад се може спустити скоро до пода. Није потребно паничарити: ако је инсталација обављена према правилима, онда материјал може издржати оптерећење до 100 литара на 1 м ?. Чекање на границу није вриједно тога - што се прије ријеши проблем, то су мање посљедице.

Прва ствар коју треба урадити је растављање стана. Вода савршено проводи струју и може узроковати затварање са свим посљедицама. Дистрибутивни штит се обично налази или у стану или у ходнику. Ако нема одговарајућих вјештина или нема приступа штиту, тада ће спасити стручњаке из стамбене службе.

Друга акција је елиминисање цурења. Формира се из следећих разлога:

  • несрећа у систему грејања
  • неисправност кућних апарата
  • људски фактор (заборавио затворити дизалицу)

Ако комшије нису биле код куће и нема начина да се носе са својим снагама, онда морате позвати стручњака који ће блокирати довод воде у кућу.У припремној фази моћи ће се само премјестити из "хитне" просторије, све покрити намјештај полиетиленом и припремити контејнере за одвод воде са стропа - што више, то боље. Када почне главни посао, никада неће бити додатних паковања.

Честе грешке у раду

Ако морате да исушите воду без ангажовања специјалиста, боље је да се унапред упознате са типичним погрешним прорачунима да не бисте дозволили повећање размера "катастрофе":

  • Приликом поплаве ожичења обавезно је искључити струју.Није потребно ослањати се на "можда" и оставити ток струје у стану - таква грешка може довести до озбиљних проблема до пожара
  • Покушаји да се пробуши отечен филм на стропуу нади да ће бити могуће одводити воду која се накупила у тихом кориту, омогућит ће снажан лом у мјесту пробијања, а строп се не може обновити - мораће се промијенити
  • Жеља да се олакша рад дистрибуирањем воде кроз плафонсамо ће додати проблеме: мала количина течности која остаје у подземном простору, у будућности ће изазвати гљивице и плијесни у образовању. У зависности од количине поплаве након одвода, може бити потребна додатна обрада стропних и подних плоча на крову антисептицима
  • Неправилна процена обима поплаветакође може довести до пуцања филма, због чега се мора утврдити узрок протока
  • .
  • Довођење плафона у његов оригинални облик, без чекања на његово потпуно сушење(Мораће се сушити до седам дана)
  • Без инсталације опреме за осветљењепроверу њихове способности за рад

Нарочито ће морати радити ако се сломе цијеви с топлом водом. У овом случају, одвод воде са затезног стропа (фотографије и видеозаписи могу се гледати на нашем сајту) проводи се с великом пажњом, како не би изгорио, и осјетљив на кидање филма кроз врућу воду.

Начини испуштања воде

Нису сви растезљиви плафони опремљени специјалним вентилом у случају поплава, кроз који се спаја накупљени флуид, тако да морате тражити друге начине.

Ако је на плафону инсталиран уређај за осветљење, могуће је испустити воду кроз његов прстен за монтажу. У присуству неколико лампи уклоњен је онај који је најближи акумулираној води. У малом износу можете без додатних средстава: довољно лествица и одговарајући капацитет волумена. Обрис рупе се монтира помоћу пластичног прстена: потребно га је одједном ухватити изнутра на неколико тачака, како би се избегло пуцање, и лагано је повући према доле како би се вода одводила у припремљени "левак". За одвод потребно је учешће најмање двоје људи: један шаље воду са плафона у рупу, а друга мијења капацитет како се пуни.

Ако је течност превелика, користите цријево. Могуће је извршити одвод воде из растегљивог стропа помоћу усисивача - то ће се испоставити још брже. Црево се покреће у рупи, а други крај спушта у припремљени контејнер. Када се напуни, црево се притиска неко време, а затим понавља све док се вода не стапа. Остаје само да се уклоне друге светиљке и доброосушите плафон. Овај метод је најпогоднији.

Такође се дешава да на плафону нема рупа, а просторија је прекривена бравама. Онда мораш да исушиш воду преко ивице. Да бисте то урадили, потребно је да ослободите филм у углу, који се налази најближе накупљеној води, - уклоните подлогу, шпахтлом пажљиво повуците платно - и пошаљите воду у претходно инсталирану посуду или канту. Мањак ове методе је да ако се јака поплава може просути по поду, а држање платна, док се балансира на столици или мердевинама, је тешко.

Прије постављања тканине на мјесто, мора се добро осушити или чак испрати. Ако гарантни рок од стране мајстора који су укључени у инсталацију овог плафона још није истекао, онда се можете обратити њима за помоћ - да изгладите "мехур" и самостално дајте филм оригиналном изгледу ће бити тешко, као и са великом количином воде, може претјерати и деформисати. Мајстори загревају платно топлотним пиштољем и поправљају га назад. Иначе, можете покушати загријати филм обичним сушилом за косу, главна ствар - не држите га на једном мјесту, тако да можете залити винил. Када се температура подигне, филм постепено стиче почетно стање и фиксира га натраг на плафон уз помоћ исте глетерице - случај технологије.

Да би се вода самостално испразнила из напетог стропа и елиминисала посљедица несреће, није тешко, главна ствар - не прибјегавајте паници од врсте опуштеног платна, већ слиједите једноставне савјете.