Како очистити зачепљење у купатилу: 3 фазе чишћења кадом

Како се судопер не би куцнуо, треба га с времена на време очистити, а зачепљење у купатилу је домаћинство и често се налази у случају хабања цијеви, неправилног рада или слагања. Постоји доста метода чишћења. Можете очистити зачепљење са квачилом, хемијским или народним средством, каблом или сифоном.

Појава зачепљења у купатилу

Зачепљење се осјети слабом водопропусношћу и неугодним мирисом. Зато би се сви требали упознати са најпопуларнијим и ефикаснијим опцијама чишћења судопера. Али, пре свега, треба да утврдите разлог.

Најчешће се зачепљење у купки догађа због косе

Узроци зачепљења у љусци:

 1. Акумулација прљавштине. Након тога, сифон акумулира велику количину прљавштине, остатака хране или сапуна, косе. Заштитна мрежа не помаже увек у овом случају. Цевовод се носи, тако да га морате очистити.
 2. Велико учешће. Понекад одводни отвор има довољан пречник да уђе у велики објекат. Често се таква ситуација јавља у породицама са дјецом, мале играчке могу пасти у одвод.
 3. Неисправна употреба отицаја. Треба имати на уму да не морате прати ствари са много прљавштине у судоперу. Пси за купање у купаоници такођер неће донијети ништа добро.
 4. Неправилна инсталација цеви. Резултат је неисправна пристрасност или опуштање. Као резултат, прљавштина се једноставно не може наставити.

Лако је одредити разлог за зачепљење. Кадаоштар губитак ефикасности проблема одвода са великим објектом. Такво зачепљење се назива комплетно. Ако је вода лоше спојена са временом, онда је проблем са накупљањем прљавштине. То је непотпуна контаминација, могуће је детектовати такво зачепљење неугодним мирисом.

У вишеспратној згради, узрок зачепљења може бити скривање загађења стана или канализације.

Зачепљење канализације је једноставно одређено. Само треба отворити воду у два извора. Са проблемима са једним отицањем, локално зачепљење. Ако два пражњења пате, онда је узрок успон. Мало је вероватно да ће Цопе у овом случају успети.

Вјешалице - Шта је овај уређај и како га користити

Вантузу - популаран инструмент за уклањање зачепљења у купатилу. Каде имају своје особине употребе. Отклањање зачепљења је тешко због прелијевања. Када отицање дође до прелијевања, систем може добити зрак, а цијеви раде у вакуумском окружењу.

Куповина уређаја треба бити вођена величином. Вантус мора бити погодан за дренажу. Управо то осигурава добро чишћење зачепљења.

Приликом избора кабла потребно је узети у обзир материјал из којег је ручка

 1. За почетак, морате затворити прељев. За ове сврхе можете користити чеп. Али од занатских материјала ће бити прикладан виски и пешкир.
 2. Уређај је боље подмазивати вазелином.
 3. Алат чврсто притиска на шљиву и готов јенеколико клипних покрета.

По правилу, ова процедура треба да помогне да се очисти зачепљење. Али понекад проблем остаје, а вода не иде. У овом случају, операција се понавља, али уз употребу воде.

Можете користити двије цијеви истовремено. То ће резултирати одличном водонепропусношћу. Један алат затвара одвод, а други - прелазе. Практичније је вршити чишћење са помоћником.

Употреба течности је лакша за спречавање зачепљења. Прво се судопер напуни топлом течношћу. Вода треба да покрије половину гуменог дела црева. Алат се поставља под углом према одводу. Кроз 10 клипних покрета, алат повлачи оштро према горе. За боље перформансе, овај поступак треба поновити неколико пута.

Хемијски и народни лек од зачепљења у судоперу

Уклањање стеље код куће често се врши хемијским средствима. Такве супстанце можете купити у кућним радњама. Куповина хемикалија помоћи ће консултантима продаваца, а исправна употреба је назначена на паковању.

Детаљно прочитајте упутства и могуће опомене. Стари лек може негативно да утиче на квалитет цевовода.

Једноставно напуните алат у одводу. Време за које алат успе да пробије зачепљење може бити другачије. Боље чишћење се врши преко ноћи. За ефикасан рад, дуже време је боље да се не користи санитарни уређај у купатилу или кухињи. Ујутро је потребно напунити судопер топлом водом. Пазикако течност пролази Ако су ствари гадне, онда се не можете носити са нередом.

Очистити зачепљење у судоперу помоћу оцта и соде

Бест цхемицалс:

 1. "Крета". Ефикасан лек за чишћење металне цеви. Не може се користити за пластику. Популаран алат по ниској цијени.
 2. Тирет. Може брзо да реши проблем ако судопер падне. Нема непријатан мирис амбера. Можете пронаћи многе позитивне критике о дрогама.
 3. ПОТХАН. Ефективна средства. Има непријатан мирис, али брзо уклања зачепљење.
 4. "Господин Мускул". Одликује се разноврсношћу. Производ се продаје као пена или гел. Способан је не само да уклања зачепљење, већ и мирис који стагнира.

Најбоље је користити формулацију у праху или гелу. Хемијски агенси су довољно токсични, тако да их треба користити што прецизније. Треба га опскрбити гуменим рукавицама, заштитним наочарима и водоотпорном прегачом.

Јавни лек може помоћи да се очисти отпад. Можеш да ставиш сок. Помеша се са сирћетом у једнаким пропорцијама и сипа у шљиву. Након неколико сати потребно је напунити одвод топлом водом. Ова опција се често користи за једноставну превенцију.

Како пробити шкољку код куће, испуштањем одвода

Да би се избегло зачепљење, може се користити санитарни кабл. Или радикалнијим методама - растављање сифона. Принцип кабла је да гурне прљавштину даље дуж цевовода.Теже је раставити сифон, понекад се ова операција може обавити само од стране мајстора.

Пре пражњења одвода, потребно је припремити контејнер где ћете положити смеће

Како се прочишћава сифон са његовом демонтажом:

 1. Испод сифона је канта;
 2. Затим одврните предмет;
 3. Затим се сви загађивачи уклањају из сифона, а дио је добро опран;
 4. Затим је спремник постављен на своје мјесто;
 5. Завршна фаза је провјера ефикасности одвода.

Али имајте на уму да се ова операција изводи када се друге методе не могу избрисати. Али је важно пре употребе кабла. Он ће гурати прљавштину даље.

Како очистити прљавштину у судоперу без хемије (видео)

Ослободите легло својом снагом. Има доста метода и они доказују своју ефикасност дуго времена. Међутим, само стручњак са могућом заменом цеви моћи ће да елиминише озбиљно зачепљење, па је препоручљиво периодично вршити спречавање загађења.