Како изолирати предња врата у приватном дому властитим рукама?

У свакој неисправно постављеној кући, улазна врата могу ослободити велику количину топлоте из просторија. Зими је то посебно важно, јер може довести до додатних трошкова за плаћање рачуна за гријање просторија.

Зато је потребно унапријед размишљати о томе како изолирати дрвена врата у приватној кући. Међу главним материјалима су филц, пена и пена. Осим тога, у кући с властитим рукама матиукав се може ојачати због дерматитиса или самољепљивих трака.

Карактеристике одабира материјала

Домаћини се могу суочити са питањем како загријати улазни простор за зиму. Пресвлаке би требале бити оптималне и смањити губитак топлине.

До сада су следећи материјали популарни у изолацији врата:

 • Пена је порозан и практичан материјал који не допушта да влага продре у њену површину. Додатно има својства апсорпције звука. Препоручује се да се заустави избор на компоненти која се користи за предњи изолациони материјал.
 • Минерална вуна у свом саставу не садржи токсичне компоненте и не сагорева од контакта са отвореном ватром. У свакој згради можете наћи готове панеле који савршено изолују звук и топлоту. Уз грејач података лако је радити, јер има малу тежину. У процесу експлоатације, минерална вуна се не уклапа. Недостатак је производња мале количине фенола, који лоше утиче на организамчовече Међутим, процес почиње само у присуству високих температура. Овај материјал се не препоручује за изолацију металних врата.
 • Изолација валовитим картоном кошта јефтиније. Препоручује се да се користи само у топлим климатским условима. У супротном, материјал неће моћи у потпуности да се носи са функцијама које се на њему налазе.
 • Корисно је користити изолон у рустикалној кући. Произведен је у облику малих ролни, тако да га није тешко транспортовати. Супстанца се добро супротставља атмосферским утицајима и обезбеђује одговарајући ниво изолације топлоте и звука.
 • За производњу филца користи се природна вуна. Захваљујући њему, он успева да минимизира количину отровних испарења. Материјал упија влагу, али не губи своја основна својства. Предност филца је да се штетне бактерије не могу умножавати на њеној површини.
 • Пјена је материјал који се често користи за изолацију улазних врата. Погодан је и за балконе и лође. Не садржи токсичне материјале, тако да ће премаз трајати дуго. Ради лакше употребе издаје се у облику трака, плоча или трака, са етикетом која је основа.

Карактеристике изолације гвоздених врата

Најчешће коришћени материјал је израда ове конструкције. Заварује се са странама посебним угловима. Унутра је празан простор који је прикладан за попуњавање.У овом случају, важно је знати како правилно одвојити гвоздена врата у приватној кући.

Следователно, следва следвасата технологија:

 • У првој фази треба уклонити величину дрвене плоче. Након тога, плоча треба да буде бушена даље. Користи се за фиксирање пене.
 • Следеће на шперплочи треба да померате димензије платна. Не треба заборавити да поставите седиште или оловку. Под њима треба формирати рупе.
 • У последњој фази изолација предњих врата подразумева постављање и упоређивање свих ознака са излазом.
 • За сечење листова пене користите оштар нож. Они ће бити причвршћени на полеђину дрвене тканине. За фиксирање је препоручљиво користити силикон. Њена расподела треба да буде равномерна и равномерна.

Правилно бирајте дебљину пене да бисте омогућили углове. Мора одговорити на њих.

 • Улазна врата приватне куће пажљиво су прекривена пјеном дуж цијеле површине. У ту сврху препоручљиво је користити одвијач и завртње. Захваљујући томе биће могуће добити поуздану и трајну фиксацију.
 • Ако су бочни делови врата празна цев, онда ће се у хладној сезони на овој позадини створити "ефекат хладњака". Неутрализирајући негативни ефекат помаже и монтажна пјена, која се улива унутра. Најједноставније је то урадити кроз отворе који су претходно направљени бушилицом.

Максимална изолована врата излазе између појединачних листовапену испуните монтажном пеном.

изолација са пенастом гумом

Такође је потребно знати како да се изолују врата у приватној кући користећи пенасту гуму.То ће захтијевати низ једноставних манипулација:

 • У првој фази дрвена врата су потпуно уклоњена и постављена на хоризонталну површину. За овај процес, најпогодније је користити уобичајене столице. Поред тога, биће потребно уклонити све делове који стрше изнад површине. Они могу ометати даљње манипулације.

Да би се максимизирала изолација дрвених врата, може се извршити само ако их претходно обложите платненом жељезом изнутра.

 • Биће потребно створити посебну основу, која ће бити фиксни ваљци. Они су потребни за попуњавање удаљености између врата и кутије. Ако се касније отвори споља, онда се додатно облачи дермом. Да бисте то урадили, одрежите материјал на три траке. Сваки од њих ће бити индивидуално прикован ексерима директно на саму кутију. Са сваке ивице је потребно повући се за 15 центиметара. Страна са шаркама неће бити блокирана. Ако се врата отворе унутра, онда ће бити потребно да се материјал изреже на четири траке. Они ће касније морати бити приковани на све стране.
 • Следећа фаза изолације улазних врата укључује формирање упрташта од 30 мм. Сваком од њих треба ставити дерматитис. Свака рола се котрља дуж ивице платна.
 • Инсталација плоче од пенасте гуме.
 • Загревање врата ће се загрејати,ако на њу ставите лист од гуме. Када се исече, треба дати залиху од 10 цм са сваке стране. За фиксирање је дозвољено користити обичне нокте.
 • Три ваљка су отиснута тако да се сваки руб преклапа са дном претходне мреже.
 • У последњој фази, тканина треба да буде фиксирана од свих других страна.
 • Формирање отвора испод ока, дршке и других истурених делова.

Карактеристике употребе монтажне пене

Свим домаћинима је зајамчено да буду заинтересовани да науче како да изолују пену улазних врата у приватној кући.

 • За рад са материјалом треба унапријед купити посебан пиштољ.
 • Врата, кутија и њена граница се лијепе на посебну конструкцијску траку.
 • Монтажна пена сипава не само спољашњи, већ и унутрашњи контур врата. Важно је да не постоји празнина, јер кроз њих може доћи до загревања површине.
 • Дрво треба очистити од вишка помоћу брусног папира.
 • У последњој фази треба мешати зглобове и обојити их бојом зида.

Употреба заптивних заптивки

Изолација врата је такође неопходна директно између платна и кутије. Ако пукотина остане, онда кроз њу може доћи и до 20% топлоте.

Да би се спријечила ова ситуација потребно је извршити сљедеће манипулације:

 • Дужина тракетреба одговарати обиму кутије улазних врата у кући. Избор ширине такође игра велику улогу. Ако је веома мала, неће бити у стању да потпуно елиминише јаз и топлота ће и даље излазити.
 • Најпогодније је мјерити набор с пластелином. Да би се то постигло, мора се поставити у простор између кутије кранијума. Након уклањања, могуће је добити врло прецизна мјерења. Из папира морате уклонити заптивку. Страна траке се протеже по ободу кутије са лепљивом страном.

Једноставне методе изолације омогућују вам да се загријавате у просторијама током хладне сезоне. Правилно коришћење сваког материјала гарантује комфор и уштеду трошкова. Избор једног од њих зависи директно од материјала из кога се праве улазна врата.