Избор аутомата за стакленике: 3 плус

Аутомат за вентилацију стакленика треба изабрати веома пажљиво.Гријачи воде за стакленике - прави спас за оне који узгајају велики број усјева у свом врту и не могу стално пратити температуру у стакленику. Аутоматски вентилациони системи се отварају и затварају када температура досегне стакленик. Можете направити и најједноставнију јединицу својим рукама за мали град.

Аутоматско зрачење стакленика

Постоје два типа уређаја који обављају аутоматску вентилацију пластеника: механизми и системи - машине које раде на електричној енергији. Из њихових имена постаје јасно да неки дизајни покрећу електрична енергија, односно утичнице, док други могу радити на својствима метала или хидраулике. У уређају овог отварача прозор је механизам за отварање и затварање. У зависности од цене и начина рада уређаја, вентилациони отвор може бити, као са компликованим механизмом, и са нај примитивнијим. Вентилација стакленика уз помоћ електричне енергије има и предности и недостатке.

плусес :

 • мале величине и високе технологије;
 • Врло брзо пропушта стакленик;
 • Има велику снагу.

Опасности: ако дође до квара у раду такве машине или оштрог прекида струје, онда све биљке могу нестати како би се то спријечило, требате купити резервни електрични аутомобил, ако се дио система поквари, онда ћете можда требати замијенити цијелу јединицу. Независни механизми у томеплан је поузданији, јер не троше електричну енергију.

Аутоматска вентилација пластеника има предности и неке недостатке

Они су подељени у три категорије :

 • метал;
 • На основу хидраулике;
 • Пнеуматски.

У првом случају, систем ради на принципу ширења метала када се повећава температура у стакленику. У машини таквог плана постоје два типа метала, који омогућавају постизање различитог фактора експанзије и отварање или затварање прозора у стакленику. Хидрауличне јединице су направљене и раде прилично једноставно. Да би се отворили вентили, такав агрегат ће бити, ако постоји разлика између температуре уља и материјала контејнера, залиха се постепено замењује током времена и омогућава отварање прозора у стакленику. Пнеуматске инсталације за вентилацију стакленика заснивају се на кориштењу топлинске енергије.

Правилно емитујемо стакленик

Сваки вртлар или вртлар сања о идеалној стакленици која се сама емитује. И овај сан је сасвим изводљив у наше време, с обзиром на велики број модерних аутоматских отварача прозора.

Вентилација је веома важна за узгој биљака у стакленицима :

 • Неисправна температура може уништити биљке (изнад 40 ° Ц биљке пресуше);
 • Ако је температура увек изнад 32 ° Ц, онда усеви престају да производе плодове;
 • Редовна вентилација помаже да се избјегну многе болести, као што су плијесан и друге гљивице које могу убити саднице;
 • Погрешне температуре могу успорити раст биљака.

Да би биљке у стакленику биле удобне, неопходно је правилно проветравати биљке

Врло исправна температура је основа добре жетве и здравих усева. Да би се олакшао овај процес, изумио је посебне механизме аутоматске вентилације. Исправно проветравамо стакленику, користећи вентилатор.

Дуса сан: аутоматска машина за вентилацију пластеника

Аутоматска јединица за прозрачивање Дуса сан (сунце) - је једноставан уређај и хидраулични цилиндар и не захтева електричну енергију. Овај механизам се лако поставља на врата или прозор, а његова акција се заснива на хидраулици, када се течност загреје, клип се помера и ваздухом стакленика.

Ако температура падне, течност се хлади и машина се враћа у свој првобитни положај, односно затварач :

 • Ова јединица не развија много силе, а максимално оптерећење не смије прелазити 7 кг;
 • Ако исправно инсталирате овај уређај и поставите га онда Дуса сан ће трајати неколико деценија;
 • Отварање отвора почиње када температура достигне 20 ° Ц, подешавање се мора обавити ручно;
 • Ако се ваздух у стакленику загреје на 30 ° Ц, прозор се отвара до пуне дужине, до 50 цм;
 • Ако се ваздух спусти, комора ће почети да се затвара, чиме се одржава оптимална температура у стакленику;
 • Ако се зрак у стакленику загрије до 50 ° Ц, уређај можда неће радити исправно;
 • Такође, јаки удари ветра могу погоршати рад клима уређаја.

Дуса сан - једноставан уређај за вентилацију пластеника

Аутоматизација овог клима уређаја је погодна за стакленике од поликарбоната, у комбинацији са аутоматским полирањем. Стаклени стакленик погодан за гајење парадајза погодан је и за уградњу уређаја.

Како ради аутоматски вентилатор пластеника

Шарке у стакленику морају бити изнад дизајна, рупе се налазе 2 од базе стаклене баште. Пратећи ова правила, могуће је постићи идеалну вентилацију. Број клапни зависи од климе стакленика, као и од влажности ваздуха. Топлији и пригушивачи, што више комбији морају бити направљени у стакленику, најчешће 3-5, али можда и више ако је сама стаклена башта велика.

Може бити да су у стакленику већ инсталирани отвори. Онда не морате ништа додавати ако је влажност у вашем подручју нормална. Такође, обратите пажњу на сунчеве зраке које падају на стакленик.

Поред положаја закрилаца изнад дизајна, могуће их је инсталирати поред врата. Предности ове методе су следеће: вентилатор омогућава спречавање појаве скица; неће бити затворена током јаких удара вјетра; могућност да се постигне равномјерна расподјела протока зрака. Својим властитим рукама можете изградити стакленик, као и аутоматске уређаје за отварање вентилације и вентилације. Ако је стакленик инсталиран, али нема вентилатора, онда их можете и купитиурадите то сами.

Зглобови у стакленику осигуравају његову вентилацију

Този трабва да бъдат съсо такие популарни аутопројектори :

 • Отворена планета;
 • Листтхреадс;
 • Форум;
 • Ардуино;
 • Упхавл ојачан.

Кориснички прегледи за ове уређаје су различити.

Извршавамо аутоматско зрачење стакленика властитим рукама

У случају када су стакленици мали или постоји жеља за уштедом на купљеним аутоматским клима уређајима, уз помоћ алата можете креирати нај примитивније уређаје својим рукама. Направите такав уређај без много труда. Сви инструменти ће бити у земљи, чак ни купити ништа. Таква инсталација ће трајати дуго.

Основа за машину ће бити било који капацитет, на пример :

 • Метални контејнери, мали канистри, обичне боце или кутије од напитака;
 • Чепови или поклопци за чврсто затварање посуда;
 • цеви за повезивање;
 • Уље за ауто, амортизер, испуњавају посуде;
 • Волошин и точкови.

Моʻе да се направи аутоматската вентилација за стакленика с помо {на ру ~ ните алати

.

Мали контејнер се стави напољу и сипа се течност, стављају се велики контејнери у стакленик, цеви се чврсто убацују између њих, тако да уље може да тече из једне посуде у другу. Овај механизам функционише једноставно коришћењем хидрауличног притиска. Када сунчева светлост уђе у спољни контејнер, она се загреје, течност притиска тече кроз цев у други контејнер, отвара се отвор.

За затварање прозора неопходно је да се течност унутар стаклене баште охлади, затим течност тече назад и затвори прозор.

Међутим, мораћете да подесите температуру тако да се кутија слободно отвара и затвара. Исто тако једном мјесечно морате провести преглед и по потреби додати текућину. Међутим, овај самостални уређај није предвиђен за проветравање стаклене баште великим тешким крововима. Овај хидраулични лифт није погодан за бочно отварање.

УВПАР: уређај за вентилацију пластеника

УВОПАР - универзални вентилациони отвор за стакленике, има добру аутопродукцију. Прозор се отвара и затвара када температура у стакленику достиже од 16 до 25 ° Ц. Регулатор је у хидраулици, уље се загрева и доводи до тога да се залиха истисне, тако да се прозор отвори. Затварач се затвара када температура уља падне и учини се да се скупља. Инсталација овог аутотравелатора не одузима много времена и труда, само се угради аутомат на оквир и свађа у стакленику.

УВОПАР је универзални вентилатор за стакленике који може трајати много година

Користите вентилатор на одговарајући начин, онда ће трајати дуго :

 • Ако је потребно, подмазати покретне делове механизма;
 • На такозваном кишобрану за отварање, потребно је поставити крему за сунчање на аутоматску машинуније залутала и није се загријала од сунца;
 • Са почетком мраза, боље је уклонити уређај да би се продужио његов радни век;
 • Потребан је мали аксијални напор како би се залиха нахранила без ужине.

УВОПАР није опремљен електричним погоном, што га чини апсолутно сигурним и практичним аутоматским отварачем прозора у стакленику.

Вентилација стакленика (видео)

Шема рада таквих аутоматских детектора варира у зависности од њихове врсте и цене. Можете направити најпримитивнији уређај сами ако постоји потреба за вентилацијом малих стакленика у подручју викендице. Сада у продавницама можете лако пронаћи идеалан по питању цене и квалитета ауто-децкер прозора за стакленике и инсталирати га за неколико минута. Врт и град би требали задовољити власнике.