Како изградити државну кухињу властитим рукама: цртежи с величинама

Чак и ако имате сталну или чак привремену кућу у сеоској кући, међутим, постоји потреба за изградњом гардеробе. "Позив природе" може вам рећи о себи, чак и ако сте отишли ​​у град само неколико сати да бисте засадили биљке и обрадили земљу. Најоптималнији у овом случају ће бити стварање тоалета властитим рукама. Упутство за изградњу сеоске кухиње је прилично једноставно, а трошкови материјала су прилично мали.

Карактеристике модерног тоалета за одмарање

Тоалет за кућу је битно другачији од сличних структура од прије 20 година па и прије 10 година. И то нису само модни трендови:

 1. Стање животне средине се са сваким даном све више погоршава, а санитарни захтјеви се у складу с тим појачавају. Али традиционална решења не одговарају увек на њих.
 2. Технологије нису успостављене и технологија за обраду и неутрализацију отпада. Достигнућа у овој области су већ одавно доступна у свакодневном животу.
 3. Већина људи поставља све више захтева на квалитет живота, а то укључује не само удобност и ергономију, већ и вањску естетику и дизајн.

Према овим параграфима, испитат ћемо како је могуће изградити вањски тоалет властитим рукама.

Прије израде тоалета у земљи властитим рукама, које ће задовољити захтјеве као што су удобност, чистоћа, хигијена, а осим тога, и да задовољи око својим изгледом, потребно је рјешавати сљедеће задатке:

 1. Одредитеса погледом на систем одводњавања, дренаже и коришћења на основу локалних услова.
 2. Изаберите место где ће се налазити тоалет.
 3. Одаберите како изгледа структура Земље.
 4. Одаберите декоративни дизајн, који су релевантни детаљи доступни у овом случају.
 5. Сумирати будуће трошкове изградње.

Треба напоменути да су све горе наведене ставке међусобно повезане и да је неопходно да се њима истовремено бавимо.

Наравно, улични тоалет у земљи, израђен властитим рукама, не може се поредити са нормалним купатилом, пружајући само минималну удобност. Али без тога, летњи одмор може бити покварен, и биће проблематично радити на сајту.

Постоји велики број хигијенских хигијенских услова који се морају поштовати током изградње. Стога се препоручује да их проучите пре него што покренете јединицу машине за прање судова.

Санитарни и хигијенски стандарди за изградњу тоалета у земљи

Изградња уличних тоалета је прилично једноставан задатак, посебно након детаљног проучавања упутстава о томе како изградити тоалет у земљи, а да се чак и не затражи помоћ од стручњака. Међутим, током ове врсте градње, још увијек вриједи споменути неке од значајки.

Основни захтеви за изградњу тоалета на улици:

 1. У основи је неопходно осигурати да изградња тоалета не узрокује неугодности за сусједе.
 2. Место за инсталацију треба да буде јако одабранопажљиво. Ова фаза изградње зграде треба да буде направљена, пратећи све санитарне норме у погледу локације купатила. Кршење ових правила може довести до озбиљног загађења сусједне територије (тла, подземне воде), што може проузроковати озбиљне здравствене проблеме, а може и зарадити озбиљну казну од санитарне службе.
 3. Приликом израде шеме, потребно је размотрити начин на који ће се празна јама очистити.
 4. Постоје неки фактори који ограничавају избор дизајна. Главни је водени хоризонт сеоског имања. У случају да је ниво подземне воде довољно висок, септичка јама треба темељно добро затворити.

Поштовање ових једноставних правила помоћи ће вам да се ријешите даљњих проблема током рада.

Сада можете директно да пређете на проучавање различитих типова тоалета и специфичности њихове изградње.

Цистерне за депоније

Вртни тоалети за викендице, чија се изградња заснива на употреби септичке јаме, су можда најпопуларнији и најраширенији. Овакав начин облачења се не налази само у сеоским крајевима, већ иу дворишту у селу.

Током изградње ове грађевине, по правилу, нема потешкоћа, јер канализациони систем у овом случају замењује дубоку јаму за заход у земљи. Требало би да се накупи течни отпад који се рециклира постепеним упијањем у земљиште и испарења. Али с времена на време биће неопходно да користите услугемашину за асимилацију која ће помоћи да се потпуно очисти и испразни септичка јама.

Квалитет конструкције, дубина и ширина јаме зависи од тога колико често ће бити потребно користити сервисне сензоре. Ова процедура може бити прилично ријетка појава. Најчешће се овај проблем рјешава уз помоћ јама у сну. Након тога се поново ископава резервоар за сакупљање отпада.

Подземно купатило може бити направљено од различитих материјала:

 • метални профил;
 • плоче;
 • трупци;
 • листови од шкриљца;
 • цигле, итд.

Важна компонента висококвалитетне конструкције је чврст оквир и присуство висококвалитетне вентилације.

Како самостално изградити дрвени тоалет испод цртежа?

Већина власника викендица преферира израду дрвених конструкција. То је све зато што је израда дрвеног оквира прилично једноставна и дрвена купаоница у земљи не захтијева присуство посебних вјештина и знања, док је цијена материјала прилично ниска, осим ако се, наравно, не усуђујете изградити тоалет из дневника.

Дрвени тоалет може се направити стилизацијом под вила или кућицом, због чега ће овај дизајн имати не само функционалну вриједност, већ ће бити и добар додатак мјесту. За обраду оквира могу се користити умјесто облоге дасака. Ово решење ће пружити елегантан и естетски изглед на површини купатила.

Напомена! Главна предностДрвени дизајн је његова покретљивост. Ако јама заспи да би је копали негде другде, у овом случају, не морате поново градити надземни део од нуле, можете једноставно померити оквир на место које сте припремили за нови тоалет.

При избору овог материјала, потребно је имати на уму недостатке дрвета. Може се подвргнути низу негативних утицаја који смањују век трајања дрвене конструкције. Ако одлучите да направите тоалет за летњу кухињу, размислите о листи негативних фактора:

 • утицај директне сунчеве светлости (због њиховог утицаја стабло се раствара, деформише и ломи);
 • продужено излагање ултраљубичастог зрачења површини дрвета доводи до његовог сагоревања;
 • влажност, овај фактор стално прати рад било којег тоалета, кроз њега може доћи до деформације у оквиру;
 • гљивице и плесни, овај фактор који се развија под утицајем претходне (влажности) у дрвету, због чега долази до влаге у дрвету, неугодних мириса и почиње процес пропадања.

Специјалне заштитне импрегнације ће помоћи у спречавању прераног трошења годишњег тоалета у башти од ефеката разних негативних фактора током рада. Да би се повећао век трајања дасака или других материјала на бази дрвета, препоручује се да их се боји посебним складиштем које је предвиђено за спољашње услове.

Пре фарбања дрво мора бити премазано прајмером. За зналце природногтип дрвета се препоручује као заштитни материјал безбојни лак. Помоћи ће очувању природног узорка дрвета и заштити уграђеног оквира од влаге.

Висеће марамице са кабином од металних профила сопственим рукама

Метални тоалети имају неколико метода градње. Први начин је онај који на основу цртежа лежи принцип изградње дрвеног оквира. Друга могућност укључује употребу металних профилних цијеви како би се створила база, цијеви, постављени оквир, међусобно спојени заваривањем. За то нужно постоји апарат за заваривање и вјештине рада с њим.

Затим је метални или дрвени оквир прекривен профилираним листовима. Можете користити вијке или заковице као додатак. Такође се препоручује да се купују специјалне сигурносне подлошке за вијке, које ће помоћи да се спријечи улазак влаге у учвршћење, чиме се спречава оштећење рђе.

Упркос једноставности изградње ове конструкције, она има један значајан недостатак: љети је дизајн јако врућ. Због овог фактора најбоље је да се у хладу уреди тоалет сличног дизајна.

Савет! Искусни сељани су направљени од полистиренских плоча. Они ће остати хладни унутар структуре.

Профилисани лимови у фабрици су покривени посебним заштитним слојем. Због тога се материјал поуздано штити од влаге. Према томе, профил листови могу битибез страха од употребе на отвореном. Највећа предност профила тоалета може се назвати, чини се, брзином његове инсталације, што га чини тако популарним међу корисницима.

Цртање ВЦ шкољке од опеке

Конструкција за изградњу тоалета од цигле је због неких потешкоћа. Прво, вредно је рећи збогом могућности преношења дизајна на друго место, ако је потребно. Стога, прије свега, ваља пажљиво проучити различите пројекте дацха одијевања створених властитим рукама, цртеже, као и обиљежја радње.

Даље вриједи пажљиво размислити о начину ослобађања септичке јаме. Штавише, уређење циглене зграде захтева постављање бетонске плоче.

У суштини, цигларски угрушак је капитална изградња, о поправкама које се не могу споменути већ деценију. Трошкови изградње су знатно већи од сличних конструкција од профилисаних или дрвених. Али ако постоје остаци од цигле након изградње куће или гараже може значајно уштедјети.

Вреди напоменути! У случају изградње гардеробе на приватној парцели исте цигле, кућа и гаража ће створити јединствено складно вањско сликарство, које ће изгледати прилично спектакуларно и лијепо.

С обзиром на чињеницу да је тежина готове тоалетне шкољке властитим рукама на цртежима са величином конструкције прилично велика, потребно је ставити је, као што је горе наведено, чврсту и масивну подлогу.

На основу препорука стручњака, она је најпогоднија за ову сврхутемељ типа траке. У овом типу темеља, низ позитивних квалитета:

 • минимални земљани радови;
 • Минимална потрошња цемента за производњу бетона за изливање;
 • висок ниво сигурности;
 • поузданост (погодна за скоро сваки тип земљишта).

За конструкције направљене од лакших материјала (нпр. Шкриљевца) може се користити тип ступа темељног типа.

Карактеристике уличних тоалета без отпадне јаме

Најједноставнија и најприступачнија опција за рјешавање проблема с ВЦ-ом у сеоском имању је уградња одводног отвора. Али у овом случају, постоје нека ограничења у стварању таквих структура. Монтажа тоалета са септичком јамом ограничена је следећим правилима:

 • тло је земљиште на шкриљцима или кречњачком земљишту;
 • хоризонти подземних вода налазе се близу површине;
 • предвиђа рад великог броја људи.

Ови фактори забрањују монтажу у дацха дијелу тоалета на основу септичке јаме. Да би се решио овај проблем могуће је уредити купатило потпуно другачијег типа на основу потпуно другачијег принципа деловања.

Врсте одијевања без употребе одводног отвора:

 • ормарић;
 • прашкасти угрушци;
 • ВЦ шкољка или хемијски тоалет.

Сваки дизајн има своје нијансе: уређај, методе градње, захтјеве који се постављају за вријеме рада.

Детаљније информације могу се наћи у чланку: "Викендица вц витхоутнепријатан мирис је сан многих туриста. "

Како изабрати место за изградњу угрушка?

Пре него што почнете да дизајнирате цртеже и саставите приближан план самог дизајна, морате да бринете о тачној локацији.

Следећи услови могу озбиљно утицати на инсталацију конструкције:

 1. Удаљеност између тоалета и извора воде мора бити најмање 30 метара. Идеално би било да вода буде што је могуће удаљенија од овог места. У неким случајевима, геолокација извора воде може се налазити испод нивоа тоалета. У овом случају, структуру треба премјестити на другу локацију, а излаз из ове ситуације може бити помицање ормара испод извора воде.
 2. Подруми или подруми се такође могу налазити у дијелу земље. У случају постављања ове конструкције могу се налазити на истом нивоу са ВЦ-ом. У овом случају, ормари морају бити уклоњени из ових зграда за најмање 15 метара.
 3. Стамбене зграде и друге зграде морају бити удаљене најмање 8 метара.
 4. Животиње треба да буду најмање 5 метара.
 5. Препоручује се засадити зелене плантаже на удаљености од 1 метра.
 6. До ограде, која раздваја вашу област од сусједне, удаљеност до тоалета мора бити најмање 1 метар.

Правац ветра такође игра значајну улогу. Неопходно је водити рачуна да непријатан мирис из тоалета не смета вашим сусједима. У случају да се локација налази испод нагиба, оптималналокација тоалета је најнижа тачка.

Изградња канализационе јаме

Након што је локација одабрана и припремљена, могуће је почети ископавање септичке јаме. Обично има квадратни облик и његова дубина мора бити најмање 2 метра.

Постоје две врсте септичких јама:

  \ т
 1. Сеалед. Дно такве јаме је бетонирано, прије улијевања арматуре, а како би се избјегла могућност да се спојнице могу утопити у бетон, оне су претходно постављене на клинове. Зидови се такође треба запечатити, гурати и шавове са битуменом.
 2. Апсорбовано. Овај тип јаме треба да се ископа у песак, што ће допринети бржем одржавању течне фракције нечистоћа у земљишту. Дно је испуњено слојем шљунка или шљунка.

Постоји неколико начина да се ојачају зидови септичке јаме:

 • цигла;
 • бетонска конструкција;
 • готови армиранобетонски прстенови;
 • пластични резервоар.

На врху јаме је покривен гредама, шкриљцима или бетоном, само дио, одвојен испод димњака, треба остати отворен, а затим наставити изградњу надземне структуре.

Савет! Да би се ручна јама могла дуже користити, у њу се не препоручује бацање тоалетног папира и других хигијенских или кућних предмета, у овом случају тоалет мора бити посебно намијењен смећу.

Општа упутства за изградњу ВЦ шкољке

Оптимална величина дацха може се сматрати 1? Зграда је висока 1,5 м, 2,2-2,5метар У супротном, неке неугодности се могу осетити током његове употребе, посебно за људе са великим телом. Препоручљиво је потпуно почети са дизајнирањем сопственог цртежа свлачионице, ако нема посебних захтева или идеја, препоручује се употреба готових.

Прије свега, погодност схеме је да уз њену помоћ можете унапријед прецизно израчунати потребну количину грађевинског материјала и прелиминарну цијену купаонице у дворишту.

Размотримо како да изградимо државну кухињу властитим рукама корак по корак:

 • Основни оквир. Боље је гурати надземну структуру преко рупе, око 2/3 напред. На овај начин се може обезбедити приступ задњем делу за чишћење. Стабилност структуре ће помоћи да се обезбеди плитка подлога. За хидроизолацију између њега и оквира је затворен 1-2 слоја рубероида. Међутим, при изградњи дрвене конструкције то није потребно. Основа се може једноставно разбити у бетонске блокове.

Такође можете инсталирати четири стуба. Да бисте то урадили, потребно је ископати четири рупе у угловима будуће конструкције, чија би дубина требала бити око 60 цм, ако је тло меко, може се продужити на 1 метар, након чега је потребно инсталирати азбестне цијеви. Затим се јама за трећину пуни цементним малтером. Након тога се у цеви инсталира потпорна греда, а бетонска гомила се у потпуности сипа.

 • Изградите дрвени оквир. За изградњу ове конструкције погодне греде величине 50? 50 или 80? 80 ммшипке већих димензија немају никаквог смисла.
 1. Прво, правоугаони носач са краткоспојником, на којем треба да се постави предњи зид столице, затеже се на носачима или на темељима. Изнад плана одбора. Дебљина пода плоче не смије бити мања од 3 цм
 2. Оквир будућих зидова се прикупља из греде. У том случају, висина предњег зида треба да буде већа од задњег од око 10 цм како би се обезбедио потребан нагиб крова.
 3. Да би се ојачала конструкција, потребно је направити дијагонално скупљање на бочним и стражњим зидовима.
 4. Предњи зид мора нужно имати ојачање за врата жељене величине, а такође је потребно направити отвор испод прозора.
 5. Лешеви су фиксирани на бази металних коцки, а на врху на нивоу ужета је кравата.

Сљедећа ставка је скуп оквира за пећ и њену облогу, али то се ради у случају да друге опције нису предвиђене, на примјер, подни ВЦ.

 • Облагање оквира. Оквир је прекривен дрвеним даскама. У циљу уштеде материјала препоручује се вертикална облога, али хоризонтална је лепша и изгледа привлачнија. Плоче су чврсто постављене једна на другу и причвршћене за базу. Умјесто стабла, можете користити и листове валовитог картона, шкриљца или било којег другог материјала који је најповољнији.
 • Кров. Границе крова не смију прелазити зидове зидова за више од 30 цмкао фиксне паралелне плоче на краткој удаљености. Затим требате спустити визир одоздо, прикачити за ову плочу изван периметра. Након тога потребно је на припремљену површину положити хидроизолацијски слој, по правилу за рубероид. Након тога, дизајн може бити покривен било којим кровним материјалом (метални профил, шкриљевац, битумен).
 • Издувна вентилација. Као капуљача у сеоској кухињи можете замислити цијев, чији је задатак уклањање мириса из рупе. Доња ивица се покреће у јами, а врх је подигнут изнад крова најмање 20 цм, а за рјешавање овог проблема може се користити цијев промјера 100 мм. Извлачи се на стражњи зид изнутра или извана и причвршћује се металним стезаљкама. Да би се повећала вучна сила на глави монтира се млазница-дефлектор.
 • Инсталирање врата за заход. Врата се могу поставити као обична дрвена и пластична или их израђивати од истог материјала као и цјелокупна надградња. Након тога врата су објешена на 2 шарке. Начин затварања врата може се прилагодити, обично за ове намјене, употребом засуна, куке или језичка, који се инсталирају изнутра и извана. Од сложенијих метода затварања, на примјер, браве са бравицама, боље је одбити јер је због сталног утјецаја влаге, брзо пукне и може заглавити у најнеповољнијем времену.
 • Расвета. За већу удобност препоручујемо да се унапред побринете за унутрашње осветљење. За овеМожете користити зидну лампу која ради на батерији. Други становници љета проводе пуну расвјету тако што продужују кабл и постављају жаруљу са прекидачем. У поподневним сатима, мали прозор лако може ријешити овај задатак. Обично се реже у горњем делу врата или изнад њега, али у стварности постоји доста опција које се крећу од коврчавих прозора до зидова и завршне обраде прозирним кровом.

Земљани, за које кућа није довољна за уобичајену градњу, могу користити цртеже занимљивијег дизајна, могу бити направљени за себе или купити готов тоалет за купатило, који се склапају као дјечји дизајнер, али да би се олакшао тај задатак, употпуњују се инструкцијом за монтажу и пратећи цртежи.

(Цертеј_будка_двер)