Хибискус "Сибирски": 3 главне карактеристике

У сибирском стакленику, према оцјенама купаца, практично нема никаквих недостатака, док су трајни и поуздани, а грађани Сибира такођер желе уживати у свјежем поврћу и воћу током цијеле године, а осим тога, прикупљање култивираног усјева је много угодније од куповине свега у или на тржишту. Модерни сибирски стакленици дају шансу сваком фармеру да узгаја готово све врсте поврћа, воћа и цвијећа.

Зимски стакленик у Сибиру: који је бољи за употребу

Озбиљна сибирска клима није разлог за напуштање узгоја поврћа и зеленила у њиховим вилама. Стакленик са поликарбонатним премазом се користи у различитим регионима Сибира, на југу чак расте грожђе у пластеницима.

Сибирски стакленик није једноставан стакленик, већ прави комплексан дизајн који би требао помоћи у узгоју култивисаних биљака у тешким климатским увјетима

У индустријским размјерима, сибирски стакленици се користе рјеђе него за дачу и пољопривредно земљиште. Стога је величина пластеника за узгој биљака релативно мала.

Поликарбонат, који се користи за покривање сибирских стакленика, је издржљив и има позитивне карактеристике.

Искусни туристи могу изградити властиту конструкцију материјала - поцинчаних профила или метал-пластичних цијеви, али је потребно купити поликарбонатне премазе. За уштеду топлоте боље је купити материјал дебљине 6 мм.

Можете извршити грејање и системзаливањем, у таквом стакленику ће се моћи узгајати поврће и воће током целе године или гаје цвеће.

За сјеверну климу могу се користити многи различити модели, али искусни љетни становници могу идентифицирати неколико пластеника који су освојили љубав и повјерење. "Сибериан-1" је добро заштићен од ветра и може издржати оптерећење оквира од 200 кг. Није добра особина у конструкцији "сибирског титана", који је под углом од 50 цм и 4к2 цм прилично стабилан и не захтева темељ и специјално ојачање.

Тањир "Сибериа": прегледи љетниковаца

Зелени стакленик типа "Сибир" је добио позитивне коментаре многих пољопривредника који су се суочили са потребом за узгајањем поврћа или садњом садница у хладном времену. Особитост стакленика у свом облику - два нагиба оштрих кровова практично досежу тло, остављајући на доњим бочним зидовима не више од 50 цм. Главни део стакленика улази у ископани ров дубине 2 метра, ширине до 5 метара, било које дужине.

Транзитни пластеници у њиховој структури могу се донекле упоредити са подрумом

Испоставља се да су кревети у мини ћелији, на чијим рубовима се налази скелет и прозирни кровни отвори одозго.

Са малим мразом до -6-8, температура унутар стаклене баште остаје позитивна и опада прилично споро.

Појачана структура стакленика је прекривена и поликарбонатом и густим филмом - све зависи од жеље фармера. Неки власници користе стакленику само да узгајају прву зелену боју за стол ираст расада. У том случају, полиетиленска фолија ће бити довољна за покривање. Сељани примећују да се код јаких ветрова један од зидова стакленика може изоловати пјеном или другим слојем филма.

Поуздани сибирски пластеници-поликарбонат

Модел изградње стакленика "Сибирска аутоинтеллигенција" развијен је 2015. године од стране "Сибериан Греенхоусес". Труп је направљен од поцинкованог метала, који се не боји флуктуације влаге и температуре. Издржљиве профилне цијеви попречног пресјека 2 к 2 цм чине чврсти оквир, који није страшан, јак вјетар и снијег, који се наслања на кров конструкције.

Сибирски пластеници направљени од поликарбоната постали су ријетко популарне зграде у становницима ове хладне регије

Значајка стаклене баште је аутоматско отварање отвора за вентилацију, тако да унутрашњост стаклене баште одржава угодну температуру за биљке.

У зависности од температуре ваздуха у стакленику (детектор одређује), вентилациони систем ће радити. Ако је потребно, вентилација ће покренути клип, који ће отворити отвор. За рад није потребна електрична енергија или друга врста хране.

Главне карактеристике:

  • Стакленик је засвођен. Оквирни лукови се налазе на удаљености од 1 м један од другог, што даје посебну јачину стакленика.
  • Популарна ширина 3 метра, висина 2 метра, ширина од 2 до 10 метара.
  • Премази су целуларни поликарбонат, који се често користи за такве структуре.

Произвођач је инсталирао стакленикполикарбонатне плоче, причвршћивачи и сам оквир. Профил за оквир је универзалан - приликом монтаже није потребно водити рачуна да се конструкцијски елемент може инсталирати на једном мјесту.

Пожељно је да се склоп стакленика спроведе са помоћником. За монтажу, потребно је користити једноставан одвијач за повезивање детаља каркасе. Ако не желите да направите сопствени стакленик, можете користити услуге специјалисте.

Да би се ојачала структура, може се изградити темељ - сипати слој бетона или полагати циглу.

Сибериан Хотхоусе Суите и Премиум: сличне и карактеристичне особине

Произвођач у стакленику један - ДОО Сибирски пластеници, који производи заиста квалитетан и трајан производ. Професионално у свом послу, компанија се сваке године посвећује унапређењу своје технологије и сталном побољшању квалитета својих пластеника.

Сибериан Хуски Суите и Премиум су веома поуздани и трајни

Између произведене робе можете одабрати најбоље пластенике - Сибериа Лук, Премиум и Фарм. Сваки од њих има прилично издржљив оквир, израђен од поцинчаног челика и квалитетног премаза од целуларног поликарбоната у дебљини од 4 мм.

Поликарбонат у пластеницима поуздано штити биљке од штетних УВ зрака, вјетра и других талога, посебно зимских сњежних облога.

Разлике у сибирским стакленицима у профилу оквира. За Сибериа Суите користи се поцинковани профил секције 20к20 мм и Премиум 40к20 мм. Постојаће другачији корак у инсталацији галванизираних лукова. Што је удаљеност мања, то вишеоптерећење може издржати оквир. Дакле, удаљеност у стакленику је "Суите" 57 цм, "Премиум" 67 цм. Стандардни сибирски стакленици имају размак од једног метра између попречних шипки.

Различити стакленици и цијена "Премиум" и "Стандарда" је за ред величине јефтинија "Лук", али то не значи да су лошег квалитета. "Суите" је у стању да издржи велики терет снега и да се не савија под својим притиском.

Сибирски стакленик са поликарбонатним премазом

Често пољопривредници зими одлазе са својих имања на град и не могу стално да надгледају своје стакленике. Под јаким сњежним оптерећењима или јаким ударима вјетра могућа је деформација оквира стакленика или потпуно оштећење поликарбоната. Да би конструкција издржала било какво оптерећење, потребно је ојачати оквир и поставити га на посебан темељ.

Съвместниат поликарбонат создава квалитативната промана в съоръждане на съоръжениата със зеленото

.

Најбољи избор је мали стакленик "сибирски", што није страшно за сибирски мраз и снег.

Ојачани дизајн стакленика поуздано штити усјев од било какве неугодности. Галванизирани лукови стакленика имају посебне скакаче и потпорња, што га чини издржљивијим и поузданијим.

Због додатних елемената повећава се тежина конструкције, тако да је пожељно да се монтира на бетонски темељ. Пакет стакленика садржи 2 улазна врата и вентилационе отворе, које се налазе изнад улаза. Ако је потребно, могуће је купити и додатна врата-преграду у стакленику, ако је то предвиђеноузгој неколико култура које нису међусобно компатибилне.

Произвођач Дацх Хоме произвео је ојачани поцинковани стакленик "Сибирка", ширине 3 ми висине 2 м. Ова област градње укључује опрему 3 реда за узгој биљака. Поцинковане цеви 25к25 мм налазе се на удаљености од 100 цм једна од друге и издржавају оптерећење до 340 кг по 1 км2. м.

Изградња стакленика не одузима много времена и труда - сваком моделу се додаје приручник са детаљним описом напретка у раду.

Колекција "Сибериан Аутоинтеллигенце" у стакленицима (видео)

У сњежном Сибиру, узгајањем поврћа и других усјева - корисно, на свом подручју ојачали "сибирски стакленици", који савршено штите биљке од хладноће, вјетра и падавина. Робусне конструкције издрже оптерећење од снијега до 25 цм, тежине до 340 кг /м.кв, што је посебно корисно за регије са честим падавинама.

Примери стакленика "Сибирски" (фото)

)