Шта у кадама загрева плафон

Из неког разлога, они много брину о изолацији зидова, а заборављају да велики дио топлине долази и кроз плафон (око 1/3). Врући ваздух у складу са законима физике се уздиже према горе, а ако на свом путу не буде препрека у виду квалитетне изолације, он ће једноставно изаћи на улицу. Стога, изолација стропа - важан дио рада на уређењу купељи властитим рукама. Али прво морате знати како правилно и боље загријати плафон.

Принципи топлотне изолације купки

Дизајн крова купатила може бити различит. То је управо оно што треба да урадите када радите са изолацијом плафона. Ако на купатилу постоји таван, топли ваздух не иде тако брзо. Ово је олакшано простором између плафона и крова и топлотном изолацијом самог крова. Али чак и то не значи да можете без загријавања стропа. Зграда без поткровља, наравно, нема чак ни такве препреке, тако да се топлина неометано претвара у атмосферу.

Израда квалитативне топлотне изолације у кади није тако једноставна, јер што је виша температура у просторији, то је теже спријечити да топлота дође до вањске стране. Због тога је вишеслојни изолациони систем, у коме материјали различите густине спречавају цурење топлоте, постао посебно популаран. У овом случају сваки сљедећи слој материјала је окомит на претходни. Тако да структура неће бити деформисана, а топлотна изолација ће постати поузданија.

уградња парне бране

Независно од тога да ли постоји или не гаража, изнад свегапотребно је нанети слој баријерне паре. Ако нема поткровља, као материјал за парну баријеру могуће је користити густ картон, фолију од алуминија, восковани папир. Ако постоји простор у поткровљу, онда је најбоље једноставно покрити плафонске плоче слојем глине са крова (не мање од 2 цм).

Тржиште грађевинарства нуди сљедеће материјале:

 • обичан полиетиленски филм (није најбоља опција, потребно је оставити празнине за испаравање влаге);
 • парно-отпорни филм са пилом која држи кондензат;
 • тип мембранске баријере.

Ако се ова фаза прескочи, влага ће се почети накупљати у гријачу. То негативно утиче на квалитет топлотне изолације, повећава тежину цијеле конструкције и смањује вијек трајања операције.

материјали

Дакле, дошли смо до главног питања: шта је таваница у купатилима. Најпопуларнији материјали су:

 1. минвата . Састоји се од милиона базалтних влакана, унутар којих се налази ваздух који спречава цурење топлоте. Међутим, потребно је узети у обзир да приликом урањања мина одмах губи сва својства топлотне изолације. Стога, приликом изолације преклопа на врху, неопходно је поставити хидроизолациони слој како би се спречило падање падавина. Потребно је оставити мали размак између изолације и хидроизолације.
 2. Пенотерм . Овај пјенасти полипропилен се разликује запањујућом лакоћом и јединственим топлотним изолацијама. По правилу се додатно ламинира фолијом. Фолија, ускретање, одражава проток топлоте, што омогућава значајно смањење времена загријавања купељи.
 3. глина . Слој овог материјала треба да буде пристојан - не мањи од 30 цм, па се често загревају са великим зградама са јаким строповима и темељима. Неопходно је да захтевају хидроизолацију, јер је подложна влази.
 4. Глина и пиљевина . Ово је чисто народна опција. Прво, изван стропа сипајте слој глине (2 цм). Умјесто глине можете користити све што желите: мјешавину тресета и земље, чипс с цементним малтером, пијесак са пиљевином. Тада први слој треба пажљиво омотати тепихом од сувог храстовог лишћа или пиљевине. Последњи слој од 15 центиметара је суво.

технологија топлотне изолације

Дакле, почнимо с питањем како загријати строп у кади. Пре рада, све греде треба третирати антисептиком. Затим је могуће започети полагање греда са даскама на страни просторије. Након тога, морате изградити штитове за ваљање (то су два реда плоча, које су усмјерене једна према другој окомито). Величина плоча се израчунава у сваком случају према схеми. Штитове такође треба третирати антисептиком.

Алгоритам акција:

 1. Причвршћивање слоја баријере паре на унутрашње зидове и дно панела.
 2. Транспорт плоча на врх и њихово слагање.
 3. Паковање хладњака. Све празнине и празнине такође добро звуче.
 4. Облагање конструкција даскама. У овом случају, плоче треба да буду окомите на греде.

Ако нема дасака, можете узети плочу с влакнима или то учинити самиплоче од пиљевине и цементног малтера. По завршетку радова, сви дрвени елементи стропа морају бити обрађени средствима за заштиту од пожара. Посебна пажња се посвећује подручју у близини димњака (по правилу је додатно обложено азбестним листовима).

За парење обавезно стање је полагање парне бране. Истовремено, стручњаци препоручују да се алуминијумска фолија не пребацује у два слоја.