Како изабрати електрични грејач за пешкире

Изаберите електрични сталак за пешкире

Како изабрати електрични гријач за ручник тако да он служи више од годину дана и потпуно испуњава све наше жеље? Једногласан одговор на ово питање не постоји јер много тога зависи од услова и захтева за подизање пешкира. Стога, да вам помогнемо у избору, погледајмо све разлике између ових бојлера.

Избор изгледа сушилице за пешкире

Избор било ког уређаја или уређаја почиње његовим изгледом. Избор пешкира се не разликује. И овде имамо неколико корисних савета.

облик сушилице за пешкире

Пре свега, да се осврнемо на облик овог бојлера. Може бити "У", "М", пахуљасто и много других облика. Поред тога, ту су и пешкири са грамофоном и стационарни елементи. Мислите ли да би избор требао бити извршен само на основу ваших жеља? Али то није случај!


"М" - сличан електрични носач за пешкире

 • Да бисмо утврдили ово питање, погледајмо његов уређај. Обично је то заобљена цев или цеви међусобно повезане. У доњем делу овог апарата, инсталиран је ТЕН, који производи, загрева воду или друго расхладно средство унутар цеви.
 • Кључ за све ово је локација Тене на дну. У том смислу, положај пешкира у облику слова "У" и "М" има мањи недостатак. Приликом загријавања воде у доњем дијелу загријава се прилично брзо, али с горњег дијела с некимкашњење због недостатка циркулације воде.
 • Ручници у облику лестнице су лишени овог недостатка. Уосталом, због присуства затворене петље, вода може циркулисати унутар грејача за пешкире. Због тога се загријава много брже, а температура у том подручју је равномјерна.


Љествица за пешкире

Обратите пажњу! Ако се постави питање о електричном држачу пешкира као избор, онда се горе наведени аспект треба разматрати само са великом дужином уређаја у облику "У" и "М". Ако њихова дужина није висока, онда температурна разлика између зона у близини ТЕН и што даље од ње, вероватно се неће ни осећати.

материјал за грејаче за пешкире

Сада ћемо се дотакнути избора материјала из којег је направљен држач за пешкире. Ово може бити обична цев од црног метала, ливеног гвожђа, бакра, месинга, алуминијума или нерђајућег челика. Сваки од ових материјала има своје предности и недостатке.

Зато их размотримо детаљније:

 • Пошто се електрични грејач за пешкире може комбиновати , тј. Дизајниран за рад у систему централног гријања зими и аутономни рад у љетним мјесецима, онда треба узети у обзир карактеристике метала за комбиноване и некомбиноване уређаје одвојено.
 • Почнимо од бакра или месинга, који има најбољу топлотну снагу . Ови материјали су прилично издржљиви и имају атрактиван изглед. Али када раде у систему централног грејања, они су довољнису јако оксидисани и брзо постају запуштени. Осим тога, цијена таквих уређаја је прилично висока. Али за не-мешане уређаје ово је веома добра опција.

држач за пешкире

 • За алуминијумске држаче за пешкирекарактерише велики губитак скале. Али ако је ово затворени круг, као и за не-комбиноване уређаје, онда ово питање није фундаментално. Скала је једном испала, а даљње наслаге се дешавају само када је пешкир поплављен.
 • Али што се тиче рада у комбинованим уређајима , онда постоји много питања од губитка шљама до лоших перформанси код разлика притиска и температуре које су својствене централизованим системима грејања.
 • Следећи пренос топлоте је челик.Овај материјал је прилично добар по својим карактеристикама у погледу квалитета воде, добро га толеришу варијације температуре, али постоји један али. То у великој мери зависи од квалитета завара и самог метала. Као што можете видјети на видеу већ је доста на тржишту нискоквалитетних производа из овог материјала.
 • Следећи на преносу топлоте је ливено гвожђе . То се догађа веома ретко, али ако купите такав производ, онда је то доживотна куповина. Добро подноси рад у системима централног гријања иу не-комбинованим сушачима ручника. Има способност да акумулира топлоту, што смањује учесталост укључивања и искључивања Тене.
 • Последњи у листи за пренос топлоте су производи са овимпопуларан нерђајући челикОвај материјал је прилично јак подложан таложењу каменца, али није лоше толерирати разлике у температури и тлаку. Одлагање скале као што смо већ сматрали за затворени круг није толико фундаментално, али за системе централног грејања је високо, али мање од алуминијума.

Избор материјала за електрични грејач за пешкире

Горе наведене карактеристике материјала, међутим, садрже неке негативне, али ако је питање чиста електрична гријач ручника како одабрати, онда многи од њих могу затворити очи.

Погледајмо не заинтересоване за детаље и начине за минимизирање негативних ефеката:

 • Прије свега, обратимо пажњу на такав концепт као пад притиска. У чистом електричном ручнику не може бити разлике. Због тога се може безбедно одбацити.
 • Исто важи и за третман воде. Једном си полио воду и онда је радио пола године - годину дана. А обим ове воде је прилично мали. Дакле, све што се тиче таложења каменца и соли није заинтересовано за нас.

Обратите пажњу! Дестилирана вода се може користити за потпуно искључивање проблема квалитета воде. За обичне сушаче за пешкире потребно је не толико. Али то уклања проблем не само пада седимента, већ и смањује ризик од електричног удара. На крају крајева, дестилована вода је диелектрик.

На фотографији можете емитовати електричну корозију хромираних производа

 • Успут речено, о електричној енергији. Без обзира на то како покушавамо Сјенке ће на крају успјети. Појављују се струјецурење које пролази кроз цијеви уређаја. Овај процес је посебно јак ако је држач за пешкире спојен и повезан жељезним цијевима. Ове струје цурења значајно повећавају корозију хромираних производа, који брзо губе свој изглед.

Техничке карактеристике сушара за пешкире

Важан аспект за одговарање на питање који електрични тоалет за ручник треба одабрати је његов гријаћи елемент - ТЕН. Поред тога, постоје и други параметри као што су регулатор снаге, максимална температура расхладне течности, дужина жице и многи други на које треба обратити пажњу.

Избор грејног елемента сушача пешкира

Прије свега, хајде да причамо о сјени. Обично се његова снага креће од 50 до 300 В у зависности од величине пешкира и количине воде у њој. Што је већа снага тан-а, уређај се брже загрева, али то није увијек плус.

 • Чињеница је да је за сваки електрични апарат пожељно имати мање укључења /путовања за одређени временски период. Топлији пешкира се хлади отприлике под једнаким интервалима, тј. Време рада Тене се одређује великом количином времена само загревања носача топлоте. Његово укључивање у рад одвија се приближно у редовним интервалима.


суво ТЕН

  На основу тога, ако изаберете уређај са снажном сенком, он ће бити укључен у краћим интервалима, али ће повући више струје. Мање моћна ТЕНА ће бити укључена приближно у истом временском периоду, али ће радити дуже. ШтедњаНе постоји електрична енергија у зависности од снаге Тене. У исто вријеме, трошење снажније Тене ће се одвијати мало, али брже.
 • Сада, што се тиче типа Тена. Сада су на тржишту представљене такозване "мокре" и "суве" сенке. "Мокре" сенке - Ово је обичан бојлер који долази у директан контакт са расхладним средством. "Суви" ТЕН је уређај који долази у контакт са расхладним средством кроз керамику.
 • Поставља се питање како изабрати електрични ТЕН на обичном сталку за пешкире. Недостаци "влажног" ТЕН-а укључују повећану корозију и краћи радни век. Осим тога, "мокри" ТЕН се може замијенити тек након одвода расхладног средства. "Сува" иста ТЕН због мање топлотне проводљивости је често моћнија, поред тога је много скупља.

ТЕН

 • За затворени круг, који није комбиновани електрични грејач за пешкире, недостаци "мокрог" ТЕН-а су скоро потпуно изравнани. Поготово ако користите дестилат. Остаје само немогућност замене без одвода расхладне течности и нешто већа вероватноћа електричног удара. Иако, пратећи правила ПУЕ и коришћење дестилата, ова вероватноћа тежи нули.

Друге опције за избор грејача за пешкире

Осталим техничким параметрима за одабир гријача за пешкире, узели смо температуру расхладног средства, начин контроле температуре и везе. Ови тренуци, иако не тако основни, али вредни помена.

 • По упутству практично свих електричних гријача ручника показује њихову радну температуруфлуктуира унутар 50-65 ° Ц. Велика температура може довести до опекотина, а за сам уређај није потребна.
 • Регулација температуре расхладне течности врши се на готово свим уређајима на вилици вреће за пешкире. Опсег подешавања може бити до 50%. Али искрено, мало је вероватно да ћете користити ову могућност. То је због чињенице да снага ТЕН ручника није тако велика и не осјећате значајне уштеде од прописа.


Подешавање електричног гријача ручника

 • Ако планирате инсталацију система гријања властитим рукама, препоручујемо да обратите пажњу на дужину жице. Уосталом, у складу са тачком 7.1.48 ПУЕ, уградња утичница у купатилу је дозвољена само када је УХФ машина инсталирана на струји цурења до 30 мА.
 • Да не би купили прилично скупу утичницу са уграђеном ултразвучном машином или да не рециклирају мрежу расвете у стану, пожељно је да дужина жице буде већа. И ова дужина је била довољна да се уређај повеже у другу просторију.

закључак

Како видите питање о томе ко одабрати електрични гријач ручника, они су тако јасни. Много зависи од ваших преференција и финансијских могућности.

Али, надамо се да вам је наш чланак дао одговарајућу помоћ у одабиру, а сада знате на које аспекте треба тражити.