Како изабрати додир Микер?

Сваке године савремени водовод постаје све функционалнији. На полицама можете лако пронаћи миксер за судопер. Такви уређаји сами одређују тренутак попуњавања и одвајања воде. Ово побољшање значајно повећава удобност употребе ове врсте миксера, а такође омогућава значајно уштеду воде. У наставку ће бити описане карактеристике додирне воде за воду, као и мудрост његове употребе.

Принцип рада додирне дизалице

Безконтактни миксер за умиваоник може бити инсталиран у свакој просторији у којој се вода испушта. Типично, такве собе имају кухињу и купатило. Принцип рада дизалице са инфрацрвеним сензором је прилично једноставан: вода се отвара у тренутку када се подигне до руке. Чим уклоните руку, режим снабдевања водом ће се зауставити.

ИР сензор ради на строго одређеној удаљености. Обично је око 30 цм, а неки уређаји имају могућност подешавања опсега осетљивости сензора, тако да се инфрацрвени сензор може прилагодити, јер ће бити најпогоднији. Такође је могуће одредити време одлагања, који временски период ће се укључити и искључити након што се рука уклони из славине.

Напомена: Функција финог подешавања је обично присутна у скупим славинама за умиваоник (на пример, Грохе Еуросмарт Цосмополитан Е 36325000). Ако је ваш избор престао на некој буџетској опцији, таква побољшања не би требало рачунати.

Миксер сензораје намењен за аутоматско снабдевање водом (радом електромагнетног вентила) када улази у зону свог рада руке и друге објекте. Овај уређај је дизајниран да престанете да бринете да ли ће се кран искључити за време вашег одсуства код куће. Поред тога, јединица за преклапање водовода има посебну поузданост и спречава било какво цурење.

Многи модели бесконтактних дизалица Грове омогућују подешавање воде на оптималну температуру. Када поставите миксер за воду са сензором покрета, увек можете заборавити на редовне поставке.

Конструктивне карактеристике миксера са ИР сензором

Спољашњи додирни миксер разликује се од својих колега у одсуству непотребних детаља. Цјелокупни дизајн је, само сипање без ручке, вентила и полуга за напајање и подешавање воде. Главна разлика између овог уређаја је елемент ћелије, инфрацрвени сензор уграђен у тело.

Бесконтактни миксер има два типа дизајна, у зависности од типа сензора:

 1. Уређај са оптоелектронским сензором. Опремљен је фотоћелијом која реагује на присуство покрета у радном подручју. Сензор се обично налази испод тачке излијевања. Ручица се отвара или затвара на улазном сигналу из фотоћелије. Могуће је подесити осетљивост и привремено кашњење. Цијена таквих уређаја је прилично скупа, тако да се у свакодневном животу могу наћи врло ријетко. Такође, током њихове операције примећени су чести погрешни позитивни резултати.
 2. Аутоматскиуређај са инфрацрвеним сензором. Најчешћа опција. Принцип рада је да се прати сензор промене ИР зрачења. У тренутку добијања било ког објекта у пољу деловања сензора, он производи бездимензионалне параметре. Контролна јединица за инфрацрвену јединицу добија команду за укључивање или искључивање дизалице.

Водени пипци са сензором за отварање воде, који се састоји од следећих конструкционих елемената:

 1. ИР сензор. Налази се на радној плочи дизајна, испод миксера.
 2. Управљачка јединица која прима сигнале од сензора.
 3. Адаптер за напајање који обезбеђује константно напајање.
 4. Батерија (батерије) која се користи за контролу уређаја у одсуству електричне енергије. Често се може закључити да се напајање кранова са ИР сензором врши само уз помоћ батерија или акумулатора.
 5. Филтер за воду. Подешавање температуре воде.
 6. Контролна табла. Обично се налази у скупим моделима. Доступност у комплетном сету није обавезна.

Вода се отвара у тренутку подизања језгрене мембране. Електрични напон се доводи у зону електромагнетног поља, што утиче на језгро. Неповратни вентил служи за спречавање повратног протока.

Предности и недостаци бесконтактног миксера

Предности доступне у миксеру са ИР сензором:

 1. Хигијенски. Да бисте опрали руке, не морате дирати руке до вентила. Само треба да доведете руку до дизалице. Веома је згодан на местима са великимакумулација људи. Наравно, велики број људи, додирујући дизалицу, оставља на њему много бактерија.
 2. Дизалице, чији је принцип рада да користе вентиле или полуге, имају већу вероватноћу да ће пропасти, с обзиром на брзо хабање покретних делова механизма. Поготово ако се налазе у јавним купатилима. Додирни миксер нема таквих дефеката и може трајати много дуже.
 3. Према статистикама, дизалица на додир троши 30% мање воде.
 4. Сигурност рада. Екран осетљив на додир не може се заборавити. Урадиће то сам. На основу тога, можемо закључити да је опасност од поплаве у вашем дому преусмјерена.
 5. Могуће је подесити температуру воде. Штавише, подешавање које сте подесили са контролом без судара. У тренутку следећег скретања, дизалица ће дати воду коју сте подешавали.
 6. Екран осетљив на додир савршено се уклапа у дизајн било које кухиње или купатила. Не само да ће се уклопити у унутрашњост, већ и омогућити да украси свој изглед.
 7. Лака за негу. Овај уређај не захтева често чишћење због минималног контакта са корисницима.

Упркос великом броју предности, тоуцх кранови имају своје недостатке:

 1. Цена овог уређаја је прилично висока. Славине са екраном осетљивим на додир су на реду много скупље од конвенционалних полуга.
 2. Славина са инфрацрвеним сензором је незгодна за руковање у купатилу имајући у виду потребу да се рука стално држи у радном подручју сензора. Ако је потребнонапуните каду или оперете под тушем, са овим уређајем ће бити тешко.
 3. Недостатак је такође присутност исте температуре воде. У кухињи, често, неопходно је да при руци буде вода различитих температура, која је намењена одређеним задацима. А константна промена прописа је доста дуга и тешка.

Савет: Ако се и даље одлучите да поставите такву славину у купатило, нека буде једини умиваоник. За купање оптимална варијанта ће бити употреба конвенционалног механичког миксера, који ће вам омогућити да користите туш или да напуните каду без непотребних проблема.

Како одабрати славину са сензором за умиваоник?

Приликом одабира дизалице са ручним предајником, следеће препоруке, које су тестиране у пракси:

 1. Најбоље је купити славину, која може подесити вријеме одгоде прије и након реакције ИР сензора.
 2. Добро је ако можете ручно подесити ИР сензор. То ће омогућити удобно подешавање зоне сензора. Подразумевано, зона осетљивости сензора је 30 цм
 3. Способност подешавања температуре воде је обавезна. Само модели који су опремљени одговарајућим вентилом (Грохе Еуросмарт ЦЕ са термостатом 36333000) се препоручују за куповину.
 4. Одаберите модел и боју уређаја тако да буде у складу са околином. На пример, ако је у купатилу инсталиран други миксер, требало би га комбиновати са новим уређајем.
 5. Додирна мешалица је за једну или две цеви.То значи да прва опција може бити повезана само са топлом или само хладном водом. У другом случају, могуће је повезати 2 цевовода директно на миксер. Ако имате два напајања, хладну и топлу воду, препоручљиво је одабрати другу опцију.
 6. Препоручљиво је дати предност познатим произвођачима, чак и ако је опрема скупља (Хансгрохе, Грохе, Лемарк, Орас, Брават). То ће смањити ризик од куповине производа ниског квалитета.
 7. Обратите пажњу на трошкове. Често његова величина зависи од функционалности, изгледа, димензија, техничких могућности.
 8. Рецензије опреме. Пре него што вам се свиђа уређај који волите, прочитајте рецензије о томе које можете пронаћи на специјализацији на овим страницама-избјеглицама. То ће вам омогућити да сазнате више о опреми и њеном раду од одређених људи.

Тренутно је доказано више компанија које се баве производњом бесконтактних славина. Наравно, могуће је купити уређаје по нижим цијенама, али морате имати на уму да је цијена готово увијек у складу с квалитетом.

Како га инсталирати?

Инсталирање миксера опремљеног ИР сензором не представља посебну потешкоћу. Састоји се од следећих фаза:

 1. Потребно је блокирати довод воде у кућу.
 2. Демонтирајте стари миксер.
 3. Поставите плочу за постављање између судопера и новог уређаја.
 4. Мешалица је монтирана на заптивку и фиксирана помоћу матице.
 5. Уз помоћ специјалних причвршћивача који долазе у комплету, одоздоПотврдите избор у пољу за потврду Судопер Са флексибилним цревом је спојен на миксер.
 6. Уз помоћ водоводних цеви, миксер је прикључен на водовод.
 7. Батерије су прикључене на контролну кутију, напајање је повезано.
 8. Помоћу матице, жица сензора се повезује са одговарајућим конектором.
 9. Проверите перформансе уређаја.

Миксер са инфрацрвеним сензором, који није познат по нереду боја и разноврсности облика, али да покупите уређај који ће се комбиновати са вашим санитарним уређајем је прилично једноставан. Правилним радом овог миксера значајно се повећава комфор у сваком дому. И на јавним местима више.