Како испљунути углове? Како направити унутрашње углове пуњача, како исправно поравнати комплексне удубљења

Формирање чак и унутрашњих и спољашњих углова је веома важна тачка у завршним радовима. Правилно украшени углови дају просторији уредну спољашњост и наглашавају геометрију простора. Уз строго придржавање технологије обраде и правилног избора потрошног материјала, процес самозапаљења кита неће узроковати потешкоће.

избор материјала

На савременом тржишту грађевинских и завршних материјала кит се презентира у широком асортиману. Њихове композиције се разликују по сврси, својствима и времену одрживости.

Пре него што настави са набавком материјала, потребно је упознати се са неким карактеристикама сваког типа:

  • Полимерни кит је завршна обрада и користи се на крају завршних радова. Смеша је добро поравната са површином зида и има високу отпорност на влагу;
  • Гипс се може користити само у затвореним просторима. Обликује глатку површину, брзо стврдњава и суши;
  • Цементни кит се одликује високим својствима отпорним на влагу и може се користити у обради купаоница и кухиња. Минус овог типа је вероватноћа пуцања након исушивања. Да би се спречило пуцање, површину треба повремено навлажити док се унутрашњи слој не осуши.У облику ослобађања кита су суха, захтева се само-припрема, и спремна. По договору, бирајте специјализоване, изравнавајуће, завршне,декоративна и универзална решења. Избор материјала врши се индивидуално и зависи од врсте обављеног посла и степена утицаја спољашњих фактора.

Требало би да купите и први капут. За формирање спољашњих и унутрашњих углова препоручује се коришћење дубоких продора. То ће осигурати добру адхезију отопине ​​на зид и спријечити пластифицирање и пуцање жбуке.


Од алата је потребно припремити три шпатуле: двије равне ширине 25 и 10 цм и кутне. Да би се добио хомогени раствор, употребом суве мешавине потребна је млазница за сечиво на бушилици или мешалици. Као површински поравнач можете користити брусилицу са прибором или решетком причвршћеном на њега, а приликом припреме површине за тапетирање је боље користити абразив са степеном зрна П100 - П120.

Да бисте ојачали спољне углове, требало би да купите перфориране углове, а за формирање унутрашње решетке - серпианка.


технологија рада

Први корак је визуелни преглед површине угла и уклањање експлицитних пројекција помоћу ножа за градњу. Затим треба да проверите вертикалу зидова помоћу нивоа и оловке да бисте означили јака одступања. Тада се оба зида заснивају на удаљености од 30 цм од угла. Након тога потребно је нанијети потребан слој китова на мјеста с јасно израженим удубљењима и чипсом.

Дебљина слоја треба бити мала, па ако је потребно, боље је нанијети неколико танких слојева.

Следећи корак ће бити наношење слоја кита на суседни угао површине зидова од врха до дна и постављање у ново намештено решење металног или пластичног угла са перфорираним странама. Прекомерне отопине ​​које излазе кроз рупе у куту, потребно је уклонити уском лопатицом.

Када се користи пластични модел, важно је не мешати га са углом за малтерисање, који има доста дебеле ивице и није погодан за кит. Предност пластичних прекривача над металом је немогућност њихове оксидације, корозије и разарања.Даље, перфориране треба да се подесе на ниво и додају решење када је то потребно. Након клешта, можете почети да оковате сусједне зидове. Раствор се наноси наизменично на обе површине на растојању од 25-30 центиметара од угла и поравнава се лопатицом. Вишак мешавине се уклања уском лопатицом. Дебљина нанетог кита мора бити довољна да спријечи да се перфорирани поклопац приликом брушења изложи.

Ако није планирана израда тапета, фасада на споју се може уклонити. Ово ће спречити даље пуцање, али донекле смањити атрактивност угла.

После сушења раствора можете прећи на брушење угла и даље прајмирање површине. Затим завршни кит, који након сушења такођер уредно полира. Ако су након извлачења завршног раствора постојали неки дефекти, онда их треба обложити, осушити и осушити и поново полирати. На крајуповршина је поново уземљена, након чега постаје спремна за завршну декоративну завршну обраду.

Треба имати на уму да је формирање нагиба уз помоћ перфорираног угла могуће код извођења правих углова. Материјал се не користи за обрађене углове.


начина

Да би се правилно закопао унутрашњи угао, неопходно је унапријед држати грађевинску ограду од таванице до пода и оловком означити сва одступања. Пројекције су одрезане помоћу плана, а удубљења су базирана и засхковлиавиваетсиа. После сушења раствора, површина зидова који формирају угао треба да се меље, а тек онда прећи на гит.

Технологија се састоји у наизмјеничном поравнању сваког од зидова с наношењем отопине ​​што је могуће ближе куту. Вишак раствора се такође уклања наизменично - прво из једног зида, а затим из другог. Да бисте олакшали рад на формирању угла, требало би да користите посебну угаону лопатицу, помоћу које можете формирати савршено равну фугу. Након наношења малтера и примарног захвата, потребно је извршити мерење контролног угла помоћу угла зграде. Откривене депресије ће морати поново да се спакирају, а неједнакости ће бити уклоњене током даљњег полирања.


Ако се испоставило да је спој благо заобљен, онда се формирање предњег угла постиже брушењем брусне тканине бр.тхе едге

Код гипсаних гипсаних плоча углове зидова треба уградити самољепљиву решетку-серпианку. Његова ширина би требала бити 5 цм, а наљепница би требала бити израђена врло уредно, без да се материјал савија и нагиње. Даље се ради на технологији која се користи за бетонске темеље.комплексни облици

За стентирање сложених архитектонских пројеката и лукова препоручује се употреба пластичног угла који се савија у свим правцима и омогућава вам да формирате једнаке и лепе углове. Пре него што почнете да наносите кит, потребно је визуелно прегледати површину и уклонити избочине помоћу планера или грађевинског ножа. Приликом обраде гипсаних гипсаних плоча потребно је држати руку на рубу површине и провјеравати је ли присутна избочена вијка. У случају откривања, капе би требале бити затегнуте.Тада се површина мора доказати и пустити да се осуши. Затим би требало да измерите ивице обликованог угла и измерите лучни угао жељене дужине. Одсеците тако да не постоје спојеви по ивицама.

Ако је, из неког разлога, облога постављена на облогу, онда треба да се спојни крајеви угла учврсте са "Фуген" лепком и додатно учврсте са спајалицом за градњу.

Након фиксирања прекривача, требало би почети са подлошком коврчавих завоја. Неопходно је почети извести закутак из закривљене површине, а затим кренути у авион. Важан услов је уједначенцртање складишта. Прекомерна дебљина и нетачност у формирању глатких прелаза могу се поравнати брушењем, за шта се препоручује папир означен са П120. Тада је површина без прашине и базирана.


примери извршења

Строго поштовање технологије монтаже и прецизности у току рада може лако да поправи сопствене руке, штедећи време и не прибјегавајући услугама специјалиста.

  • Завршна обрада унутрашњег споја зидова угаоном лопатицом.

  • Декорисање спољашњег угла пластичним углом.
  • Постављање металног перфорираног угла на спољашњем углу.
  • Припрема коврџавих углова за кит помоћу облога.Савети за правилно подешавање угла погледајте у наставку.