Како инсталирати ВЦ са својим рукама: фото, видео

Пре инсталирања новог тоалета, морате завршити све потребне поправке и завршне радове у купатилу. Ако је санитарна јединица одвојена, онда, наравно, поправак мора бити завршен у тоалету. Нови тоалет у стану може се инсталирати на два начина: уз помоћ спољног прибора и уз помоћ унутрашњег прибора. Тип причвршћивања се обезбеђује унапред од стране произвођача.

Постоје одређене особине уградње тоалета у приватној кући властитим рукама. У чланку ће се детаљно расправљати о два типа причвршћивања корак по корак, као и фото и видео туторијал.

Видео

Неопходни материјали за уградњу ВЦ шкољке

За правилну уградњу новог тоалета, мора се купити неколико залиха, и то:

  • Флексибилно црево за снабдевање хладном водом;
  • сет бургија на стаклу и бетону; (Многи од ових скупова су код куће);
  • трака "ФУМ" (у присуству искусних водоинсталатера увек постоји лан);
  • набирање;
  • кугласти вентил за водоводну цев.

Потребни алати за уградњу самог тоалета

Навести алате без којих се неће коштати уградња тоалета на поплочан под:

  • подељени кључ мора увек бити на свом месту;
  • електрична бушилица или чекић, за коју је више погодно;
  • чекић;
  • оловка или танак маркер;
  • гумена лопатица.

Ако имате дрвени под у дрвеној кући, онда ће вам требатиисти алати, само мање трошкова рада за инсталацију.

Начин уградње тоалета са спољним причвршћивањем

У овом случају, инсталација се врши уз помоћ специјалних вијака (у правилу се они укључују у испоруку ВЦ шкољки). Ако је тоалет у тоалету коси са рупама за уградњу, онда ће снаге за уградњу бити много мање.
Прво, потребно је израчунати гдје ће се уградити тоалет, узимајући у обзир све подводне комуникације. Приликом постављања опреме на плочицу, уз помоћ оловке потребно је навести рупе за уградњу.


Напомена: Да би ознаке биле уједначеније, оловку треба држати строго усправно.
Када се положе званичне потврде, тоалет мора бити уклоњен да би се избегла непотребна штета. Ове локације треба бушити за даљу монтажу типли.
Напомена: Препоручује се да се прво користи бушилица за стакло како би се избегло ломљење ломљиве плочице, а затим бургија на бетону, како се не би покварила прва бушилица.
Настале рупе треба темељито очистити од прашине, а затим напунити силиконом, који ће послужити као додатна хидроизолација. Последњи корак у раду са отворима биће уградња монтажних типли у њих.
Остала је само исправна инсталација тоалета на мјесту гдје су рупе означене, а претходно је постављен силикон у уред за додатно причвршћивање и хидроизолацију. Рупе за монтажу у монтажним рупама монтирају монтажне чахуре, затим се монтажни вијци умотавају и уграђују се стубови.
Ако постоји вишаксиликон "пази" испод тоалета, онда их треба уклонити гуменом лопатицом.

Начин уградње тоалета са унутрашњим типом причвршћивања

Као иу првом случају, потребно је унапријед припремити за испоруку комуникација, израчунати удаљеност за цијеви и цријева.
Причвршћивач мора бити унапријед повезан са ВЦ-ом. Даље, тоалет је инсталиран на мјесту будућег рада и пажљиво омотан оловком или ознаком дуж контуре. Такође је потребно навести локацију сидришта.
Доносимо ВЦ шкољку из собе, забиљежимо унутар примљене цртежне силуете, а затим разваљамо четири рупе за причвршћивање.

Унутар отвора су постављени типлови, на које су уграђени специјални вијци за унутрашње причвршћивање. Важно је да све урадите уредно и не журите, тако да се касније не укључите у монтажу.
Постављање ребра је лако. Због своје структуре, може да промени угао и дужину савијања.
Прикључак свих цеви мора бити запечаћен, у ту сврху потребно је користити траку "ФУМ", која се умотава у мјеста повезивања.
Када је све спремно, сама инсталација почиње. Валовита силиконска заптивка причвршћена из рупе за канализацију, сви потребни адаптери су инсталирани на цијевима. На тоалету су спољни вијци затегнути, затим вијци на причвршћивачима.

Постављање поклопца тоалета

Поклопац новог тоалета не може се увек наћи у комплету са њим, што купцу даје изборопција за себе.
Уградња поклопца је врло једноставна и обавља се прошле. Причвршћивање завртњи су обично од пластике, вуку испод тоалета. Ако су металне копче (као што ораха), онда не би требало да директно притисне на керамичке површине тоалета. Најбоље је да користите специјалне јастучићи да би избегли оштећења и појаву рђе.

Како инсталирати одвод резервоар

Завршна фаза инсталирања тоалет у кући са сопственим рукама је да потврди одсуство цурења.