Како да повежете интернет кабл на вашу утичницу сопственим рукама

Повежите прикључак за Интернет

У посљедње вријеме све се чешће користе интернетске кабловске везе до утичнице. Уосталом, то је прилично згодно, омогућава вам повезивање различитих уређаја и, што је најважније, омогућава вам да сакријете инжењерске мреже што је више могуће и да се ослободите вишка жица. Поред тога, инсталација информационих утичница вам омогућава да обезбедите поуздану интернет везу у било ком углу стана или дома.

Принцип изградње и инсталације локалне мреже

Пре повезивања кабла на интернет утичницу, требало би да направимо локалну мрежу кућа или станова. Да бисте то урадили, потребан нам је рутер или рутер, као и довољан број каблова и утичница за њихово повезивање. Шема везе може бити само звезда. Ово је дијаграм када одвојени кабл долази са рутера на сваку утичницу.

 • Прво питање које ће бити пред вама, ако се саберете да направите локалну мрежу сопственим рукама је где да инсталирате рутер. За станове такво место обично има ходник или друго место где се налази улаз кабловске куће провајдера. То је због могућности замене провајдера без озбиљних промена у изгледу кабла.
 • За ваш дом, посебно ако има велику површину, препоручљиво је да рутер поставите ближе центру куће. Разлог томе је шира дистрибуција Ви-Фи сигнала у цијелом дому, као и смањење сметњи у мрежи. На крају крајева, ако је дужина жице већа од 100 м, онда је пад нивоа сигнала већ прилично опипљив. И цена кабла потребна за повезивање свихИзлази из најудаљеније тачке могу бити веома значајни.


Принцип изградње локалне мреже у стану

 • Што се тиче полагања жице, потребно је придржавати се и одређених правила. Пре свега, није неопходно да се заједно са снагом постављају каблови за информисање. Ово је због чињенице да енергетски каблови обично немају заштиту, а потоци који их изазивају могу значајно ометати рад информационих мрежа.
 • Поред тога, информативни каблови, наша упутства не саветују да постављате близу моћне енергетске опреме, пригушнице које се користе за укључивање флуоресцентних лампи и електромотора. Оне такође могу значајно ометати рад информационих мрежа.
 • Интернетске утичнице или како их називају у већини произвођача утичнице РЈ-45 је једнако добро постављена не у вези са утичницама за напајање. Чак и ако се то уради, онда их барем поставите на ивице, а не између утичница или прекидача.

Обратите пажњу! РЈ 45 је назив стандарда, а назив конектора је 8П8Ц. Користи се за изградњу локалних мрежа. Ако наиђете на стандардни РЈ45С прикључак, овај прикључак користи четверосмјерну схему повезивања која се користи при повезивању модема.

Повезивање кабла у РЈ 45 излазу

Питање како повезати Интернет кабл са утичницом је једно од најпроблематичнијих. Иако овде нема ништа компликовано.

Многи људи су заведени од стране неколико опција повезивања означених на утичницама, али то је довољносамо среди

Опције за повезивање информационог кабла

Тренутно постоје две опције за повезивање проводника мреже с упреденом парицом. То су стандарди Т568А и Т568Б. Обје имају право на постојање, али прва опција се сматра застарјелом иу већини случајева се сада користи стандард Т568Б.

 • Разлике између ових стандарда спајања су у наизменичној вези жица у конектору. Можете их видети на слици испод. А ако не изаберете опцију, ваша мрежа неће радити.


Опције за повезивање "упредених парица" према различитим стандардима

 • Да бисте правилно изабрали стандард везе, пажљиво размотрите кабл за напајање од свог провајдера сервиса. Одредите којим се стандардним ожичењем обавља у њима и учините исто. Али боље је то знати у фази повезивања Интернета, директно са радницима.
 • Сада знајући стандард према којем ћемо направити везу можете ићи директно на инсталацију. У овом тренутку, тржиште представља утичнице са два главна типа ожичења. Погледајмо сваку од опција.

Повезивање заједничких информационих утичница

Произвођачи утичница су се уверили да је интернетска конекција на излазу максимално поједностављена. Због тога су сви уређаји ожичења кодирани према оба типа стандарда.


Повезивање обично излаза за информације

 • У првој фазиопен соцкет Овде може бити неколико опција. Може се спојити вијцима или квачицама. Ако постоје посебни водичи за његово ношење, проћи ћемо их кроз њих. У неким случајевима, монтажа жице на утичницу се врши уобичајеним прикључивањем.
 • Сада скините плетеницу кабла. Учините то што је више могуће како не бисте оштетили каблове кабла.
 • Отклоните вене кабла и уметните их у складу са ознаком боје на излазу. Затим, користећи специјални алат или једноставно танак одвијач, причврстимо кабл у конектор. Код неких типова утичница за ове сврхе постоји посебан поклопац који вене веже у свом радном стању.

Обратите пажњу! Када се кабл прикључи на конектор, кабл треба да се пробије посебним контактима. Управо кроз то се обезбеђује поуздан контакт. Али не би требало да покушавате да га гурнете да не би сломили утичницу.

 • Сада одсјећи држање вишка живе. Причвршћујемо кабл у утичницу помоћу пинцете и затварамо утичницу. Повезивање кабла на Интернет прикључак је завршено.

Повезивање информационих утичница са окретним механизмом конектора

Колико ја знам, такве утичнице издаје само Легранд, али техника је прилично удобна и поуздана. Стога, у блиској будућности таква утичница се може појавити иу другим произвођачима.


Повезивање Легранд информацијског излаза

 • Да бисте повезали Интернет кабл на утичницу, прво морамо да га отворимо.сама утичница Такође је могуће да вијак или причврсни наставак предњег дела.
 • Сада окрените покретни дио конектора супротно од казаљке на сату и уклоните га. Извуците кабл из прстена који је олабављен и очистите га.
 • У складу са ознаком на прстену конектора, извршите полагање кабла. Посебни напори овдје не би требали бити довољни да се једноставно осигурају кабловске уводнице у гнијезду. Одрежите додатне крајеве кабла.
 • Сада ставите покретни део директно на конектор. То је потребно како је приказано на видеу и без напора.
 • Након што је покретни дио у потпуности сјео на конектор, направимо га у смјеру казаљке на сату. Неопходно је то чинити са мало труда, али без фанатизма. Током овог поступка изолација каблова кабла се прекида и обезбеђује се поуздан контакт конектора са каблом.
 • У задњој фази носимо предњи дио утичнице, стављамо кабел и фиксирамо утичницу у утичници. У вези са тим, кабл за Интернет у утичници је завршен и можете извршити проверу напајања утичнице.

закључак

Као што видите, процес инсталирања информационих утичница је довољно једноставан и не захтева посебно знање. Дакле, у неким случајевима, недостатак специјализованог алата чини се осјетљивим и могућим лошим контактом или његовим потпуним одсуством. То се може лако верификовати помоћу мултиметра. Али у већини случајева, поновно повезивање кабла елиминише све ове проблеме.