Како чувати купус зими

Како задржати купус- Ово питање се поставља скоро свим домаћицама, јер свака од њих жели да се опскрбљује таквим поврћем. А све зато што је њихово куповање у сезони веома скупо, ао условима складиштења, не брине сваки продавац.купус се може ускладиштитисваки, али она мора да обезбеди повољне услове.

На којој температури се чува ово воће

Одлична температура је +3 степена Целзијуса. Изузетак је бело купус, који се складишти на -0.8 степени Целзијуса. Ако индикатор падне испод, листови поврћа могу постати врло хладни.

Како задржати купус у глини

Готово сва господа користе најпревереније методе. На пример, неки вежу главе узицом и висе, у овом случају, кешови остају поузданији. Неки чувају поврће глином. Пре него што изаберете било коју методу, неопходно је правилно руковати са откосима. Очишћени су од лоших листова и везани за љуљање. Након тога, плодови су објешени на пречки и прекривени слојем глине. Тајна ове методе је да је глина одлична супстанца, дезинфекционо поврће, спречава труљење и бледење поврћа.

Након што је глина потпуно сува могуће је носити купус у подруму.

Складиштење купуса у снегу

Велики број кануа може бити замотан у снег. Олакшајте, донесите плодове на улицу и поспите слојем снега (40 цм). Затим су поклопци прекривени сламом. Овудаштити снег од топљења. Али овај метод је погодан за држање купуса у северним регионима.

Како задржати купус у земљи

Становници јужних региона преферирају метод који се односи на тло. Плодови су положени у јаму, која је покривена земљом за око 8 центиметара, а већи слој земље је потребан само за вријеме јаког хлађења.

Прије складиштења купуса, мора се преузети. Одаберите само погодне посуде, труло поврће не може дуго да се складишти, а такође уклоните купус, рањен штеточинама или је премален. Чак и тражење начина за одржавање свежег купуса није потребно, боље је од њега направити конзервацију.

Складиштење купуса у подруму

Наравно, најбоља соба за купус се сматра подрумом, јер увијек одржава оптималну температуру и влажност. Не остављајте поврће на поду у подруму, иначе се могу савити и покварити. За бољи начин, површина дрвета, на којој ће лежати љуљачке. Треба да се потпуно опере са содом и покрије лопуховим или папратовим листовима, јер задржавају свежину купуса и не дозвољавају им да труну. Влажност површине дрвета може се избјећи са слојем сламе. И циркулација ваздуха ће бити оптимална ако се канали разлажу у шаховском низу у неколико редова. Држите купус надоље!

Купус у фрижидеру

Нема ни за шта да постоји зона за поврће у фрижидеру, у њима се чува и чува купусшто је дуже могуће. Поврће је умотано у филм у неколико слојева и смештено у ове преграде. У апартману се може смјестити купус, идеално мјесто за ово мјесто је балкон. Ставља се у врећу тканине, а затим се поврће прекрива песком. Можете користити стару и доказану методу - замотати сваки папир у папир.