Како задржати шарени купус

Купус Цолорадо је чудна матична станица сорти једноставног белог купуса. За човека је ова култура веома вредна и укусна, позната је покорисним својствима , чије су предности доказане пре много година. Поврће се састоји искључиво од угљених хидрата и протеина, без масти у производу.

Земљани су научили да узгајају ту необичну културу на свом мјесту, па су забринути око питања како чувати карапер и шта је потребно за то? Покушаћемо да одговоримо на ово питање.

Како чувати колрабби у подруму

Ако желите да купус задржите свеж, користите подрум за то. Лишће треба исећи из коријена, а комадићи заједно с коријењем стављати пар комада у кошаре, дрвене кутије или одвојене преграде. Не помишљајте ни на прање карпера! У супротном, купус ће једноставно трунути и неће се складиштити.

Након што ставите усјев у сандуке, морате га посути влажним пијеском или покрити пластичном фолијом, али га раширити чврсто на ракове како би се спријечило труљење поврћа.

Копање песка

Можете користити другу опцију за складиштење келбрама - подијелите влажни пијесак на поду и уметните карапер (доље надстрешницу). Значи, требало би да посадиш поврће у песак. Опција је врло једноставна, али чак иу овом случају не заборавите на потребну удаљеност између кабина.

Употреба жице

Можете да обесите шаблоне на жици, али нисутреба да се додирују. Да би сачували поврће, потребно је да температура подрума буде око 0 степени, а влажност око 98% ако је ћелија сува, а затим је ставите у посуду са водом. Температура се може контролисати помоћу грејача. Природно, рок трајања шаргарепе зависи од сорте купуса, али се у просеку семе меса може држати у подруму 2-4 месеца.

Како замрзнути купус мркве

Ако одлучите да замрзнете мркву, онда је поврће потребно опрати. Након тога треба их преполовити или нарезати. Продужите припремљени купус у полиетиленске кесе и уклоните у замрзивач. Пре него што замрзнете купус, он се може мешати око 4 минута. У овом облику складиштења, зец у боји траје око 9 месеци. И можеш да скуваш од њега шта год желиш.

Како чувати колабру у фрижидеру

Можете користити фрижидер ако планирате да га чувате око 2-4 недеље. Цоцхине је замотан у папир или влажну крпу. Затим ставите у пакет од полиетилена. Међутим, немојте чврсто везати амбалажу, јер ће се иначе створити ефекат стаклене баште и бушење стабљика ће се покварити.

Заправо, купус се може складиштити на неколико начина: у подруму, у замрзивачу и једноставно у фрижидеру. Поврће се дуго чува чак и на собној температури. Не заборавите да што је дуже купус, то постаје све теже. Обавезно пратите све препоруке за складиштење и уживат ћетеВитаминске посуде током целе зиме.