Израда металних степеница: 3 врсте конструкција

Металне степенице су веома популарне, јер нису само лепе, већ и издржљиве. Метална степеница је практична и издржљива зграда. Данас су веома популарне због своје издржљивости, дугог животног века и пријатног изгледа. Израда металних степеница може бити и самосталан процес и уз помоћ професионалаца, али је увијек важно запамтити да је за добијање финог производа потребно озбиљно припремити.

Пројектовање и израда мердевина од метала

У производњи љестава, метал као грађевински материјал у успоредби с другим варијантама одликује се оптималном носивошћу и дуготрајним радом. Помоћу њега можете правити мале и лаке структуре које имају апсолутно било коју конфигурацију, и уносите резултат у било коју унутрашњу композицију.

Неопходно је израдити или одабрати металну мердевину, узимајући у обзир просторије у којима ће се инсталирати

Приликом пројектовања потребно је узети у обзир:

 1. просторија у којој ће бити постављене степенице;
 2. Која је сврха степеница (може се уносити, унутрашњи, резервни, ниво, спољашњи);
 3. пуњење конструкције сигурносним компонентама (можда трачницама, оградама, рампама и рукохватима);
 4. простор унутар и изван просторије на којој ће бити подигнуте степенице;
 5. Употреба дизајнерских способности за просторије, које ће бити изграђене, способност да се уклопиунутрашњост

Приликом одабира изградње степеница, вриједно је обратити пажњу на простор који је под њим додијељен. Најпопуларнија је марш љестве. Има једноставну инсталацију и погодан је за подизање.

Затворени оквир за лестве маршеве је најлакши за производњу. Он није видљив, дакле, захтеви за његово појављивање практично не постоје.

Важан елемент цјелокупног дизајна - кораци који могу бити израђени од дрвета, мермера, умјетног или природног камена, стакла и других различитих материјала. Њихов облик може бити различит: правокутан или сличан троуглу.

Спољашње заварене степенице

Најједноставније металне лестве за заваривање нису толико компликоване за самопроизводњу, али са неким искуством и вештинама, можете направити заиста ексклузиван модел.

Да би спољне степенице метала биле удобне и практичне, стручњаци препоручују да пажљиво размотрите његов дизајн и да исправно подигнете шине

Пре него што одаберете модел, морате одредити врсту будућих степеница:

 1. Конструкције без надстрешнице и трачница састоје се од двије греде. То су заварени оквири, у које се убацују степенице, ту је и правоугаона или квадратна платформа. Предности оваквих степеница у њиховој вредности: у оквиру се користи само неколико углова, кораци су израђени од било ког материјала.
 2. Они који имају надстрешницу. Прилично велики пројекти за које су потребни тачни прорачуни и цртежи. Обично се заваривање врши од профилних цеви, што омогућава да конструкција буде јефтина.Надстрешница обавља заштитну функцију, покрива тријемове љествама у љетним мјесецима од влаге, а зими од леда.
 3. Отворена, са рукохватима. У такве спољне конструкције, као ослонци, служе метални канали, у којима се испод ражња исклесани уметци за степенице. Греде се заварују на сваки крај врпце, а онда морају бити међусобно повезане помоћу цијеви или угла - то је рукохват.
 4. Затворено. Слични дизајни су обимни, потребна им је посебна скица или шема, јер су то мање веранде. Унутар таквог тријема лако је смештено место где се можете опустити.

Списак може бити допуњен болзијским конструкцијама степеница или вијком. На степеницама у Болзану, они су заглављени у зиду.

Вијчане конструкције су погодне за кућу са високим подрумским подом. Специјалиста ће се лако носити са таквим задатком, али непрофесионалац мора почети са тријемом, има трачнице и визир.

Независна конструкција заварених улазних степеница претпоставља да ће темељ бити одабран тако тешко као и сама конструкција - од бетона, цигле или плочица.

Степенице од метала до куће сопственим рукама: инструкција корак по корак

Због своје трајности, трајности и атрактивности, степенице од жељеза су тражене. Ако имате искуства у раду са металом, можете покушати да направите свој први дизајн.

Металне степенице су веома популарне јер се одликују лепим изгледом и поузданошћу

.

Производ:

 1. Бити јак и поуздан;
 2. удобан и испуњава све сигурносне захтјеве;
 3. бити у стању да служи дуги низ година;
 4. Мајка има атрактиван изглед.

Прије обављања посла потребно је проучити литературу, залихе алата и потребних материјала. Да бисте направили оквир, потребан вам је угао са каналом. Почетна фаза подразумева производњу оквира и углова за заваривање.

Треба узети у обзир да ће степен чврстоће бити већи ако се за њихову припрему користи лим.

Када је посао завршен, потребно је обрадити шавове са датотеком. То ће помоћи да се уклони избочине које су настале на металу. Након израде прајмера долази до специјалне отопине ​​која га штити од рђе. Последњи корак је фарбање површине. Затим следи процес израде рукохвата. Добијени производ седи на оквиру.

Како кухати лестве из металног угла

У готово сваком приватном дому вам је потребно степениште. Ако постоји искуство заваривања, лако ће се извести ручне мердевине од метала. За такве степенице, између њих ће бити углови и заварена метална плоча.

У почетним прорачунима важно је обратити пажњу на чињеницу да су кораци у висини били исти. Такође, што је производ лакши, то ће већи број материјала морати да се купи.

Ако одлучите сами да направите степенице, онда ћете наћи метални угао

За радни комад ће бити потребно и неколико углова 45к45 ммнеколико канала 150х200 мм, њихова дебљина треба бити 8 мм. Ако је нехрђајући челик или алуминиј окосница било којег дијела, потребно их је обојити.

Дополнителни работа е следна:

 1. Све полуге углова су укључене у производњу углова жељене величине. Затим морате да их скухате да бисте добили форму у облику слова Г, која има десну и леву варијанту. Сваки оштар угао треба полирати.
 2. Испод сваке конзоле се изреже кобила из арматуре.
 3. Ознаке се израђују на оба косура. Тада ће на челичним косим конструкцијама бити инсталирани канали степеница.
 4. Изводи се инсталација греда.
 5. Кораци заваривања се изводе: прво кобилу, а затим и носаче.
 6. Пратећи хоризонталност нивоа и вертикале, постоји процес заваривања.
 7. Цосоирес су међусобно спојени угловима, чија величина мора бити једнака ширини степена.
 8. Шасија и степенице су заварени.
 9. Свака рука је инсталирана. Кутови су заварени на вањској страни косурова.
 10. Степенице су прекривене прајмером, суше се. Сви елементи дизајна су обојени.

Самостојеће степениште - није најједноставнији примјер манифестације креативности, али је одличан начин да тестирате своје вјештине. Исправан прорачун и усклађеност са свим правилима као резултат ће задовољити власнике викендице или куће нове корисне ставке.

Конструкција профила: металне степенице властитим рукама

НезависниПроизводња металних конструкција може пружити поштовање и поштовање међу рођацима. Понос свог рада у кући дуги низ година задовољит ће господара и цијелу његову обитељ.

Одлична опција за изградњу сеоске куће је практично степениште металног профила

Структуре од металних профила имају своје важне предности:

 1. Они су веома јаки и поуздани;
 2. Имају добре перформансе и дуг радни век;
 3. Употреба година тестираних технологија које смањују трошкове времена и рада;
 4. Конфигурација шиљака лета може да се промени;
 5. Лепа цена.

Примјењиво код израде технологије профила омогућава вам да је обојите било којом бојом прскањем прахом. Можете одабрати боју која одговара унутрашњости просторије.

Сада, према купцима, најпопуларније су сребрне, златне и црне боје.

Ова врста градње је смањена не само као степенишни пролаз у згради са неколико спратова, већ и на трему тријема зграде. Вреди размотрити да ће за самосталан рад бити потребна опрема за заваривање и могућност да се њоме рукује.

Лако подизање или како направити жељезну кровну љествицу

Металне степенице - то није луксуз, већ потреба у двоспратној згради. Али често је то потребно не само изнутра, него и споља, на пример, за кров металне плочице.

Добра опција за подизање на кров може бити метална степеница

За кров можете бирати:

 1. Зидна преносива верзија степеница;
 2. Стационарна кућа;
 3. Стационарни пацов.

Кров металне плочице прихвата само готов комплет, који укључује металне степенице и причврсне дијелове. Висина крова утиче на број комплета који се могу лако повезати.

Дрво није погодно за металне плочице као материјал за производњу степеништа. Ако се овај дизајн постави стационарно на падини, то ће спречити да кров изгледа добро.

Могуће је продужити дизајн према доле куповином додатног сета, јер ће фиксирање бити фиксирано када се монтира на металним плочицама и на циглама, дрвету или бетону.

Гвоздене степенице властитим рукама: инструкције корак по корак (видео)

Наравно, можете склопити уговор са господином, поднијети захтјев за процјену и добити готов производ. Такве услуге пружају занатлије у било ком граду, чак иу Москви, иако у Череповцу. А можете и да организујете сопствену "производњу", задовољавајући сва домаћинства са новим степеништем и сопственом способношћу стварања лепих ствари. Завршни резултат ће остати деценијама и моћи ће задовољити више од једне генерације.

Примери заварених степеница (фото)


)