Израда дрвених степеница: 4 технолошка момента

Могуће је направити дрвене степенице властитим рукама, ако исправно приступите овом процесу Степенице - обавезни атрибут зграде са неколико катова. Данас, производња степеништа производи различите моделе, који су направљени од различитих материјала, постоје различити и неочекивани облици. Међу тако великим избором, најтраженији модел је дрвено степениште. Дизајн стабла се сматра поузданим, еколошки прихватљивим, може се унети у било који ентеријер. Израда дрвених степеница захтијева развој вјештина обраде дрвета, као и познавање начина изградње степеница. Дрвене степенице могу се направити властитим рукама, опремљене свим потребним материјалима и алатима.

Фазе производње степеница од дрвета

У време пројектовања конструкције степеница, веома је важно узети у обзир тренутак када степенице треба да буду што комфорније и безбедније, посебно ако у кући има деце. Дрвено степениште се састоји од 8 дијелова.

Да би правилно направили дрвене мердевине, пажљиво пратите фазе његове производње

Приликом пројектовања степеница следи:

 • ослонити се на општи дизајн куће;
 • узме у обзир површину простора;
 • И да добро разумемо у типичном дизајну и његовим главним чворовима.

Косонор - главни део мердевина, који игра важну улогу у дизајну. Овај носач је постављен са чешљем за фиксирање степеница. Ова степеница би требалаМоже се израђивати од масивног дрвета, јер рад укључује велика оптерећења. Понекад уместо коосур поставите сандук, који је такође елемент степеница причвршћивања. Најчешће, повлачење се користи ако се једна страна степеништа спаја са зидом.

Степенице - такође су веома важан елемент конструкције степеница, које се причвршћују за носиве греде. Један од степена подврсте је радостан степен. Немају равну, већ закривљену предњу ивицу. Кутови таквих степени могу бити заобљени или у облику полукруга. Прогресивна фаза има нестандардни облик и величину. Ова ставка се инсталира на почетку степеништа. Додатак је елемент који се не може инсталирати, али са њим ће степениште бити много јаче. Инсталиран је на бини са даљинским грмом. Подржава фазу и повећава снагу читаве структуре. Степенице су такође радијусне и имају полукружни облик.

Балустрин је обавезан елемент степеништа, служи као ослонац за ограду. Има облик ступова који могу бити различитог дизајна и облика.

Референтни стуб се успоставља на почетку и на крају степеница на рубовима терена за привез. Обезбеђује снагу кроз ограду. Оклоп је постављен на стубовима и балустерима. Мора бити што глатко. Рукавац за растојање има облик шипки, које се постављају да би се одржавала места између марширања степеница.

Стијене за производњу степеница за дрвену кућу

Било би логично да дрвена кућа постави степениште,од дрвета. Такође је веома важно проверити дрво на присуство трулежи и дрвених кукаца који значајно смањују квалитет дрвета.

При избору дрвета за степенице потребно је узети у обзир његово стање, квалитет и изглед

Дърво, рабљено за производство на всички степеници, е:

 • висок квалитет;
 • без чворова;
 • Нема пукотина и раслојавања.

Коришћено дрво мора бити добро осушено. Такође је веома важно направити све елементе степенишне конструкције од чврстог стабла. Да би се направиле дрвене степенице, могуће је користити дрво одређених пасмина. Бор је једноставан у обради, има приступачну цијену. Али, пошто је ова пасмина врло мекана, она има тенденцију деформације и жутила.

Из тог разлога, сви елементи од боровине захтевају додатну обраду.

Бреза је прилично издржљива, има лепу и занимљиву текстуру. Захваљујући својим својствима, служи дуго времена. Буква се сматра најбољим материјалом који се лако прерађује и има атрактивну боју и текстуру. Огроман недостатак је што буква не толерише оштре температурне промене и високу влажност, па је погодна за собе са контролом температуре. Пепео - раса дрвета која је савршена за производне кораке. Веома тврда стена, има прилично разнобојну текстуру. Храст је најпопуларнији материјал у производњи степеница. Има дуг вијек трајања, отпоран на било какве деформације. За све своје позитивне особине, она се разликујехигх цост.

Комбинована производња степеница од метала и дрвета

Да би се повећала чврстоћа степеница, дрвени материјал се може комбиновати са металним елементима. Метал има високу чврстоћу и издржљивост, што чини степенице врло издржљивим.

Одлично у ентеријеру ће се уклопити лепе степенице од метала и дрвета

Във връзка на съответните варианти на комбинациата на метал и лес:

 • Метални оквир и дрвене степенице;
 • Металне степенице на којима су степенице обложене дрвеним панелима;
 • Дрвене маршеве са металним оградама.

Процеси производње степеништа од метала и дрвета су веома слични, тако да стварање степеница за ова два документа неће бити тешко. Главна ствар за посматрање технологије, узети у обзир све нијансе монтаже и инсталације готовог дизајна.

Технологија за производњу чврстих дрвених степеница

Технологија израде дрвених степеница је прилично једноставна, али има одређена правила која се не могу повући. У случају неправилног састављања или одступања од правила, потребно је одредити да ли све треба да се демонтира или исправи у покрету.

Сасвим је могуће да се упознате са технологијом израде дрвених степеница

технологија:

 • Угао нагиба степеница степеница не би требало да прелази 30 ?;
 • Ширина и висина степеница, према правилима сигурности, треба да буде 30к15 цм;
 • Величина локација мора бити већа од ширине марша;
 • Ширина марша није мања од 90-100 цм

Сви су спремниелементи будућих степеница морају бити покривени заштитним лаком у неколико слојева. Након што се сви детаљи исуше, можете наставити са монтажом степеница. За почетак, потребно је да припремите све потребне алате и планирају где сликао инкременталну ефекат монтажу степенице.

План производње је неопходан да би се избегле грешке.

Процена плана рада је следећи - постављање косоуров, подступенок, кораке за инсталацију, балустера и носећих стубова, за причвршћивање шине, ако је потребно, бити обојен степеништа компоненте, причвршћивање декоративних елемената, ако је потребно, да покрије степенице са заштитним слојем лака.

Зашто вам је потребан мајстор за производњу дрвених степеница

Ако се дрвени мердевине са рукама није могуће, можете купити готово производ од произвођача или искористити мајстора. На пример, у округу Манскии на гомили су распрострањене најаве са речима: "Направићу дрвене степенице". Проналажење доброг чаробњака неће много отежати. Мајстор ће моћи да црта цртеже будућих степеница, узимајући у обзир карактеристике просторије и жеље власника. Такође, на основу цртежа и материјала који су намењени за коришћење, направиће се буџет.

Ако је потребно да брзо произведу лествици високог квалитета, боље је да потражи стручну помоћ

Добар чаробњак може понудити неколико занимљивих опција одједном. Чаробњак саставља уговор који одређује услове и одредбе за извођење свих радова. Такођене треба заборавити ни писане износе новца за рад и трошкове материјала. Понекад у процесу, чаробњаци могу понудити своје опције инсталације и инсталације. Питање израде степеница треба схватити озбиљно, јер поред изгледа треба да буде што је више могуће погодно за подизање и спуштање, као и да испуњава све сигурносне стандарде.

Производња дрвених степеница властитим рукама (видео)

Када се одлучи да се инсталира степениште за летњу резиденцију или сеоску кућу, потребно је пажљиво размотрити дизајн пројекта. Данас можете пронаћи најоригиналније и најзанимљивије моделе од марширања до одвијача. Такође, дизајн конструкција љестава разликује се од материјала из којег је направљен. Класици су дрвене степенице које су лепе, поуздане и издржљиве. Дрвене степенице, направљене од висококвалитетног материјала са вештим рукама, могу трајати више од једног века. Велика предност љестве од дрвета може се сматрати једноставношћу уградње, лакоћом његе, једноставном замјеном свих елемената у случају лома. Дрвене степенице до сада се сматрају најтраженијим.