Изолација мансардног прозора

Правилна изолација мансардног прозора је тежак задатак за неспремну особу. Ако немате компетенцију у инсталирању прозора, онда верујте инсталацији од стране искусних мајстора. Наручи уградњу прозора боље је од произвођача конструкција, а радови на хидроизолацији и термоизолацији могу се обавити самостално. Погледајмо у чланку како извршити загревање мансардног прозора. Погледајте видео са детаљним упутствима на крају овог материјала.

Да би се смањио губитак топлоте након самозагријавања поткровља за зиму, потребно је и топло загријавање прозора у мировању. Испод је потребно инсталирати радијаторско гријање - штити стакло од замагљивања, јер се ствара топлинска завјеса. Али прво морате одлучити која би величина прозора требала бити на топлом поткровљу и гдје је најбоље да га инсталирате.

Избор места за прозор у поткровљу куће

Израчунава се површина прозора, ослањајући се на површину поткровља, висину стропа и удаљеност између рогова. Довољно осветљење у просторији постиже се кроз прозор са површином не мање од 10% површине зида. Инсталација прозора на крову приватне куће захтева јасан прорачун и посебну пажњу на детаље. Прозорски отвор се најлакше поставља између рогова без измјене дизајна крова.

Ширина оквира треба да буде мања од растојања између греда за 3-4 цм за квалитативну изолацију нагиба са монтажном пеном. Када за потребну ширину прозора није довољна удаљеност између рогова, тада можете поставити два пластична прозора у сусједне нише између кровних греда. Висина пластичних прозора уТо ће зависити од висине плафона у поткровљу и угла нагиба крова.


Пхото Загревање прозора на тавану сопственим рукама

Инсталирање прозора је најбоље урадити прије завршетка. На равном крову отвор је боље поставити ближе скакавцу, а на стрмим - ближе поду. Оптимална висина за инсталацију је од 80 до 120 цм од нивоа пода. Начин и правац отварања врата зависи од личних преференција, величине собе и просторије у опремљеном поткровљу приватне куће.

Како да загрејем прозоре на тавану сопственим рукама

Многи власници приватних кућа да повећају свој животни простор чине реновирање хладног поткровља у топлом поткровљу. Када је кров куће шупљи или је пројектни прозор требао бити на крову, требало би озбиљно размислити о томе како инсталирати и правилно изолирати прозор у поткровљу. Чак и ако имате добру вентилацију, неадекватна инсталација може довести до озбиљних проблема.

Вентилација топлог поткровља је неопходна за уклањање кондензата и вишка влаге испод кровног простора.

Не препоручујемо да самостално постављате кровне прозоре јер ћете изгубити гаранцију произвођача. Упозорите да чак и најбоља хидроизолација и топлинска изолација неће вас спасити од могућих пропуштања у будућности с нискоквалитетном инсталацијом и подешавањем прозора. Боље је веровати инсталацији прозорских конструкција професионалцима и загревању.

Изолација прозорских падина на тавану

Пре инсталирањаи изолација прозора у поткровљу изнутра, да би се почело оцртавати гдје ће се налазити. Приликом резања ваљане хидроизолације на кров, она се одсеца не близу отвора и оставља залиху од 20 цм са свих страна. Окрећите на мјесту рупе, уклоните и изрежите решетку. Размак између кровних шина и оквира прозора треба да буде довољан за квалитетно монтирање шава са монтажном пеном.

Пре куповине и коришћења топлотно-изолационог материјала, увек је потребно пажљиво проучити карактеристике материјала и правила за његову уградњу. Користите само материјале отпорне на влагу за изолацију прозора у поткровљу. На пример, екструдирана полистиренска пена (Финоплек или Тецхноплек) је веома издржљива и не губи своје карактеристике чак и при високој влажности.

Декорација кровних прозора треба да обухвати и хидроизолационе радове, јер су прозори на крову изложени сталним падавинама. Отвор на врху прореза се реже тако да се може инсталирати одводни канал. Парна изолација са крова се покреће испод рова тако да на прозорима са двоструким остакљем не долази до кондензације, ау дренажном отвору се ојачавају по ободу прозора.

Хидроизолација косина поткровља

Пхото Хидроизолација и изолација косина мансардног прозора

У комплетном сету на кровним прозорима је увијек хидроизолација прегача, која је затворена око оквира тако да је прозор максимално заштићен од протока воде. Прегача је причвршћена на коцка калдрме и греде крова кламерицом. Након поправљања прегаче, можете спаватиКровни материјал и поставите доњи, горњи и бочни прегач око оквира. Сви делови кецеље су причвршћени и причвршћени на оквир прозора.

По завршетку радова на хидроизолацији, на прегачу се причвршћује додатни елемент који осигурава да је прегача што ближе кровном материјалу. Користите само висококвалитетне заптивне масе за лепљење спојева. Погледајте видео упутства испод за савете о хидроизолацији и загревању таванског прозора својим рукама. Ако имате било каквих питања, напишите их на наш форум о загревању.

Видео. Уградња мансардних прозора

\ т