Изаберите најбољи алуминијумски и пластични профил за ЛЕД траку

Данашњи профил за ЛЕД траку - то нису једноставни модни додаци. Појавом снажних ЛЕД-а, као што су СМД 5730 и СМД 3014, њихови кристали су постали неопходни за уклањање топлоте, чија је функција преузела метални профил.

Лако је конструисати ЛЕД траке на бази светлости чак и са сопственим рукама код куће. Проналажење њене апликације је лако у свакој соби. Предмет осветљења може бити дизајн намештаја, плафон, огледала са пескирањем ... ЛЕД трака, монтирана у профилу, елегантно се уклапа у сваки ентеријер и даје јој додатну атрактивност. Али да профил служи не само естетском додатку, већ и продужава живот ЛЕД-а, са њиховом врстом треба читати више.

Три главна типа

Дизајн профила за ЛЕД траку је алуминијумска водилица са уклоњивим пластичним екраном. Сцаттер екран може бити транспарентан или туп. Следећем функционалном оптерећењу додељен је профил:

  • ефикасну дисипацију топлоте, која повећава век трајања осветљења;
  • заштита од механичког удара на извор светлости и испоручује се жица;
  • равномерна расподела светлосног тока, која се постиже због својстава дифузора;
  • испуњење улоге пуноправне лампе, која се лако поставља на погодно место.

У продавницама, чешће од других, постоје профили од елоксираног алуминијума, који се разликују по облику и врсти причвршћивања. Алуминијум - светло иеластични метал, који је погодан за обраду и има високу топлотну проводљивост. Алуминијумски профили за ЛЕД траке потамне и савршено се носе са задацима.

фактуре

Профил горњег дијела изведен је у облику слова У, има најширу примјену и причвршћен је на подлогу вијцима. Ширина полице одговара величини постојећих ЛЕД трака, а висина зида зависи од произвођача. Дифузор током монтаже, или уметнут у жљебове, или чврсто затворен дуж цијеле дужине.

углови

Из наслова произилази да је ова врста профила за ЛЕД траку намијењена за уградњу између стропа и зида или између двије полице намјештаја, другим ријечима, као да замјењује лајсну. Спољни зидови угловног профила постављени су један према другом под углом од 90 °. На њиховим рубовима су жљебови за фиксирање дифузора. Унутар њега под углом од 45 ° налази се полица за лијепљење ЛЕД траке. У процесу рада, светлосни ток се протеже не у једној равни, већ под углом од 45 °, равномерно осветљавајући целу просторију.ЛЕД угаоне лампе су идеалне за осветљење витрина и малопродајних простора. За разлику од лампе, они не краду простор који не слепи посетиоце и не стварају изражену сенку.

Ембеддед

Уграђени или експресивни профил је предвиђен за уградњу у посебно направљене жљебове и жљебове. Облик П-облика са ободом по целој дужини са обе стране. Трака се налази на полици структуре и скривена је исподдифузор, док емитује светло под правим углом. Крута фиксација са подножјем је опремљена љепилом за намјештај или вијцима. Да би се добила естетска својства, крајеви профила су затворени чеповима.Опсег уграђеног профила је унутрашњост кухињских гарнитура и ормара, као и на мјестима гдје је најважније уштедјети сваки центиметар простора.

цене

Цена брендираног алуминијумског профила за ЛЕД траку је упоредива са ценом саме траке. Као резултат тога, пуни трошак распореда са употребом корпоративног профила постаје значајан. Ова чињеница је главна препрека њиховој широкој употреби. Међутим, потражња за оригиналним профилом је. Стога ћемо сазнати колико су најтраженије стандардне величине од произвођача робних марки.

Производи пољског произвођача Клус су веома популарни. Огроман асортиман профила се даље проширује на рачун разноврсног спектра боја. На пример, различити модели серије ПДС-Ф 16 * 12 мм могу се наручити у сребрној, црној и светло златној боји коштају око 400 рубаља по метру. Карактеристичан профил са минималном дубином МИЦ-Ф серије од 15 * 6 мм, поред главних боја, може се направити у смеђим нијансама, али за посебну накнаду. Основна опрема кошта 380 рубаља по метру.

Профили Клус софистициранији са ребрастом задњом страном дизајнираном за истовремену уградњу неколико ЛЕД трака и коштају од 600 рубаља. Угаони ПДС45-Т (650 руб /м; 19 * 19 мм) израђен је од дебелог алуминијума са ребримарадијатор, што му омогућава да пружи ефикаснији расхладни елемент за ЛЕД траку. Уграђени микроскоп ПХС-3Кс (1300 руб /м; 59,6 * 9 мм) састоји се од три пара водича, од којих се сваки може залијепити траком жељене боје.

Цене производа Клус су наведене без комплетног сета екрана. Његова просјечна цијена је 110-140 рубаља по метру. Поред тога, потребна вам је додатна опрема у облику једноставних и проводних уметака, који поједностављују инсталацију и снабдевање жицама за напајање. Сума није јефтина. Корисник увек има могућност да купи потребне резервне делове, ако постоји таква потреба.

Нижа категорија цен се разликује по производима кинеских произвођача. На пример, познати међународни бренд за ЛЕД производе Арлигхт. У просеку, њихови производи су 15-20% јефтинији од Клуса и такође долазе са прикључцима. На пример, ВИДЕ-Б-Х20 величине 20 * 11,5 мм може се наћи за 320 рубаља по метру. Компатибилан је са два типа екрана: заобљени и правоугаони са мат и чистом површином.

У продавницама можете наићи на ЛЕД профил непознатог порекла. Његово име се састоји од низа слова и бројева. Ако профил има атрактивну цену, онда пре куповине треба пажљиво да га прегледате. Његова површина мора бити анодизирана. У супротном, алуминијум ће остати незаштићен, склон је огреботинама и евентуално потамнити.

Трошак профила наведеног на локацији продавца не значи увијек комплетну конфигурацију. Шта то значи? У покушајима да привуку купца, продавницечесто се означава цена не само производа (стандардна дужина од 2 метра), већ по метру метра, без помињања на главној страници. Такође можете пронаћи производ чија је цена дата без узимања у обзир екрана расипања. Резултат је јефтин само на први поглед.

буџетске опције

Из претходног одељка је очигледно да цене корпоративног профила за ЛЕД траку мало вероватно задовољавају обичног купца. Шта учинити у ситуацији када је потребно да се охлади ЛЕД диоде и не жели да се изложе неколико стотина рубаља за оригинални профил? Морат ћете укључити памет и покушати направити свој профил властитим рукама. Наравно, изглед таквог производа ће бити нешто лошији од бренда. Али трошкови ће бити смањени наруџбом.

Посебно повољна опција је добра на мјестима гдје се цијели дизајн ЛЕД-а скрива иза декоративног материјала. На примјер, кутија за намјештај и ниша испод стропа сухозида. У одсуству дифузора, ту је и плус. Без заштитног стакла - без губитка свјетлине. И то је некако око 20% укупног светлосног тока.

метал

Вриједна алтернатива оригиналном профилу је аналогни аналог П галванизованог челика. У том случају предност треба дати асортиману без перфорације и валовитости. Цена једног линијског метра од поцинкованог танкослојног канала величине 27к28 не прелази 20 рубаља. Ако је скупљи, то значи сталан профил дебљег челика. Реализује се у сегментима од 3 метра.Још једна опција укључује као металОснова за употребу алуминијумске завесе за завесе. У овом случају, ЛЕД трака је залијепљена на врху вијенца, што га не хлади лошије од профила бренда. Радијација неће бити блистава, али рефлектована светлост са стропа хармонично се распршује по просторији.

пластика

Са функцијом пластичног профила, кабловски канал се добро управља. Ово је такозвана кутија, запосленик за полагање електричних жица на вањски начин. Не може се звати радијатор. Због тога се не уклапају дуготрајне ЛЕД траке велике снаге. Али ова кутија испод ЛЕД траке служи као прелепа флексибилна база. А цена је прихватљива - од 30 до 50 рубаља по комаду стандардне дужине од 2 метра.Такав дизајн је потребан за организацију расвете на неравним површинама иу лучним отворима. Са фиксирањем, течни нокти се могу добро носити. Брзо се скупља у таквом низу.

  1. Купите и одрежите кабловски канал, чија је унутрашња ширина једнака ширини ЛЕД траке, потребне дужине.
  2. У зависности од жељене тврдоће, залијепите траку или унутар канала или из ње.
  3. Повежите се са извором напајања.

Трака ширине 10 мм савршено се налази у кабловском каналу спољашње ширине 12 мм.

Сумминг уп ...

На основу горе наведеног појављује се логичан закључак. Одлучујући фактор у одабиру профила је његова цијена и тип кориштеног ЛЕД-а. Ако планирате да задржитеВелики поправци у соби или куповина скупог намештаја, онда ће релативни трошкови оригиналног профила бити мали и веома релевантни. Ако су планови, као што је породични буџет, много скромнији, опција са властитим профилом ће бити прикладнија.