Изаберите и инсталирајте места за затезне плафоне

Мјеста омогућују стварање необичних свјетлосних узорака или једноставно освјетљавање радних дијелова просторије.Постоји неколико опција за одабир расвјете за затезне стропове. Модерно тржиште нуди спотове, лустере, светлеће панеле, погодне за осветљење простора са плафоном од ПВЦ-тканине. Одаберите савршену локацију за тражење укуса и самостално састављање - резултат ће вас изненадити својом беспрекорношћу и лепотом.

Стретцх стропови са спотовима: главне предности

Стропна напетост је одавно освојила повјерење потрошача на свјетском нивоу. За то постоје многи разлози: то је трошак, лакоћа уградње и могућност да се направи прелепи стилски плафон без тешких процедура за поравнање, кит и прајмер стропа. Када је у питању осветљавање просторије са растегљивим стропом, постоји неколико опција. Многи не размишљају о могућности спот расвете и користе класични лустер.

Поставите тачке дуж ивица главног извора светлости, и добићете богату, лепу и мултифункционалну композицију осветљења

Међутим, затезни плафони имају неколико предности:

 • Велики избор. Бићете у могућности да изаберете опцију која вам одговара и по цени, у стилу и по квалитету!
 • Тражење инсталације не захтева професионалну интервенцију. Дизајн рефлектора је дизајниран тако да га и аматер може инсталирати.
 • Зонирање расвјете штеди електричну енергију, као и ствара додатну погодност при раду расвјетеуређаја
 • Слобода смјештаја. Мјеста су уређена тако да можете слободно одабрати мјесто за њихову локацију.
 • Потенцијал за креирање ефеката дизајна. Можете створити свој властити свјетлосни узорак на напрезање стропа. Такође, уз помоћ спотова можете визуелно проширити простор, или истакнути најважније подручје у соби.

Додатна предност када се постави питање је могућност комбиновања рефлектора са лустерима.

Питања за најбоље локације

Пре свега, пре него што замените стару светиљку са светлом на глави, морате да разумете шта тачно желите да видите на вашем плафону. Затезни строп са правилно постављеним и инсталираним надглавним површинама краси просторију и даје савршено освјетљење које задовољава све упите потрошача.

На местото, направен за напълнение на строп, има осем главних типов:

 1. Овал.Овај круг се најчешће користи када се жели оставити у средини лампе, јер ова локација изнад главе даје равномјерно освјетљење дуж рубова просторије, али центар остаје скривен простор
 2. .
 3. Круг.Ова схема је најбоље отелотворена у квадратној соби. Она, попут овала, даје равномерно осветљење дуж ивица, остављајући замрачени центар.
 4. Фокус.Ова опција ће се фокусирати на углове просторије, помажући да се истакну неки важни детаљи ако се налазе испод тачака.
 5. Два полукруга.Типично решење које вам омогућава да означите собу дуж ивица. Ова опција је такође пожељнаоставите у центру лустера.
 6. Лук.Дакле, можете разликовати радну површину просторије - ону на којој желите да нагласите.
 7. Талас. Соба са нестандардним димензијама најбоље ће изгледати са распоредом налик на таласе, питајући.
 8. Правоугаоник. Локација тражила правоугаоник дуж ивица затезног плафона визуално повећавала димензије просторије.

Распоред крижног облика избегава инсталирање лустера

Ако одлучите да користите неку од предложених опција или ако сте сами измислили свој распоред уређаја, запамтите да за најбољи квалитет осветљења на свакој тачки не сме бити више од 2 квадрата. м стропне површине.

Како се инсталација поставља на плафону

Да бисте подесили тачке у затегнутом плафону, морате се држати крајње опрезности и строго се придржавати упута. У случају квара можете оштетити плафон, који се може поправити само замјеном!

Ако сте још увек сигурни, у вашој моћи и желите да сами инсталирате уређаје, урадите следеће:

 • Пре постављања плафона, инсталирајте учвршћење за уређаје. Не заборавите крварити собу!
 • Посебан армирајући прстен је причвршћен директно на постоље. Не дозволити клизишта.
 • Ножем одрежите филм унутар прстена.
 • Сада морате извадити ожичење извана и, ако је потребно, уметните изолационе прстенове који ће заштитити плафон од деформације у случају прегријавања.
 • СадаПричврстите кертриџ и пажљиво га уметните у прстен уз помоћ стезаљки.
 • Окрените сијалицу и проверите резултат!

Будите опрезни при уметању кертриџа у око: оштри покрети могу оштетити стропни филм

Дакле, једноставне радње, изведене вјешто и пажљиво, довест ће вас до успјеха.

Стезаљке држе на опружном механизму, тако да је препоручљиво да се сви покрети изведу глатко, иначе део може пасти у спуштени плафон.

Надземни: карактеристике и инсталација

Веома популарна опција је горњи плафон. Они чак могу инсталирати почетнике захваљујући добро познатој карактеристици ових уређаја. Мјеста изнад главе су мали дизајн који подсјећа на свијећњак који се причвршћује за носач до стропа, што спрјечава да у ПВЦ фолији изрежете посебан прорез испод свјетиљке. Ове лампе су веома погодне за висеће плафоне.

У типу лампе постоје тачке на врху. За такву лампу можете користити:

 1. Жаруље са жарном нити.Међу предностима ових сијалица могуће је издвојити само њихове ниске трошкове. Међутим, ова предност умире прије количине енергије коју овај уређај троши. Поред тога, жаруља са жарном нити има веома високу температуру, која може да деформише затезни плафон.
 2. Халогене лампе.Ова врста технологије осветљења је много боље прилагођена питањима стропа. Количина утрошене енергије је на реду нижа него у случају сијалица са жарном нити, а температура халогене лампе не представља опасност за ПВЦ фолију.
 3. ЛЕД лампе.Таква одлука би била најуспјешнија за горња питања. ЛЕД лампе имају невероватну издржљивост и минималну температуру грејања. Количина потрошене енергије је минимизирана.

Радови на постављању плафона нису превише напорни и стога нису превише скупи

Карактеристика надземних плафона је тражење великог могућег броја патрона. Једно место може држати до 7 комада! Такав уређај лако може да замени пуноправни лустер, а може се допунити и појединачним тачкама за комплетирање композиције.

Монтажа сијалица у напетој стропу (видео)

Будите опрезни приликом постављања расвете. Не заборавите да је прије инсталирања потребно искључити струју. Ако нисте сигурни у своју снагу, онда не оклевајте да позовете специјалисте. Уживајте у избору спот расвете и креирајте јединствен дизајн у вашем дому.

Спот за затезне плафоне (фото)

)