Плодност тла, плодност тла

Сваки врт или град једноставно не може дати богату жетву на неплодном и неразвијеном тлу. Стога је сасвим логично даплодно земљиштеима велики значај. Али одмах треба примијетити да није увијек земља богата разним елементима у траговима извор одличне и богате жетве. У многим случајевима, због свог састава и густине, биљке не могу апсорбовати све корисне компоненте. Због тога његова добра структура не значи плодност.

Сви знају да када узмете нешто, неопходно је дати га током времена. Овај једноставан закон дјелује у врту. Само плодност земље ће вам пружити добру жетву, тако да се морате побринути за њу.

Главни савети који помажу у обезбеђивању плодности тла:

1. Не заборавите на остало.Сви људи налазе времена да се опусте. Па зашто је земља горе? Наравно, није радила током цијеле године, јер се зими не користи чешће. Али одмор захтева мање од особе, па му је потребно најмање 1 пут у 5-10 година љети. Како не бисте утицали на вашу жетву, можете сваке године одморити у различитим подручјима. Али чак иу ово доба земље потребно је пробавити и компост, о чему ћемо даље дискутовати.

2. Засад сидерата . То су једногодишње биљке које побољшавају плодност земљишта, засићујући га азотом. Најчешће су то житарице и пасуљ. Готово све радње се могу купити као биљке једне врсте, као и мјешавине разних сидерата.Најбоље време за слетање је од августа до октобра. Ово се ради одмах након завршетка бербе са парцеле. Сидерати склизну испред цветања, али се не уклањају, јер се након неког времена претвара у једно од најбољих органских ђубрива.

3. Побољшати плодност земље помоћу стајњака.Овим путем су наши преци већ знали. Само немојте заборавити да гној мора бити покварен, иначе можете сагорети своје биљке. За земљано земљиште погодан је стајњак за овце и коње, за пјесковита тла - свиње и отпадну стоку.

4. Користите компост.Да бисте га направили, можете да мешате практично све компоненте које имате на локацији: штетне биљке, кошену траву, сумраке, гнојиво, отпад хране. Али он не може додати купус, коров тијеком цватње, коријенски сустав јагода. Све релевантне компоненте се мешају и закопавају у јаму. За брже реакције, смеша се пуни водом. Такође можете купити компост.

5. Не заборавите на третман земље.Бактерије које носе различите болести могу се населити у било ком окружењу, а земља није изузетак. Садња чешњака или пелина помоћи ће вам да побољшате стање земље и убијете све патогене микроорганизме.

Ови савети су прилично једноставни и свако их се може придржавати.