Отворите сопствену фарму: како постати фармер од нуле

Колико данас приватни предузетници посвећују пажњу пољопривреди и свему што је са њом повезано. У граду су практично сви профитабилни огранци већ дуго окупирани од стране некога, и раде и, што је најважније, зарађују, сви желе. Да, и да бисте отворили свој посао у граду, требат ће вам огромна средства.

Многи предузетници који се баве пољопривредом одавно су схватили да је ово прилично профитабилан посао, а његова ниша још није у потпуности заузета. Искусни пољопривредници су увек спремни да са почетницима поделе прави савет, као и да отворе неке од њихових тајни.

Како постати фармер

Сви у једном гласу тврде да је неопходно развити исправан и здрав пословни план, или како га још називају пословном мрежом. Она израчунава све трошкове за овај посао, опције за зарађивање новца, као и тактику акције током кварова. За све почетнике, пословни план је почетак пословања фармера. Као што пракса показује - главна ствар за почетак, а онда рјешавање проблема по њиховом доласку.

Како формирати економију

Многи постављају питање - како отворити фарму? Нови корисници су заинтересовани за све аспекте овог питања. Прво, морате узети одговарајућу земљу. Затим се усредсредите на износ новца који имате у свом посједу. Ако имате велики почетни капитал, онда можете сигурно узгајати говеда, свиње, ћурке, патке или кокошке. А ако новац није толико, онда се зауставите на узгоју разних диња.

Неколико година касније, ви ћете зарадити довољно новца и моћи ћете да приуштите опрему и земљиште, односно, ваша активност ће се проширити. Да бисте имали фарму, морат ћете запослити раднике. Они могу бити становници овог села или села, јер људи увијек требају посао.

Како регистровати пољопривредно предузеће

Земљиште се дистрибуира од стране самоуправе, због чега је већа вјероватноћа да ће локални становници добити овај комад земље од вас. Ово је први проблем с којим се суочава почетнички фармер. Али можете помоћи држави, јер је заинтересована за заштиту локалног произвођача, што ћете бити у будућности.

За регистрациа на господарство, се потребни следните документи:

1. Потврда за плаћање државне дужности.

2. Копија извода из матичне књиге рођених.

3. Копија пасоша.

4. Пријава за регистрацију.

Обратите пажњу!Ако имате мало новца за отварање пуне фарме, можете се пријавити за такмичења на регионалном и државном нивоу ваше земље. Циљ им је финансирање бизниса.

Мала фарма која ради само у корист ваше породице, не би требало да се врши регистрација. Али чак иу овом случају можете продати своје додатне производе. Велика производња неће моћи да избегне службену регистрацију и плаћање пореза.

Која заплет на избор

Данас су све колективне фарме раскинуте, мало младих жели радити са земљом, а још више у селу. Стога држава покушава да обезбиједи било какве мјерепомоћи почетницима пољопривредницима. Због тога вам саветујемо да купите или изнајмите неразвијено подручје које треба обновити. Такође, обратите пажњу на чињеницу да се у близини фарме налазио пут и насеља. Наравно, од ових индикатора и варират ће се трошак од 1 хектара земљишта, то је око 100-500 тисућа рубаља по хектару.

Шта ћете учинити?

Ако је избор заустављен на стоку, онда купите око 400-800 глава, а ако је ваш усјев ваш циљ, онда израчунајте колико можете засадити на вашој територији и колико тога можете добити. Као што видите да једна жеља није довољна, морате имати неке вештине да постанете предузетник, а онда се нећете питати - како постати фармер?

Почетни капитал

Многи пољопривредници сањају да им је држава дала новац за свој посао ... И то нису празни снови, само да ваше предузеће испуњава све захтјеве и критерије, али то је врло тешко за почетнике. Ако сте довољно сретни да учествујете у државном програму, још увијек не бисте требали у потпуности рачунати на њега, увијек будите сигурни у своју снагу и свој капитал.

Пазите!Банке у овом случају заправо не издају средства. Дакле, не морате се надати њима, прикупити почетни капитал.

Које особље треба да ради на фарми

Када је ваша фарма почела да ствара приходе, време је да размислите о његовој експанзији. Она није у стању да ради независно од било које особе којој је потребназапосленима Сви су морали бити професионалци свог циља.

Коме да продају своје производе

Прије свега, морате пронаћи канале продаје. Да, и урадите то што је пре могуће, јер се све врсте производа тренутно покваре. Ако не нађете купца на вријеме, онда вам фарма може донијети знатне трошкове. Продаја ваших производа није једноставна, јер на овом тржишту постоји велика конкуренција.

Предности пословања фарме

1. Наменски профит.

2. Живот на отвореном.

3. На столу увек стављајте природне производе.

1. Потребно је много почетног капитала.

2. Тежак посао.

3. Захтева посебне вештине и способности.

Због информација у чланку, знате како да научите како да зарадите новац у пословању на фарми, и које вештине морате поседовати, сада нећете размишљати о томе како да постанете фармер и шта треба да предузмете. Фарма није само добар начин зараде, то је хоби, без којег неки људи не могу.