Изаберите филтер за воду за судопер: главни критеријум

Сви желе да пију чисту, без мириса хлорну воду, трагове рђе и друге нечистоће, тако да многи људи не желе да користе воду из славине за храну. То углавном објашњава зашто толико популарних филтера за прање. Неочишћена вода не само да може пружити неугодан мирис и мирис јуха, чаја, каве, компота, већ и узроковати непоправљиву штету по здравље, јер чак и на први поглед чини се да кристално чиста вода може носити велику количину разних штетних твари и микроорганизама.

Многе наше болести настају због лошег квалитета течности коју пијемо. Добар прочистач воде ће ослободити течност из неатрактивне смеђе нијансе, мириса хлора, штетних супстанци и микроорганизама. Која врста филтера за третман воде ће се боље носити са својим задацима, на које опције обратити пажњу при одабиру, и какав филтер за воду одабрати за дом, рећи ћемо вам у овом чланку.

Параметри избора филтера за воду

Велики број модела разних средстава за чишћење често угрожава избор одговарајућег филтера. Али ако узмете у обзир потребне параметре онда је прилично лако изабрати постојеће моделе.

Пре него што купите пречистач воде, обратите пажњу на његове параметре и проверите да ли вам одговара:

 1. Пре утврђивања модела филтера, препоручљиво је да сазнате састав воде коју ћете очистити како бисте сазнали које компоненте треба очистити. Све се лако учи на тај начинхемијска анализа састава воде.
 2. Количина воде која се чисти (рад филтера).

Када се количина одреди и из које је потребно очистити воду, обратите пажњу на принцип којим ће филтер очистити воду. Многи модели укључују бројне физичке и хемијске процесе који утичу на квалитет и састав воде. Такође, већина њих се по техничким карактеристикама веома разликује.

 • продуктивност;
 • периодичност и потреба за замјеном;
 • превелики притисак потребан за нормално функционисање;
 • ресурс;
 • принцип рада (континуирано или циклично);
 • цена и многи други.

Ништа мање важно, при одабиру филтера за воду, обратите пажњу на произвођача. Дакле, најбољи прочистачи воде за пиће "испод судопера" су "Нев Ватер Екперт М312", "ОМОИКИРИ Пуре Дроп 1.0" и "Барриер ЕКСПЕРТ Феррум". Купи такав трофазни филтер може бити по цијени од 2 700 до 6 800 рубаља.

Најбољи системи реверзне осмозе за воду испод судопера су признати вишестепени "Атолл А-550 МАКС", "Нови водени експерт Осмос МО530" и "Гејзир Престиге-2". Њихов трошак варира од 5.000 до 12.000 рубаља. И најбољи чистач из Нано Филтрације је препознат као "Гејзир Нанотек", купио сам га за свој стан за 9 000 рубаља.

Класификација филтера за домаћинство

Одлучено избором филтера, веома је важно утврдити сопствене потребе и повезати их са вашим финансијским могућностима. Сви филтери се могу разликовати како у уређају тако иу техничкимпараметара. Пре него што изаберете филтер за судоперу, морате сазнати које врсте средстава за чишћење постоје.

Филтери за пиће су следећих типова:

 • млазница;
 • врч;
 • ток;
 • систем реверзне осмозе;
 • предфилтери.

Филтери млазница су уређаји који се директно уклапају у кран, са њиховим релативно малим димензијама. Од предности које је могуће понијети са собом на путовање и минималне трошкове, од минуса вриједи напоменути ниску продуктивност од око 500 гр /мин (не вјерујем у оглашавање!) И малу количину твари за филтрирање (сорбент). Такође, са таквим системом чишћења постоји потреба за складиштењем пречишћене воде.

Предфилтери - јединице намијењене за прелиминарно прочишћавање воде, дизајниране су да повећају вијек трајања конвенционалних филтера. Често се ови уређаји користе за заштиту кућанских апарата од разорног дејства нетретиране воде. Због тако честе појаве у систему водоснабдијевања као пад притиска на неким моделима уграђен је специјални вентил "подстрек" вишка притиска. Испоручују се са манометрима за показивање нивоа притиска.

Ако погледате разноликост ових система, који имају различита својства филтрирања, чини се да је тешко одабрати филтер за воду за дом.

Затим размотрите карактеристике филтера за проток воде испод судопера.

За и против прочишћивача текуће воде за судоперу

Проточни филтери за судоперу, са израженим именом, уз помоћспецијални прикључци се спајају на цевовод испод судопера. Посебан кран за скуп прочишћене течности је приказан према горе. Ако се уређај не уклапа директно испод судопера, онда као добру алтернативу користите зидне прочистаче воде које се могу инсталирати на судоперу, радном столу или зиду.

Као што је већ напоменуто, проточни филтери се могу поставити на судоперу и испод њега.

 1. Филтери за проток инсталирани на судоперу. Такви филтери се не стављају на кран, већ се постављају поред њега. Повезивање са краном се врши помоћу флексибилног црева. Једна од главних предности таквих модела је довољан учинак (више од дизне) - око 1,5 литара у минути. Такође вам не треба посебан резервоар за пречишћену воду. Од минуса, вреди напоменути да такав тип пречистача воде заузима доста простора на судоперу. Истина, ако изгледа лепо онда није укључен у категорију минуса. Такође, не заборавите да такав модел захтева константну везу и гашење након филтрације.
 2. Филтери за проток који се инсталирају испод судопера. Овај тип филтера је уграђен у водоводни систем испод судопера, а засебна славина за пречишћену воду је приказана на самом судоперу. Степен пречишћавања у таквом филтеру је 0,05 -1 микрона. Кертриџе треба заменити сваких шест месеци.

плусес:

 • лакоћа коришћења;
 • висок степен пречишћавања;
 • велики ресурс;
 • довољна продуктивност;
 • засебну славину за пречишћену воду;
 • локацијане заузима радни простор;
 • количина пречишћене воде је увек доступна.

Од минуса можемо да наведемо, можда, само једну - цену. Овакав модел бирају људи који озбиљно размишљају о свом здрављу и који су спремни да плате довољно новца да га сачувају.

Одличан избор ће бити систем за пречишћавање воде у стану са реверзном осмозом. Које су предности кућног филтера за ову врсту воде?

Шта је систем реверзне осмозе?

Систем реверзне осмозе заузима прво мјесто у квалитети третмана воде за данашње вријеме. Не само да смањује крутост воде и уклања вишак клора и гвожђа, већ га дезинфицира, убијајући различите вирусе и бактерије у води. Дакле, захваљујући моделима филтрације реверзне осмозе, можете код куће да добијете квалитет воде који није лошији од флашираних.

Главне предности система реверзне осмозе пре филтера другог типа су:

 • ниска цена пречишћене воде;
 • максимално пречишћавање воде;
 • трајно снабдевање филтрираном водом (10 литара).

Скуп таквих инсталација укључује:

 • претходно очишћени систем кертриџа;
 • мембрана реверзне осмозе;
 • специјални филтер након чишћења.

Системи повратне осмозе заузимају прво место међу системима за пречишћавање воде, а њихову ефикасност потврђују не само обични корисници већ и бројне научне студије. Ови уређаји, између осталог, могу бити довршениМинерализер и структурализатори - ово побољшање обогаћује воду корисним минералима, има благотворан ефекат на циркулациони и дигестивни систем.

Максимални степен пречишћавања у систему реверзне осмозе је 0,0001 микрона. Учесталост замене обрнуте осмозе мембрана сваке три године. Учесталост замене касета за чишћење после чишћења - једном годишње. Људи не желе да плате за флаширану воду и желе да користе висококвалитетну воду, већ се одлучују за систем за реверзну осмозу за филтрацију. Стога, када се разматрају филтери за воду испод судопера, што је боље, онда је ова врста чистача изван конкуренције.

Захтеви за системе за пречишћавање воде

Због сталног контакта са питком водом, филтер мора бити израђен од еколошки прихватљивих и чистих материјала који не емитују никакав мирис или хемијска једињења. Да бисте утврдили да ли је добар производ испред вас, само њушкајте његове пластичне делове.

За квалитетан рад система за прочишћавање воде сви патроне морају бити правовремено замијењени!

За стационарне филтере за прочишћавање воде у стану који је прикључен на водоводни систем, важно је да буду израђени од квалитетних, издржљивих и издржљивих материјала. Садашњи висококвалитетни прочистачи воде праве стаклене пластике - много су јачи и еколошки чистији него иначе.

Такође, обратите посебну пажњу на доступност хигијенског цертификата који потврђује ефикасност и сигурност уређаја, као и усклађеност са захтјевима.

Истовремено пажљивопроучава изглед и квалитет пластичног проточног филтера за пречишћавање воде. На тијелу направљеном од висококвалитетног материјала, не би требало бити никаквих дефеката у лијевању, постоје празнине у зглобовима или самом тијелу да су неправилног геометријског облика.

Такође обратите пажњу на прикључке (спојне елементе), са њиховом помоћи при спајању савитљивих цеви. Без посебних тестова, они ће се уверити у свој квалитет, и биће тешко чак и специјалистима да провере снагу и непропусност. Али визуелно их упоредивши са изгледом, постоји шанса да се одреде слабије квалитетне везе.

Кран је најчешће коришћен део филтера, па при куповини обратите посебну пажњу на њега. У скупим системима за чишћење воде кранови имају окретну ручку, а бртве су од полиране керамике. Уместо тога, у јефтиним филтерима постоји пластична ручица полуге, која вуче навртку вентила. Њихов минус - чести лом ручке. Због чињенице да су резервни делови ретко укључени у комплетан сет филтера, потребно је у потпуности променити кран.

Не заборавите на бригу. Само исправна и правовремена измена елемената за филтрирање може гарантовати квалитетно чишћење воде.

Дакле, филтери за воду испод судопера су веома погодна и корисна јединица која ефикасно чисти воду из славина од нечистоћа и штетних материја, што ће позитивно утицати не само на укусне квалитете хране, већ и на здравље свих чланова породице. то је