Хомогени апарат или колона за исправљање: шта изабрати?

Производња алкохола код куће је раширена појава у нашој земљи. Штавише, постоји много рецепата који вам омогућавају да правите пића од природних производа. И специјални уређаји за то су такође развијени - они се могу направити властитим рукама, али их можете купити у трговини.

На пример, најпопуларније су магла и такозвана дестилациона колона. Наравно, сваки од ових дизајна има своје особености. А ако су искусни инжењери већ схватили који им уређај одговара, онда су почетници збуњени и не могу да схвате зашто је употреба згоднија и профитабилнија у једној или другој ситуацији.

У овом чланку ћемо погледати шта је најбоље: ступац исправљања или уређај за повраћање - након што га прочитате, јасно ћете разумјети шта ће вам користити уређај.

А зашто је маховина?

Успут, многи постављају питање - и зашто раде домаће домаће кухање, ако продавнице нуде велики избор алкохолних производа?

Домаћа пића имају низ непорецивих предности у односу на произведене у фабрикама и фабрикама:

 1. Израђени су од природних производа.
 2. Ви контролишете сваку фазу производње и стога обезбеђује савршену чистоћу.
 3. Можете сами регулисати ниво тврђаве.
 4. Коначни трошак је много нижи него у трговинама.

Претјерана употреба висококвалитетног чак и самопроизводњеалкохол боли ваше здравље! Запамтите и не злоупотребљавајте га!

Увјерите се да је ваша властита муња боља и боља од производа из трговине? Размотримо сада разлику између колоне за дестилацију и апарата за распршивање.

Главне карактеристике

Овај уређај има другачији назив - дестилатор. Користи се за добијање такозваног пјенушавог алкохола, тј. За живот помоћу чишћења хвалисавца.

Суштина рада дестилатора је следећа:

 • према формулацији припремити брахоо;
 • браз се шаље на преливну коцку, која се загрева до тачке кључања;
 • као резултат загревања, када се загрева, избацује пару која садржи алкохол;
 • први пар паре пада, где се депонују тежа фусел уља;
 • Надаље, пара са високим садржајем алкохола прелази у хладњак - свитак, стављен у посуду са хладном водом, гдје се кондензира на течној и парној фракцији;
 • пара излази напоље, а алкохол тече у претходно припремљени контејнер.

Улога "расхладне јединице" је управо завојница - спирална бакрена или стаклена цијев малог промјера, за хлађење која користи проток хладне воде.

Укус таквог производа је далеко од најквалитетнијег, садржи уља коморача и друге нечистоће. Да би се побољшао финални квалитет производа, препоручује се да се најмање 2 пута избаци из свих страних нечистоћа и добије сечисти готови производ тврђава 720.

Практично је немогуће постићи већу тврђаву у класичном апарату за мјузикл. Само ако дестилишете месечеву храну 3-4 пута, али ће се његова количина смањити најмање два пута. Међутим, да би се постигла снага алкохола - 97% у пракси то је немогуће, јер треба колону исправљања, о којој ћемо говорити у наставку. Успут, научите како да направите домаћу машину својим рукама, научит ћете у релевантном чланку.

Како поступати са фузелним уљима

Наравно, ако имате неко искуство, имате праве вештине, онда можете на крају добити квалитетно пиће и укус који је њему пријатан.

Посебну пажњу треба посветити одлагању фузелних уља:

 • у време дестилације, пре свега, под утицајем температуре, долази до испаравања ацетона, праћеног алкохолом - и онда само фузелним уљем;
 • првих 5% од укупне запремине производа и последњих 5% (глава и реп) морају се сакупити у посебном резервоару и сипати;
 • будући да је изузетно тешко одредити први и последњих 5% укупног волумена ока, успех "операције" директно зависи од искуства боотстрап-а.

Недвојбена предност

Разлика између дестилационе колоне и погонског апарата је такодје да је потоња продуктивнија. Дакле, најмањи учинак таквог уређаја је нешто више од једног литра на сат "кувања", а неки модерни, надограђени модели могу да кувају и више од три литре на сат!

Дестилатор ће бити оптимална опција ако се изврши дестилација не-класичне браге, и цхацхи (воће и бобри бобица), што у коначници омогућава таква елитна пића као:

 • вино;
 • Цалвадос;
 • коњак;
 • Сливовитса.

Главни недостатак овог апарата је да се може добити само од сировог сира.

Стуб за исправку: детаљан опис

Сада рецимо, која је разлика између машине за чишћење и ступца исправљања, са детаљним описом потоњег.

Сам процес ректификације је размена топлоте која се одвија у овој колони, што у коначници омогућава одвајање такозваног ректификата од сировине. Наиме, када се загреје на одређену температуру у колони, могуће је изградити све састојке супстанце која се користи за дестилацију сировина у посебном редоследу:

 • на температури од 56 степени - ацетон;
 • на температури од 65 степени - метил алкохол;
 • на температури од 78 степени - исправљач;
 • на температури од 100 степени - вода и фусел уље.

Суштина процеса је директан контакт течности и пара се разликују:

 • у горњем делу апарата налази се посебан рефлагатор;
 • обезбеђује кондензацију пара и преусмерава настали кондензат;
 • кондензат испуњава пару која настаје као резултат загревања у испаривачу;
 • Као резултат тога, у сваком делу цеви врши се посебна интеракција, што резултирапостоји размена фракција различитих нивоа врења.

Колона - прилично висока, издужена снага, која обезбеђује оптималну температурну разлику у њеним различитим деловима:

 • у горњем делу - 78 степени, због чега само овај етилни алкохол достиже ту тачку;
 • влага, фуселово уље се таложи у испаривачу, јер је његова точка кључања много већа.

Ова адаптација је такође погодна за дестилацију хвалоспјева, што резултира способношћу добијања висококвалитетног алкохола, јер је укус и тврђава суштински различити од домаћег.

Произведени индустријски модели ове опреме карактеришу повећана продуктивност - неки од њих обезбеђују производњу до пет стотина литара природног производа сваких сат времена.

Домаћи производи природно нису тако продуктивни - уз њихову помоћ можете добити највише пола литре чистог алкохола!

велике користи

Главне предности исправљања је да вам омогућава да добијете чистији производ са минималним износом:

 • фусел уља;
 • ацетон.

Према томе, таква опрема је идеално прилагођена ако је потребно дестиловати нечисто добијен од обичног шећера - јер садржи највећи број различитих страних нечистоћа и мириса.

Главни негатив - ниска продуктивност. Само пола литра готовог производа на сат.

Укратко: шта изабрати?

Специфичан избор зависи од тога шта тачно и како идетеза дестилацију:

 • За винову лозу и друге сировине добијене на бази вина, боље је користити конвенционални дестилатор;
 • у дестилацији класичних хвалоспјева добијених од шећера препоручује се употреба колоне.

У посљедњих неколико година, стројеви за расвјету из Њемачке с дестилацијском колоном постају све популарнији - свестрана опрема која комбинира својства колоне и дестилатора.

У овом случају, краљ се додатно користи - одвојена колона, која се причвршћује на дестилатор. Атрактивност овог уређаја је у томе што можете укључити и дестилацију вина и шећеране тако што ћете сами промијенити дизајн опреме.

Хоме дестилација и исправљање - боље