Хигијенски туш-кабине: критеријуми за избор и суптилности инсталације

Модерни санитарни уређаји издају се у широком распону. Произвођачи нуде класичне дизалице са побољшаним запорним уређајима. Одговарају стандардним моделима са новим карактеристикама са уграђеном електроником, смањујући трошкове сложених производа оптимизацијом производних процеса. Висококвалитетни хигијенски тоалети могу се купити и инсталирати без много финансијских и радних трошкова. Постепено, ова техника из категорије егзотика улази у категорију типичне опреме. За тачан избор оптималне опције користите информације у овом чланку. [/Вазхно]

Шта је санитарни туш за тоалет

Није неопходно ограничити употребу овог уређаја са дефиницијама у наслову. Посебан хигијенски туш у тоалету ће такође бити користан за решавање следећих задатака:

 • Поједностављује бригу о старијим особама, болесним људима, бебама.
 • Такав уређај се користи за прање водоводних инсталација, зидова и подова у просторији.
 • Из ње се узима вода за наводњавање собних биљака, друге економске потребе.


Напомена!У тоалету је инсталиран ефикаснији одводни систем у односу на судопер, каду, туш каду. Није зачепљен песком, деловима глине, другим механичким нечистоћама.

Врсте хигијенских система, основа правог избора

Са овом сликом можете размотрити функцију хигијенске душе, именовање њених појединачних компоненти:

 • Уређај је прикључен на топле водеи хладне водове

  .

 • Миксер

  се користи за добијање оптималне температуре течности на излазу.

 • Контролно дугме

  поставља ова јединица на висини од око 60-80 цм. Тачна вредност се бира узимајући у обзир физиолошке карактеристике, преференције корисника, ниво инсталације тоалета.

 • Глава туша
 • је причвршћена на зид у посебној брави
   . Висина, као у претходном параграфу, одређује се појединачно.
  • Дужина флексибилног црева
  • се бира у зависности од стварних потреба.

  У наставку се сматрају различите модификације санитарних уређаја. Да би се направио прави избор, потребно је проучити читав спектар савремених тржишних приједлога.

  једноставне структуре

  Производи ове категорије су јефтини, заузимају мало простора. Немају велику тежину, стога су смањени захтјеви за торњеве, енергетске елементе причврсних конструкција. Неки модели се могу повезати самостално 20-30 минута уз добру припрему. Не изазива значајне потешкоће за обичне кориснике да поправљају, замењују црево и друге делове. Релативна једноставност подразумева минимум сложених чворова који могу да се сломе у процесу будућег рада.

  Прикључак за санитарни санитарни туш за ВЦ шкољку са мешалицом

  Уместо тога, дозвољено је да се користи посебан трокраки вентил, који је уграђен у простор испод судопера. Наведена решења подривају једноставност и јефтиност. Међутим, на видљивим местимапоставиће се различити технолошки уређаји који ће погоршати естетске карактеристике просторије. Ако се испостави, они су скривени унутар намјештаја.

  Карактеристике хигијенског туша са скривеном монтажном мешалицом

  У овој варијанти, релативна локација различитих санитарних уређаја није од велике важности. Практичније је обављати радове у фази капиталних поправки, за вријеме изградње објекта. Цевовод се полаже палицама. Продужеци одговарају величинама за миксер и друге јединице.

  У таквом пројекту, држач санитарне главе туша за тоалет и поклопац са ручком управљача су причвршћени на елементе снаге оквира. То ће спријечити оштећење гипсаних плоча које нису довољно чврсте.

  Напомена!Поклопац тоалетног ормарића у купатилу за куповину (израду) мора бити таквих димензија да није тешко приступити инсталираном унутар опреме.

  Такав уређај олакшава рад. Постаје дозвољена контрола са једном руком. Међутим, треба имати на уму да када се вентил откључа, остаје висок притисак у систему. Да би се елиминисали хитни случајеви, потребно је преклапање славине за туширање након туширања.

  За проучавање параметара различитих модела могу бити онлине, без личних посјета трговинама. Приликом упоредне анализе пожељних варијанти, треба обратити пажњу на следеће чињенице:

  • Хигијенска славина за туш за ВЦ са керамичким елементима за заптивањеразликују се по издржљивости. Они задржавају функционалност током дугогодишњег рада у интензивном раду.
  • Држачи, ручке и други делови од нерђајућег челика су јачи од пластике. Али они су скупљи.
  • Корисно је обезбедити поуздану заштиту металног флексибилног црева. У овој верзији се препоручује куповина производа дужине до 2 м како се не би повећала оптерећења на навојним прикључцима прекомјерне тежине.
  • Приликом одабира пластичног црева за санитарни туш за ВЦ, мора се осигурати да је погодан за системе топле воде. Овај материјал се не оштећује корозијом. Али неки производи брзо губе свој савршени изглед.
  • Тужна прскалица од меке гуме није тешко очистити од контаминације, тврдог наслага калцијума.

  Да би се продужио вијек трајања славине, како би се спријечило оштећење унутрашњих зидова појединих дијелова санитарног туша за ВЦ шкољку, препоручује се уградња уређаја за чишћење. Инсталирајте два производа (одвојено за послуживање топле и хладне воде) на заједнички свим потрошачима аутопутева.

  Предности и недостаци хигијенског туша са термостатом

  Овај уређај подржава подешену температуру воде у аутоматском режиму, без сметњи и додатне контроле од стране корисника. Треба напоменути да се модерни модели одликују тренутном реакцијом на промену улазних параметара. Они обављају своје функције са великом прецизношћу, спречавају опекотине инепријатни осјети. С обзиром на повећану комплексност, потребно је купити производе одговорних руководилаца који пружају беспријекоран квалитет, пружају поуздане гаранције.

  Напомена!Повећање цијена се компензира рационалном потрошњом енергетских ресурса. Мјешалица овог типа ће додати топлу воду само у потребној количини.

  Универзално "чудо"

  Очигледан недостатак је ограничена величина одговарајућих основа. Такође је вредно поменути и високу цену добро опремљених модела. Међутим, када се упореди са примитивном водом за наводњавање за хигијенски туш, није тешко одредити значајно побољшање карактеристика потрошача:

  • Могуће је применити више режима притиска воде и температуре у различитим комбинацијама.
  • Правац млаза је регулисан. Можете поставити прилагођене поставке. У неким моделима за мекани ефекат додаје се аерација у течност.
  • Постоје функције масаже које се изводе посебним програмима са променом притиска и других параметара.
  • Уграђени фен за косу омогућава ефикасно али деликатно сушење. У одговарајућем режиму, подешава се угодна температура ваздуха.
  • Слично томе, уз употребу прилагођених подешавања, подесите одговарајуће грејање седишта. У наредном стању систем улази у начин економичног кориштења електричне енергије.
  • Присуство корисника у близини одређено је уграђеним сензором покрета.
  • Врхови прскалица се сами чисте од прљавштине. Можешрегулише њихову номинацију, угао нагиба узимајући у обзир анатомију корисника.
  • Механичке и друге нечистоће испразне се уграђеним филтерима пре него што се напуне у радну површину из воде.
  • Ваздух за сушење је засићен пријатним мирисима. Дезодорирајућим растворима додају се средства за дезинфекцију која елиминишу патогене бактерије, друге штетне микроорганизме.
  • Спуштање седишта и поклопца уз помоћ уграђеног електромеханичког погона осигурава глатко спуштање седишта и поклопца.
  • Чување више подешавања омогућава вам да брзо пређете на режим који је подешен за одређеног корисника.
  • За одржавање оптималног притиска користите уграђену пумпу. Повећање и одржавање температуре воде обезбеђује аутономни систем, па је могуће спојити само на аутопут хладне воде.

  Инсталирати лампе које емитују таласе у ултраљубичастом опсегу спектра. Имају изражен антибактеријски ефекат. Такве одлуке се користе за дезинфекцију воде и просторија.

  Такви производи су добро заштићени од влаге, механичких утицаја. Блок тастера је креиран у херметичким перформансама. Покретни дијелови су скривени иза флексибилног слоја без пукотина. Управљање је интуитивно. Да бисте омогућили често коришћене функције, обезбеђени су специјални тастери.

  Најједноставнији модели опремљени су механичким регулаторима. Комплексне промене на путу допуњују даљински управљач са екраном. Електронски програмдијагностика открива грешке саме. То вам омогућава да правовремено знате о неисправности да бисте их елиминисали уз минималне трошкове.

  Производи ове класе су много сложенији од типичног зидног миксера за биде са хигијенским тушем. Они нису намењени за прање и прљаве ципеле. Поред директне употребе, ове капе се користе као ефикасна терапеутска и профилактичка средства. Користе их особе са инвалидитетом да самостално прихвате процедуре.

  Напомена!Не треба заборавити на потребу за снабдевањем таквим уређајима. Одговарајући део мреже треба да буде пројектован за одређени модел снаге, заштићен од високе влажности. Потребно је високо квалитетно уземљење. Препоручује се инсталирање РЦД-а у овом кругу од 220 В.

  ВЦ са бидеом са хигијенским тушем

  Опрема ове опреме је слична параметрима "прекривача чуда". Међутим, у овом случају, комплет водоводних инсталација разликује беспрекорну компатибилност свих компоненти.

  Постављање хигијенског тоалетног туша: упуте корак по корак са корисним коментарима

  Припремити план општих грађевинских радова, ако је потребно.

  У типичном сету хигијенског туша за ВЦ само су доступни стандардни дијелови. Након разјашњења параметара пројекта прибављају се неопходни материјали, алати, особна заштитна опрема.

  Монтирање миксера сасанитарни судопер на судоперу

  фотографиј Степ-би-степ инструкција са детаљним коментарима
  Да би реализовао своје идеје, мајстор је користио специјални сет (Хаиба Опус 001 СХ). На дну миксера налази се прикључак (означен стрелицом на фотографији). Њему спојити туш за туш. Сви потребни детаљи су у стандардном сету тоалетне хигијене.
  Затворите доводне вентиле за хладну и топлу воду. Коришћењем цеви у челичној плетеници причвршћене су на њих флексибилне цеви у металној плетеници. Заптивање спојева се врши гуменим прстеном заптивача.
  Дизалица је постављена у судоперу. На дно фитинга спаја се кошуљица топле и хладне воде, црево за хигијенски туш у челичној спиралној шкољци. Отворите вентиле главних дизалица, убеђени су да нема цурења.
  Затим пређите на практичне тестове. Подизањем пиштоља за туш кранске шарке за тоалет поставља се жељени притисак. Сада, ако притиснете типку лијевка - вода ће ићи само из ње (као у стању слике).
  Након отпуштања главе, могуће је одредити ефикасност уграђеног механизма дизалице. У одсуству уређаја за затварање вода излази само из црева. Довољно је да ову рупу лагано прекријете прстом тако да се одмах усмјерава кроз главни канал, кроз миксер санитарног туша за ВЦ.

  Како инсталирати без грешакаСкривена инсталацијска славина

  Пре него што купите туш за зид бидеа, потребно је проверити технологију уградње водећи рачуна о архитектонским карактеристикама купатила. Следећи пример ће бити користан за детаљну припрему вашег пројекта.

  \ т
  фото Алгоритам поступака са коментарима специјалисте
  Да би се инсталирала санитарна туш кабина за тоалет, изабрано је мјесто у близини главних цјевовода. У зиду се продубљује употреба бугарског. Ови канали су опремљени полимерним цевима за топлу и хладну воду, а писта је припремљена за излаз из тоалета, с обзиром на повезаност са пластичним цевоводом, купљена је привремена спојница. Челични део се повезује са тушем. Полимерни налази спојени су на цевовод лемљењем.
  За заптивање металних спојева, ланеног конца, биће потребно посебно санитарно заптивање "Унипацк", тако да се мора унапријед купити. У току конца, навити конац, притискајући ивице прста, подмазујући заптивач композицијом. Припремљени део се без одлагања намотава у спојницу. Причврстите производ кључем, а затим спојите други дио на сличан начин.
  Затим одрежите величину пластичне цеви. Инсталирајте га и део спојница на технолошки напредак лемилице. Након загревања спојите делове чак и без изобличења и напора. Време обраде температуре и издржљивости одређује се на основу параметара материјала, према упутствуПроизвођач опреме за лемљење. Користећи исти метод, створена су друга једињења полимерних делова структуре. Након постављања утикача, провјерите непропусност.
  Да би се избегло оштећење полипропиленских цеви при температурним деформацијама, користи се заптивање амортизера пенастог полимера. Инсталира се у празнине око цјевовода за снабдевање топлом водом.
  Након 24 сата издржљивости, подметачи се брушују малтером. У овој фази можете провјерити подударност свих елемената. Поставља се секвенцијално: округло подешавање, ручица ручице, црево и туш кабина за хигијену. Наравно, овде је приведентолко пример са специфичном техником. Можете купити и инсталирати производе друге марке, узимајући у обзир посебне инструкције произвођача. У завршној фази инсталирати завршни премаз (плочица). Након тога, монтирајте делове структуре у горенаведеном редоследу.

  Где купити славина за хигијенски туш за ВЦ: цене, произвођачи, додатне препоруке

  У овој табели информације се прикупљају на релативно једноставним нацртима:

  \ т
  фото Бренд /моделДужина црева, цм Цена, руб. Нотес
  Хансгрохе /32129000 125 3500-6800 Санитарни санитарни тоалети. Потрошња воде до 6 л /мин, пречник резервоара 25 мм.
  Грохе /Олд Триггер Спраи 35 26332000 125 5300-8800 Кромиран.
  Боссини /ПаломаФлат Е37011 ЦР 125 13700-16500 Монтажа на зид, спајање? инча, држач у комплету. Језеро је направљено од пластике.
  Идеал /СТАНДАРД Б960941АА 125 2500-4800 Пластично црево, водено ограничење, држач укључен.
  МИГЛИОРЕ /Лаура МЛ.ЛУР-34.430.РА 125 8200-9800 Покривање хигијенског туша за ВЦ: бронца, зидни носач.

  Ако немате опрему и погодности једноставног хигијенског туша за ВЦ шкољку са миксерима, можете купити софистициранију санитарну опрему:

  \ т \ т
  фото Бренд /моделЦена, руб. Додатни подаци
  СенсПа /ЈК-750Ц 14800-16200 Електронска капа са биде функцијом. Антибактеријски премаз млазница, растући притисак, грејање седишта са подешавањем, брзо загревање воде, глатка микрофлора.
  САТО /ДБ300 21800-23200 Сензор присуства корисника са могућношћу искључења, сушења са загревањем ваздуха, независна дијагностика перформанси, гаранција произвођача 5 година.
  Сенспа /ЈК-900ЦС /ЦЛ 26100-28300 Неколико варијанти схеме боја, уграђени филтер за пречишћавање воде, специјални режим за децу, ноћна ноћ.
  Сенспа /Танклесс ТЦБ-8600Г СТМ 95400-98200 Електронска ВЦ шкољка. Одвод, дезодорација и друге функције, даљинско управљање.

  Купити биде са тоалетом, или једноставанхигијенске душе без грешака треба да унапред формулишу своје захтеве. Затим проверите опрему са инжењерским комуникацијама, усклађеношћу друге опреме и архитектуром простора. Трошкови набавке главних компоненти повећавају трошкове инсталације, рада.

  У случају потешкоћа, проучите одговоре садашњих власника, произвођача профила. Користите коментаре у овом чланку за више информација, размену искустава.

  Видео инсталација бидеа поклопца на тоалету