Град Митлидер: уређаји, типови, детаљне упуте корак по корак

Једна од главних брига дацхсхундера или власника сопственог пољопривредног земљишта је количина и квалитет усева. Да бисте добили пуно укусног и корисног поврћа, морате уложити пуно труда, али не увијек даје жељени резултат. Стога, многи вртлари касније одлуче да се одмакну од култивације "некако и за ништа" и учине све "у науци". Постоји много различитих метода пољодјелства и узгоја поврћа, али најпопуларнији и најпродуктивнији град је Митлидер.

Цити би Митлидер

Како је метод Митландера и његова идеја

Многи мештани су вероватно чули причу да је сад садјено поврће "не они" - тако да су велики и лепи изгледи, али њихов укус се погоршао, а хранљиве материје у њима су постале мање. Доктор Јацоб Митлаиер се суочава са сличним проблемом - након што се бринуо о свом пољопривредном земљишту као својим родитељима, скренуо је пажњу на чињеницу да су трошкови за гнојива из године у годину расли, а резултат се погоршао. А ствар није била ни у приносима, већ у укусу и квалитету добијеног поврћа. Као резултат, Митлидер је кренуо да пронађе решење за овај проблем и почео да студира ботанику и биологију. Добијена знања је користио у пракси. Резултат је био нови начин узгоја поврћа, назван по њему и који се успјешно показао у више од 30 земаља свијета, у најразличитијим климатским увјетима и на свим тлима.

Методом Јакова Митландера. Татиана Угарова -Агроном, доктор биолошких наука. Неко време је радио са Митлаидер-ом и створио адаптацију својих метода у ЦИС-у

Идеја града Митландер је да се балансирају усјеви и да им се обезбеде најбољи услови за раст и сазревање уз минималне трошкове. Биљке су засађене на идеално равним уским креветима, постављеним на широким стазама. Као резултат тога, пољопривредне културе се не међусобно засенче и добијају довољно сунчеве светлости. Уски кревети се редовно залијевају, сваких 24-48 сати. Захваљујући њиховој савршеној једнакости, они равномјерно упијају влагу по цијелој дужини - ситуација у којој су на једном мјесту биљке сувише сушене, а у другој труљење је неприхватљиво. Уз то, уско лежиште обилато је опскрбљено ђубривом, а према строго контролираној рецептури. Биљке примају све супстанце које су им потребне, без дефицита или, обрнуто, вишка. Резултат је квалитетно, укусно, здраво поврће са ниским садржајем нитрата.

Уске кревете на митлидеру

Изглед уређаја за слојеве у Митлидер-у

Предности кревета Митландера

Идемо на заслуге уређаја у граду Митлидер - сваки вртлар мора знати о предностима овог метода.

 1. Подизање приноса - На први поглед може се чинити да нећете добити много семена и скупити се у уским креветима Митландера. Али то је лажна идеја - организовањем компетентне исхране, заливања и бриге за биљке, вртлари добијају понекад већежетве, него у "класичним" градовима сусједа.

  Оптимална величина кревета по Митландер методи

 2. Мање нитрата - у исхрани по Митландер методи, магнезијум и молибден су укључени, који често недостају у земљишту где се узгајају култивисане културе. Ове супстанце помажу да се нитрати претворе у аминокиселине, протеине и друга једињења неопходна за раст и сазревање.

  Уски кревети Митлидера

 3. Мање других штетних супстанци - на уским постељама у усевима, ствара се прилично компактан коренски систем, који покрива малу површину. Као резултат, биљке су потпуно физички неспособне да апсорбују велику количину штетних супстанци. Поред тога, снабдевање свим неопходним елементима у траговима стимулише процесе самочишћења.
 4. Прикладност за било коју климу и земљиште - као што је већ споменуто, метода за успостављање Митланд Цити-ја успјешно се примјењује у многим земљама широм свијета, укључујући и Азију и Африку. И свуда је показивао одличне резултате. Због употребе ђубрива и ђубрива у земљишту, биљке добијају све што им је потребно чак и на прилично сиромашним тлима у неповољној клими.

  Лаидерс би Митлидер ин бок

 5. Штедња воде и ђубрива - због уских тркача они ће бити потрошени мање, а повратак ће бити већи.
 6. Прекрасан укус и квалитет који се узгајају на уским постељама Митландер поврћа.
 7. Уређење и одржавање сличног града ће бити мало лакше и захтијеват ће мање времена и труда.

  Уређај за уске кревете на Митлидер-у

Важно! Метода Митландер захтева веома одговоран приступ случају и недостатак предрасуда о хемији у пољопривреди. Неопходно је пажљиво приступити додавању ђубрива, а мјешавина мора бити потпуно идентична оној описаној у технологији. Тада ћете добити не само обилне, већ и квалитетне, укусне и корисне усеве.

Моделни приноси Митландер кревета за неке усеве

Избор места за кревете

Започиње процес успостављања града по Митландер методи одабира мјеста за кревете. Да би се постигли најбољи резултати, мора задовољити неке захтјеве.

Прво, уски кревети Митлидер-а захтевају велику количину воде. Према томе, доступност најближег рибњака, бунара или водовода је обавезна. Узгој поврћа овом методом није прикладан за дацхас, гдје је снабдијевање водом сталан проблем, фундаментално нерјешив.

Друго, непожељно је имати уске кревете у низинама и другим местима где постоји велика вероватноћа поплаве - коренски систем биљака се налази на површини, а из стајаће воде може почети да труне.

Треће, Митлеидер би требао бити савршено раван - најмањи нагиб ствара неједнако влажење биљака - изнад њих ће патити од суше, а испод - напротив, од прекомјерне влаге.

Важно! Ако изравнате земљиште или сами кревети нису могући, има смисла подићи кутије од плоча или шкриљацаорганизовати на одељку "мердевине". Напуните их плодним земљиштем и набавите одличан митлидеровски град!

За град с нагибом је потребно користити кутијице

Четврто, мјесто под уским лежајевима не би требало засјенити од зграда или високих стабала - пољопривредне културе захтијевају максимално свјетло за раст и сазријевање плодова.

Митлидер'с Хотхоусе

Од уобичајеног стакленика, стакленик Митлидера је различит по томе што се ниво стијена разликује - један од њих је окренут према сјеверној страни, виши, а на југу, напротив, испод. У средини, на споју сплавова, налази се вертикални зид са жабама дуж дужине стакленика. Прочитајте више у овом чланку.

Митлаидерова конструкција кревета - инструкција корак по корак

Након избора места, пређите на непосредно уређење уских кревета на Митлидеру. За то ће вам требати вилице, лопате, грабље, клинови, конопци, рулет и ниво зграде. План са величином уских кревета и стазама између њих је приказан на слици испод. Циљајте од југа ка северу тако да сунце, које се диже на истоку, равномерно пали све биљке дуж дужине града.

Класични распоред кревета на митлидеру

Корак 1. Завршити чишћење простора испод уских лежајева корова. Прокопајте град преко подручја, препоручљиво је користити виљушку. Уклоните ризоме свих биљака које су ту биле, вишегодишње биљке.

Корак 2. Поравнајте лопату и грабљеповршину, добију платформу са минималним разликама у висини и нагибу.

Усклађено подручје града

Корак 3. Покрените распоред дасака - њихова ширина са странама је 45 цм, трагови између њих 90-105 цм За то користите рулет и клинове који зачепљују углове будућих кревета.

Важно! Приликом уређења града по овом методу, сељани имају искушење да смање ширину стаза: сматрају да је 90-105 цм - то је претерано, јер за шетњу, бригу за пољопривредне културе и жетву довољно и уже стазе. Овде треба схватити да величина одабраног није само и не за нечији хир. Ширина стаза је изабрана зато што један од кревета са релативно високим биљкама не заклања други и не покрива сунце.

Уз уређење уских лежајева на Митлидеру има смисла инсталирати мале лукове пластичних цијеви - уз помоћ њих и полиетиленске фолије могуће је изградити стакленик у најкраћем могућем року и заштитити биљке од неповољних вањских утјецаја

Корак 4. Повуците уже између клинова на висини од 10 цм. То ће вам помоћи да контролишете положај и висину страница.

Коноп треба да буде затегнут на висини од 10 цм

Корак 5. Користећи клинове и растегнуте ужади између њих као водича, уз помоћ ракеа формирајте вањску страну страница уског кревета.

Важно! Ако желите замијенити земљане стране могу бити комадићи плоча или плоча.

Формирање спољне стране страница

Корак5. По истом принципу, формирајте стране кревета са унутрашње стране.

Формирање ивица украса изнутра

Корак 6. Поравнајте тло између страна.

Изравнавање тла између страна

Корак 7. Контролирајте површину уског Митландер кревета користећи ниво зграде. Запамтите да би требало да буде савршено равна и да нема нагиб и уздужну и широку.

Хоризонтална равнина се верификује на нивоу зграде

Корак 8. Ако је све у реду - почните са скупљањем семена или садница за слетање. Истовремено, усредсредите се на тренутно време и најоптималнији дан за овај догађај. Такође, не заборавите да припремите мешавину ђубрива №1 и №2. Њихов састав и обиљежја примјене посвећени су једном од сљедећих дијелова чланка.

Митлеидер'с бед

Спреман за уски лежај Митлидер-а. Поред тога, могуће је попрскати површину са земљом, али уз то ће бити потребно повећати висину страница

.

Простор између ивица мора имати разлику у висини, иначе ће вода почети да стагнира када се често залије, типична Митландер метода

За град Митлидер, редослијед садње је веома важан - они не би требали ометати један другог. Велике пољопривредне културе засађене у шаху, мале - у два реда уз рубове уских тркача. Средина остаје празна - то је простор за гнојење и залијевање. Последњи се прави сваки дан, максимално -Сваких 48 сати. Да би се олакшао овај задатак, препоручује се да се направи систем за наводњавање кап по кап са аутоматском контролом тајмера

Како и како оплодити Митландер кревете

Поред кревета посебне конструкције, једна од основа Митландер методе је и компетентна исхрана биљака - уз минимално утрошених гнојива, добијају максималне хранљиве састојке и елементе у траговима неопходне за нормалне активности. За такве градове развијене су двије мјешавине - №1 и №2.

Прва се додаје копању града и искрцавању сјемена или садница. Брзина потрошње - 100 грама по метру дужине, попуните траг по средини кревета. Састав мјешавине број 1 овиси о пХ вриједности тла и различит је за различите типове.

Узимање уског слоја пре наношења смеше бр. Земаљске груди су пожељне у исто време да се сломе, а не само да се предају. Ако је могуће, користите култиватор

Табела. Смеша №1 - Композиција за алкална тла.

\ т .
цомпонент број
Гипс се такође може назвати у продавницама као што је алабастер 10 кг
Борна киселина 80 г

Табела. Смеша №1 - Композиција за кисела тла.

\ т
цомпонент количество
Брашно од креде, доломита или кречњака 10 кг
Борна киселина 80 г

Доломитно брашно, направљено од истог назива стена, помаже у нормализацији киселих земљишта и обогаћује их корисним супстанцама

Важно! Поспите уски креветМешати # 1 пре садње, додати и први прелив са смешом №2.

Главне компоненте друге компоненте су сљедеће:

 • П2О5 - фосфор-оксид (В), 1 део;
 • Н - азот, 1,8 делова;
 • К2О - калијум оксид, 1.8 делова;
 • МгО - магнезијум оксид, од 0.2 до 0.4 делова;
 • елементи у траговима.
Прве четири супстанце могу се добити из већине ђубрива које данас нуде вртлари. Приликом избора, пажљиво проучите композицију и упоредите је, тако да је мешавина што прецизнија и са минималним страним нечистоћама. Не препоручује се куповина готових ђубрива "за парадајз", итд., Као и оних који немају тачан састав паковања и однос хемијских елемената и једињења.

На пример, показат ћемо готов рецепт од 10 кг мјешавине №2:

 • 1,91 кг карбамида;
 • 1,14 кг обичног суперфосфата;
 • 2,27 кг Калимаг;
 • 4,19 кг азофосија.

Што се тиче елемената у траговима, они се додају у храни из других извора. Основне информације са њом дате су у табели испод. Поред компилација које је створио Митлидер, приказане су и калкулације доктора биолошких наука Т. Уварова.

Када радите са микронутријентима, будите сигурни да користите скале које могу да мере појединачне граме. У недостатку таквих, урадите то сами, користећи као пластичне чаше или стакленке. Кованице се могу користити умјесто терета

Табела. Микроелементи за 10 кг мешавине №2 и њихових извора.

\ т | | -
мицроелемент За Митлидер за поврће науски креветиЗа Угаров, за саднице За Угаров, за поврће на уским креветима
Бор, В 56,8 г борне киселине 28,2 г борне киселине 21,1 г борне киселине
Молибден, Мо 7,3 г амонијум-молибденске киселине 14,1 г амонијум-молибденске киселине 21,1 г амонијум молибденске киселине
Бакар, Цу 14,6 г бакар сулфата 11,3 г бакар сулфата -
Цинк, Зн 116.9 г цинков сулфат 22,6 г цинковог сулфата -
Жељезо, Фе 197,4 г железовог сулфата 338.3 г железов сулфат
Манган, Мн 58.5 манганов сулфат 33.8 г манган сулфат -

Добијени прелив ставите у кревет од 40-50 г по метру сваке 1-1,5 недеље за све биљке у башти. Пуњење се врши слично као и смеша број 1 - у средини кревета. Горња композиција је дата као пример. Имајте на уму да када се користе друга ђубрива, састав смеше број 2 на базном једињењу и елементима у траговима може да варира. За неискусне вртларе препоручљиво је да се консултују професионални агрономи и позову на примарне изворе - књиге Јакова Митландера и Татјане Угарове.

Суштина кревета по Митландер методи - узгој густо посађеног поврћа на уским отвореним лежајевима

Важно! Неки искусни вртлари, да уреде град на Митлидеру, имајте на уму да су елементи у траговимаВеома је тешко за мјешавину бр. 2 - не налазе се увијек у обичним трговинама у врту. Препоручује се да такве супстанце потражите од компанија које продају хемијске реагенсе. У сваком великом граду можете наћи такву трговину, или, као опцију, можете наручити онлине.

Посебно треба поменути трећи степен гнојива на технологији Митландера. Ово није неопходно, али ако сте искусан баштован који може да утврди из неких индикација недостатак одређених супстанци и елемената у траговима у биљкама, онда поступите.

Видео - Уски опсези по Митландер методи

Митлидер'с фолдерс ин драверс

У неким случајевима, поравнање парцеле у уским областима је неприкладно - превише компликовано и дуготрајно. Али без овог града неће се организовати за Митлидер. Вртлар је врло брзо изашао из те тешке ситуације - уске правокутне кутије, које су постављене на земљу и поравнате уз помоћ носача, скидају се са плоча. Затим се пуне земљом, као резултат тога излази из кревета, што у потпуности задовољава захтјеве Митландер методе. Погледајмо како се креирају сличне кутије.

Као што схема Митландера показује, кревете треба поставити строго хоризонтално

Корак 1. Направите ознаку парцеле испод гребена сличну оној описаној у једном од претходних одломака чланка. На угловима и дужим странама убијте дрвене клинове, тако да се врхови налазе на истој висини, без обзира на пристраност. Повуците конопац између клинова.

Обележавање ужетом и клиновима

Корак 2. Припремите плоче за зидове кутија митлидеровских кревета, греду за носаче и вијке као учвршћење.

припремљене плоче

Корак 3. Изрежите половину кутије, припремите шипке носача.

Збирка прве половине кутије

Корак 4. Поставите пола кутије уског слоја на тло, поравнајте шипке носача на навоју. Да бисте контролисали, користите ниво зграде - проверите да ли има уздужних и попречних нагиба.

На слици је приказана локација потпорних шипки

Корак 5. Ако је све у реду, исти принцип ће обогатити и инсталирати другу половину кутије. Повежите их један са другим са неколико трака, приказаних са стрелицама на слици испод.

Спојни делови кутије

Спремне кутије за уске кревете Митлидер-а

Корак 6. Напуните кутију земљом или земљом. Одозго треба да се дода мала количина пиљевине. Од употребе компоста или гноја за почетнике вртлари би требали одбити - њихово уношење у тло захтијеват ће промјене у саставу смјесе број 1 и број 2.

Земљиште мешано у ладици са пиљевином

Честе грешке приликом коришћења Митландер кревета

Организација града Митландера у теорији је прилично једноставна. Али у пракси, вртлари често дозвољавају различите грешке које се могу поправити или, још боље, спријечити. Треба рећи да неискусни власници викендица и приватних парцела сматрају, као да је главна ствар утакав метод је уски кревет са странама, и заливање и храњење - секундарни, који се може променити и урадити некако другачије. Али то није случај. Одступања од оригиналне технологије из било ког разлога доводе до пада ефикасности, смањења приноса и, често, неразумне критике Митландер методе.

Необични кревети на митлидеру

Размотрите пет главних грешака које допуштају вртлари. Ако знате за њих, вероватно их нећете сами урадити.

Грешка # 1 - занемаривање поравнања локације

Често сељани, узимајући у обзир потребу да непотребно поравнају уски гребен, игноришу га. Као резултат, подручје резервисано за садњу има нагиб. А када залијете воду, покоравајући се гравитацији, тече у једну од страна, док се испире са ђубривом. Као резултат тога, ту је негдје влажност, а оплодња није довољна, а биљке пате од ње и гилеиут, а негдје и вишак, што такођер није корисно.

Осим кутија, постоји још један начин рјешавања проблема пристрасности у подручју по ниској цијени - разбијање једног кревета митлајдера у неколико мањих, од којих је сваки одвојен одвојено

Грешка # 2 - Редак наводњавање

Једна од најчешћих грешака које се могу наћи. Стварајући уске кревете и исправно правећи ове две смеше, власник града може да заборави на потребу да свакодневно залива усеве или да их сматра превеликим. А проблем није у томе што биљке немају довољно воде, већ са чињеницом да се уводи недељни преливостаје да лежи на земљи када се раствори и не допре до система корена у потпуности. Затим се на уском слоју формира танка кора сличних ђубрива, њихова концентрација се повећава и достиже вриједности које више нису једноставно сувишне за поврће него штетне. Стога, град, опремљен Митландер методом, треба свакодневно залијевати. Ако вам је тешко - направите систем за аутоматско наводњавање.

Слет с кап по кап

Грешка # 3 - Промените ширину трагова

На почетку чланка, овај проблем је већ постављен - често вртлар који површно познаје метод Митланда, сматра да је простор између уских постеља превелик и да се користи неефикасно. Због тога се смањују стазе од 90-100 цм до 60-70. Чини се да спремање корисне површине без губитка и неугодности. Али то је имагинарна корист, која се окреће смањењу приноса - поврће, одрастање, почетак затварања сунца, појављивање сенки, резултат је очигледан - доносе мање плода.

Ширина стаза између кревета не може се мењати

Распрострањени купуси, прекривени материјалом од неткане тканине, у позадини

Грешка №4 - Промена у саставу мешавина ђубрива

После недовољног заливања, ово је вероватно један од најчешћих недостатака. Разлог за то лежи не само у нечијем травњаку, већ и да је проблематично добити ону или другу компоненту за оплодњу, посебно за мјешавину №2. Дакле, особа одлучуједа га напусте, сматрајући га малим проблемом - још један микроелемент, један мањи. Али на крају, биљке на уском слоју времена, постоји мањак ове супстанце, због чега је нарушена асимилација и трансформација других једињења. Таква грешка не само да смањује приносе, већ доводи и до озбиљног погоршања укусних својстава поврћа.

Грешка # 5 - Злоупотреба ђубрива

Још један проблем код одијевања је њихово неточно уношење у тло. Почетници вртлари често шире гнојива неравномјерно на кревет, стварајући у неким подручјима недостатак минералних твари, а на другима - не мање штетног вишка. Решење проблема је једноставно - третирати процес њиховог доношења и контролисати стопу потрошње по метру. Да бисте то урадили, помоћи ће вам пластични контејнер, као што је увећана силлина, у којој је направљено неколико рупа.

Примјер компетентног и уједначеног уношења мјешавине бр.

Садња садница на уским гребенима

Строго придржавање технологије - кључ за богату жетву на уским лежајевима!

Овај чланак вам даје опште, уводне информације о томе како направити град у сеоском имању или на имању на властитим рукама. Детаљи, детаљи процеса и неке од његових карактеристика могу се пронаћи упућивањем на примарне изворе - проналазач методе је написао неколико књига посвећених овој теми.

Видео - Митландер Метод за парадајз