Ентеријер Белоруска врата: фурнирана, дрвена, храст, критике, фотографије

Унутрашња врата су важан део сваког ентеријера, који не само да га може допунити, већ и повећати укупни утисак. Приликом поправки у стану многи људи се сјећају врата у завршној фази, што је велика грешка. Имати врата на ноти и знати њене карактеристике неопходно је у првим фазама поправке, како не би покварили дизајн просторија и величину врата.Избор врата је прилично одговоран задатак, чије извршење захтијева објективан приступ низу детаља и нијанси. У овом чланку ћете научити како да одаберете унутрашња врата белорускиње, која ће дуго украсити ваш дом.

Врсте отварања врата

Веома је важно да се процес одабира платна схвати озбиљно, јер ће само висококвалитетни и направљени са правим крилом врата постати добар изолатор од чудних звукова и мириса и истовремено елегантан елемент дизајна. Да бисте изабрали врата, морате имати барем основна знања из ове области. Најчешћи типови дизајна морају бити познати и како су различити. Дакле, врата могу бити:

  • болестан (ковитлајући);
  • ариес;
  • Клизна (врата-купе);
  • софистициран (тип Гумми);
  • Стаје.

Ако се планира уградња унутрашњих врата Белорусије у канцеларију, вреди посветити посебну пажњу изгледу и изабрати фурниране или сличне варијанте, јер канцеларијски простор има неколико елемената који могу украсити ентеријер.Главни критеријуми за избор ових детаљамора постојати квалитетан материјал, као и прибор и бравари који никада неће бити одбијен од стране популарног и реномираног произвођача.

љуљање тип

Ови дизајни се могу отворити у оба смера, а њихов материјал је најчешће масонит, стакло, пластика или алуминијум. У становима се овај тип ријетко може видјети, због ниског бртвљења просторије. Често се постављају на јавним мјестима, на паркиралиштима, у болницама, станицама и супермаркетима.

арабле типе

Најпопуларнији и бројнији на тржишту. Отвара се на једној страни и има једно или двокрилно платно.

Инсталација може бити лијева или десна, овисно о жељи купца и потребама просторије.

Такође, приликом куповине прибора мора се узети у обзир и страна отварања: ако се врата отварају улево, ручка треба да испуњава овај захтев, у супротном постоји ризик од куповине непотребног дела. Особитост тенде је њихова потреба за простором приликом отварања, а самим тим иу малим становима, њихова употреба ће бити помало компликована.

Купе за врата

Таква унутрашња врата могу се отворити помицањем платна дуж зида (понекад и унутра) на водилицама бјелоруске производње. Прилично импресивна су врата типа одјељка, који се крећу у преграду, али се његова уградња може извести само у раним фазама изградње стана. Но, да би таква необична врата могла бити иу фази обичне поправке, довољно је да се инсталира на вањске водиче.

Планирањем овихДа би изабрали која врата треба изабрати, важно је запамтити да се шине за врата могу налазити или одозго или одоздо, а понекад се врата могу померати одмах на две шине. Овакав приступ помаже да врата дуже трају због своје издржљиве конструкције, а исто тако чини и естетски.

Ова опција је одлична за кућиште мале величине, јер им није потребно много простора јер су скоро једнаке зиду. Али у таквом дизајну постоје прилично значајни недостаци - постојеће пукотине омогућују вам да продрете у просторију звуковима мириса и светлости, што очигледно неће бити за свакога.

Тип "хармоника"

Врата су израђена од више плоча које се склапају када су отворене. Дизајн се у већини случајева састоји од горње шине, ваљка који му омогућава да се креће, као и плоча које су спојене петљама.

Ваљкасти лежајеви омогућавају ваљцима да се померају благо и готово без буке, ау комплетном сету сличних конструкција могу се наћи и закључавање делова који закључавају врата у једном положају.

Плоче могу бити потпуно глухе или остакљене, што даје могућност постављања сличних врата у свакој кући.

Софистицирана белоруска дрвена врата савршено ће се уклопити у мале станове, помажући уштеди неколико квадратних метара, али и даље стварајући унутрашње преграде. Па, минуси таквих структура могу се назвати лошом топлотном и звучном изолацијом, као и компаративни краткорочни услед великог броја малих делова којисе крећу

Тип стабилног

Ово је једна од врста надстрешница, која је названа од мјеста гдје је изворно кориштена. Врата се састоје од двије половине, од којих свака има одвојене шарке и браву. Било је погодно за штале, јер такви дизајни могу да спрече бекство коња са истовременом удобношћу за човека. Сада Становие врата - модеран феномен, који је чест у становима западних земаља, али сада се поступно гомила у Русији. Врата Минск Беларус још нису произведена у овом формату, али ако ће бити тражена, фабрике ће је задовољити.

Таква врата су веома корисна, ако дјеца или мобилне животиње живе у кући, могуће је оставити горња врата отворена за вентилацију куће, и спустити дно ради сигурности малих становника. Таква врата се често уграђују у кухињу, јер се највише складно уклапају у укупни дизајн.

Који материјали се користе?

Након што смо одредили врсту конструкције врата, можете одабрати материјал из којег ће се израдити. Асортиман има мноштво изузетних модела из разних материјала, али је тешко изабрати заиста квалитетан узорак. За могућу производњу материјала врата су подељена на следеће:

  • дрвени;
  • стакло;
  • алуминијум;
  • пластика;
  • Масонит.

дрвени

Дрвене конструкције често бирају љубитељи природних мотива и квалитетних ствари. Унутрашња врата се могу направити од скупих и ретких стена, даи од приступачнијих четинара. У процесу украшавања платна на овим вратима белоруска унутрашњост може се наносити лаком, ковањем антисептика или морилке, које јединствено наглашавају нетакнуту шуму дрвета, изгледају сјајно на фотографији и истовремено пружају заштиту од различитих утицаја.

Модерна унутрашња врата често су израђена од такозваног низа (дрвене шипке стиснуте под великим притиском) на капацитете бјелоруске производње. Шипке за ову процедуру се бирају са једним захтевом - правац њихових влакана мора бити различит, што ће значајно побољшати отпорност материјала на температурне флуктуације и утицај влаге.

Главне предности дрвених врата могу се назвати еколошки прихватљивим, дуготрајним и дугим вијеком трајања. Једини недостаци су њихова рањивост на влагу, кроз коју се дрвена влакна могу распасти и довести до деформације саме тканине.

Приликом избора унутрашњих врата која су производила белоруску републику, потребно је обратити пажњу на чињеницу да је боље користити филтрирана врата из шперплоче за употребу у просторијама са константном високом влажношћу. Такођер не заборавите да се прије инсталације врата морају чувати у стану око тједан дана како би се навикли на увјете. Треба запамтити да купљени узорак мора бити добро осушен и пажљиво израђен.

Врата од пластике

У прошлости су материјали од ПВЦ врата направљени од одељка и типа Гармозхнои, али у наше време више клизних врата су од пластике. Много семенки сунцокрета се може прерадитина начин: неко воли ламинат, а неко преферира да види покривало од фурнира у свом стану.

Уз ниску цену, ова унутрашња белоруска врата су изузетно отпорна на утицај влаге, а брига о њима неће бити тежак задатак.

Добри показатељи топлотне и звучне изолације чине ову варијанту улазног дизајна најпогоднијом за просторије са тешким климатским условима.

Масоните доор

Ова врата су добила име по канадској фирми Масоните, која је развила и увела нову технологију производње. Масонит врата се састоје од оквира, који је прекривен плочом и украшен декорацијом. Материјали као папирна хармоника, барски црногорични материјал са малим бројевима, плоча од ћелијског типа могу се појавити као интрацардна изолација. Најтеже ће бити врата са ентеријером бара, а најскупља - са ћелијским уметцима. За површинске премазе, обично се користе ламинат, калдрма, нијансирање или боја са прајмером.

Масонитна врата.

Непобитне предности Масоните врата су њихова приступачна цена, мала тежина, отпорност на температурне флуктуације, одсуство штетних нечистоћа и прилично модеран изглед. Равнотежа се одржава због високог трошења производа, који има унутрашњост пунила за папир.

Врата од стакла

Из стакла се сада све више производе унутрашња врата, иако узорци храста имају већу снагу и познати су по Белорусији. Ово није само због модерногизгледу, али и снагом коју пружа напредак у области технологије. Они вам омогућавају да постигнете нераскидиво, што је већ потребно у кући. Може бити више врста стакла. То је триплек, који се састоји од стакла и пластике, који материјалу дају добру глаткоћу, што значи да је брига о тканини довољно лака. Матулук је матирано стакло које пропушта довољно свјетла, али вам не допушта да видите што се догађа иза врата, а овај материјал је чвршћи него обично стакло око 5 пута. И последњи тип је каљено стакло, које је јаче него обично 10 пута, и погодно је за инсталацију у канцеларијама или домовима са децом која се крећу.

Стаклена унутрашња врата, која су дошла на наше тржиште из Бјелорусије, проширују простор, а то су на првом мјесту власници малих станова. Мала соба има другачији изглед, визуално постаје лакши и удобнији. Такви дизајни су изузетно водоотпорни и максимално хигијенски, а најчешће се користе за изолацију кухиња и купатила.

Врата од алуминијума

Такви узорци су направљени од елоксираног алуминијумског челика, који је подвргнут електро-полирању и поступку безбојног елоксирања. Као резултат такве комбинације, апсолутно сигурна супстанца, која је отпорна на деформације, може остати на тржишту и може задржати индекс дуже вријеме. Ова врата могу бити чврста, али могу имати и стаклене елементе, а по жељи се могу и бојати за хармонију просторије у сваком дизајну.

методе обраде

Од начина прављења вратаи коначна цена зависи од тога, па ако сте посебно заинтересовани за малу цену врата, онда ће вам дефинитивно бити потребно познавање материјала који ће се обрадити на вратима. У главним вратима могу се украсити фурнир, боја или заламинизовати.

Фурнир је декоративни материјал и може бити природан, реконструисан или израђен од тврдог дрвета.

Технологија њене производње подразумева топло прешање танких делова дрвета и њихово причвршћивање на адхезив на платно. Унутрашња фурнирана врата покривена су лаком, што чини бјелоруске производе отпорним на вањске утјецаје.
Ламинација може бити различита: дрвена, Масонит, пластика, алуминиј. Па, начини ламинирања само два - на папиру и на фибергласу.
Ламинирање на папиру кошта много мање, али је квалитет производа нешто нижи. Такав поклопац је привлачан извана, али се брзо зауставља и губи боју под утицајем сунца.

Други начин је побољшање квалитета производа и даје потпуну отпорност на ултраљубичасте зраке, абразивне супстанце, као и имунитет на пукотине и огреботине. Овај материјал се лако пере, али кошта много више.

сликарство врата

У овој методи користе се тонирани антисептици, који, поред спољних сличности са природним дрветом, штите унутрашња врата Белорусије од гљивица и сунчевих зрака, те су стога добре критике. За бојење врата можете нанети и лубенице, алкидне и уљане боје, ичак и решења заснована на води.

Сада знате како да изаберете унутрашња врата, само морате да издвојите потребан износ из буџета и одете у продавницу.