Анализира се принцип рада црпне станице

Инсталирањем висококвалитетне пумпе можете бити сигурни у непрекидан рад водовода, а опрема црпне станице ће зависити од ефикасности снабдијевања водом. Данас на тржишту постоје две врсте пумпи: са хидрауличним акумулатором и резервоаром за складиштење. Свака врста има своје нијансе које утичу на рад пумпе.

Како ради пумпна станица: 6 узастопних алгоритама

Пумпа за снабдијевање водом - ово је врста јединице која цијелој кући даје воду. Инсталација повећава ефикасност система водоснабдевања у кући и безбедност цевовода.

Пажљиво проучавајући принцип пумпне станице и упутства, можете сами инсталирати опрему

Алгоритам пумпе:

 1. Пумпа је укључена. У овом тренутку долази до пораста воде из извора;
 2. Вода постепено попуњава систем уређаја и хидроенергије до граничне вриједности;
 3. Када се достигне максимална вредност - пумпа се искључује;
 4. Ако се истуширате, оперите руке у судоперу, оперите и отпадне воде. У овом тренутку, ниво воде у систему се смањује;
 5. да је вода из резервоара или акумулатора;
 6. Пумпа за воду почиње да ради и све операције се понављају.

Пумпа за воду ради тако добро. Принцип дијаграма повезивања аутономне пумпе са уграђеном хидроенергијом није тешка. Све ово се може прочитати у упутству које долази заједно са пумпом. Принцип рада може се разликовати од одабраног модела. Али разликабиће безначајни, јер су основни принципи у свим пумпним станицама исти.

Сада знате како пумпа ради у кући. Зато сада можете одговорније приступити избору пумпне станице у вашем дому. Ако се било који део уређаја поквари, знаћете који је узрок квара. А ако је безначајан, онда га можете сами поправити.

Укључено у уређај црпне станице

Водени торањ за приватну употребу на производној скали често има пумпне станице. Али они се такође користе као компонента домаћинства. Ово показује да се пумпе користе у великој мери, као и за специфичне намене у земљи, чак иу већим индустријама.

При избору црпне станице боље је дати предност већ доказаним, познатим произвођачима (брендовима)

Јединица пумпе се састоји од основних функција које врши јединица. Уређај укључује следеће компоненте:

 • Довод воде - потребан за довод воде. Налази се у бунару или бунару. Опремљена је дренажном мрежом за филтрацију. Решетка зауставља велике честице које могу ући у цјевовод водом. На истом месту је и неповратни вентил. То је пак потребно да се заустави обрнути проток воде. То се догађа када се притисак смањи или сама пумпа престане радити;
 • усисни вод. Ово је подручје између водозахвата и пумпе;
 • Мерач са релејем притиска. Центрифугална пумпа за притисак испушта цевовод који доводи воду из извора. У овом тренутку долази до интензивног растакритични притисак се повећава. Манометри и релеји у овом тренутку оптимизују рад пумпне станице. Уз њихову помоћ, уређај се укључује или искључује када вриједности достигну критичне вриједности;
 • избацивач црпне станице;
 • Резервоари. Њихова вода иде у цјевовод.

Сваки елемент има своје функције и сваки елемент је важан за јединствено функционисање система. Стога је важно купити проверене и квалитетне пумпне станице. Боље је купити познате брендове станица. Зато се заштитите од лажних.

Шта треба да знате о принципу пумпне станице са батеријом

Хидраулични акумулатор је веома корисна ствар у пумпи. Принцип рада пумпне станице са хидрауличким резервоаром разликује се од пумпе која га не садржи.

Због регулације притиска, пумпа са хидрауличним акумулатором се сматра поузданијим

Ако сте купили пумпну станицу заједно са батеријом, онда имате нове погодности за побољшање водоводног система. Међу њима је и прилика да се поред пумпе постави хидро-акумулатор без промене висине. Такве црпне станице имају камере са компримованим ваздухом. То вам омогућава да подесите притисак који се може повећати током рада пумпе.

Хидраулични акумулатор вам омогућава да снабдете водом цеви стабилније од пумпе без ње.

Подешавање нивоа притиска ће утицати на ниво воде који улази у цеви. Наравно, ово је велики плус. У овом случају, смањујете вероватноћу кварацевовод у вашем дому због превеликог притиска.

Ако имате могућност да купите пумпну станицу: са или без хидрауличног акумулатора, онда, наравно, узмите пумпу са хидрауличним акумулатором. Зато се заштитите од прераног лома цеви. То ће помоћи смањити притисак и спријечити ломљење цијеви тијеком проласка воде.

Каква добра пумпна станица без батерије

Црпна станица без акумулатора вреди много подручја у земљи. Његова главна разлика од пумпе са батеријом је, као што сте могли приметити, недостатак хидрауличног акумулатора.

Црпна станица са батеријом је јефтина, али има много недостатака

Ако га пумпа нема, највјероватније ради са спремником. Ово је друга врста пумпних станица. Ово је стара грађевина, али се још увек користи у викендицама. Количина воде у резервоару може се процијенити помоћу пловка, који се ставља у спремник. Када количина воде падне на граничне вредности, у том тренутку сензор ће радити. У овом тренутку, он шаље сигнал да почне пумпање воде.

Резервоар је веома велик, тако да се користи све мање и мање.

Међу минусима система може се разликовати:

 • Низак притисак воде;
 • Велика величина спремника;
 • Потешкоће инсталације;
 • Спремник мора бити постављен изнад нивоа пумпе;
 • У случају прекида преливања сигнала сензора, вода може поплавити кућу.

Главна предност ове пумпе је ниска цена.Хидраулична батерија није јефтина, тако да без ње можете уштедјети новац.

Црпна станица без хидрауличног резервоара са присуством резервоара је прошлог века. Земљани не препоручују куповину, ако је могуће купити пумпу са акумулатором воде. Упркос ниској цени таквих пумпи, ризикујете да поплавите своју кућу водом. Зато је боље не куповати такве пумпе.

Како ради црпна станица за дацху (видео)

Црпна станица данас је стабилан водовод за ваш дом. Људи увек траже удобност, а куповина пумпе је одличан начин да задржите воду у својој кући. Сада сте научили како пумпа ради и знате шта је најбоље купити на тржишту. Сретно у куповини и добром притиску воде!