ЛЕД поклопци на точковима: принцип рада, сорте

Додајте индивидуалност аутомобилу, бициклу или мотоциклу, оставите утисак и омогућите пролазницима да се бринете о себи за само неколико минута, сами и за мало новца. Питам се како је то могуће?

Једноставно објашњење је уградња ЛЕД поклопаца на брадавицу, која приликом вожње импресионира ЛЕД свјетлима на котачима. Поред спектакуларног изгледа, такво осветљење обезбеђује пасивну безбедност, укључујући и пажњу других учесника у кретању према возилу.

Како они раде

На металном кућишту сваке ЛЕД капице налази се навој на који је довољно заврнути брадавицу уместо уобичајеног. Чим се точак почне окретати, ЛЕД ће сијати, формирајући свијетли круг унутар котача, посебно импресиван у мраку. Када се заустави, светло се гаси, продужава век капа.

Карактеристике и својства капе на брадавици.

ЛЕД поклопци су првенствено дизајнирани да привуку пажњу на ваше возило, одвајајући га од протока. Да су сви ЛЕД поклопци били исти, они би престали да обављају своју функцију, због чега произвођачи стално измишљају нове форме и типове за њих.

сорте

ЛЕД поклопци су два типа:

  1. Једноставно - поставите на брадавицу и радите само на ротацији точка.
  2. Са управљачком јединицом (то је РГБ контролер траке)- , омогућава вам даљинско подешавање поставки боје (). ОсимУградња поклопца на точкове, ипак је потребно инсталирати управљачку јединицу у унутрашњост аутомобила или мотоцикла.


Екстеријер на точку бицикла

У правилу се за постављање користи панел са скупом боја. Од даљинског радио сигнала улази у контролну јединицу, расподјељује снагу између неколико ЛЕД диода како би постигла различите нијансе. У неким случајевима, у поклопац се може уградити специјална диода која емитује светлост, која мења боју у зависности од јачине струје.

Боја сјаја може бити изабрана према вашем укусу:

  • плава;
  • Црвена;
  • жута;
  • зелено;
  • бела;
  • Разнобојно (наизменично трептање у неколико боја).

Изглед

Облици ЛЕД капе су такођер разноврсни, поред класичних, могу бити у облику: крст, звијезде, лубање, пахуље, јеле.

ЛЕД поклопци на брадавици не захтијевају посебну његу - ЛЕД диоде су заштићене од влаге и прашине херметичном поликарбонатном кутијом која пружа једноставност кориштења у свим временским увјетима.

За рад су потребне 3 батерије типа АГ10. Пуњење батерије траје око 100 сати непрекидног рада.

Видео јасно показује принцип рада ЛЕД капе са контролном јединицом: пребацивање боја се обавља лако и брзо, не утиче на сигурност кретања, а ова врста осветљења изгледа веома импресивно.

закључак

Вреди напоменути да је цијена ЛЕД поклопаца врло мала - само 300 500 рубаља помеђутим, на произведеном ефекту, они ни на који начин нису инфериорнији од скупљих и сложенијих подешавања. У овој инсталацији, то траје буквално пар минута и не захтева приступ сервису. Пажња пролазника и других возача је загарантована, буџет је цјелина, расположење је одлично - шта је још потребно за добар пут?