Двоспратни строп од сухозида (92 фотографије): двоетажне конструкције за спаваћу собу и ходник

Двослојни суви зидови данас неће никога изненадити. Такви дизајни су веома популарни и често се срећу. Таква популарност је због атрактивног изгледа вишеслојних плафона и њихове способности да окрену различите поставке. Данас ћемо више говорити о детаљима ентеријера и њиховим карактеристикама.

)36)
17 фотографија

\ т

Данас сваки потрошач има прилику да створи занимљив и складан ентеријер, јер у продавницама завршних материјала можете пронаћи све производе. Релативно недавно мода укључује оригиналне дизајне, уобичајене плафоне се претварају у вишеслојне дизајне. У почетку, такви елементи дизајна су сматрани чудом и многим потрошачима су се чинили необичним и необичним.

У овом тренутку, тешко је изненадити било кога са таквим структурама. За израду двослојних плафона користити јефтин материјал - сухозид, који се одликује гипкости и лакоћом руковања. Може се бојати, обрадити дрвеним панелима, залијепити различитим тапетама или надопунити спектакуларним панелима.Упркос очигледној лакоћи уградње тако спектакуларног дизајна, уградња двослојног плафона је и даље прилично важна ствар. Пре свега, то се односи на време и напор на који ћете морати да потрошитестварање квалитативне основе.

Међутим, сви трошкови са мало ће се исплатити атрактивним изгледом коначног плафона.предности

Вриједи обратити пажњу на позитивне стране двослојних гипсаних жбука:

 • Захваљујући сличном дизајну можете добити идеалну глатку површину стропа, која може ефикасно сакрити различите недостатке и недостатке газне базе.
 • Многи домаћини преферирају сличне опције обраде, јер могу сакрити различите комуникацијске и инжењерске мреже. На пример, то могу бити ожичење, клима уређаји или телевизијски каблови. Такође, испод стропа од гипсаних плоча често се скривају канали и цијеви за гријање, изгледају непредвидиви и кваре унутрашњост.
 • Двослојни строп је одлично рјешење ако желите направити ненаметљиву али замјетну зонирање расположивог простора. Таква база може бити опремљена са различитим уређајима за осветљење, који ће вам помоћи да правилно одвојите различите функционалне области. • Постављањем прелепе двослојне таванице од сухозида, можете визуелно променити геометрију просторије, као и променити њен облик. На пример, квадратна структура у уском правоугаоном простору може се визуелно "склизнути".
 • Ако волите нестандардна дизајнерска решења и желите да унесете нешто светло и оригинално у ентеријер, онда треба да знате да двоструки плафон сухозида може постати лепоснова за инсталирање вишенаменског осветљења. Слични елементи често комбинују више извора светла одједном. На пример, може бити и халогена и ЛЕД и флуоресцентна сијалица.
 • Као што је раније споменуто, суви зид је угодан премаз који се може примијенити на готово сваку завршну обраду. То сугерише да се плафон овог материјала може опетовано префарбати у жељеним бојама, чиме се ажурира унутрашњост.


недостаци

Упркос великом броју позитивних особина, двослојни плафони од сухозида имају своје слабости:

 • Сличне конструкције ће неизбјежно учинити доњи плафон и зидове. Наравно, овај недостатак можете превазићи уз помоћ светлосних уређаја и ЛЕД позадинског осветљења, али је неопходно да то урадите компетентно. У супротном, жељени ефекат се не може постићи.
 • Многи потрошачи у категорији минуса укључују чињеницу да је практично немогуће направити и инсталирати такав уређај сам. Плоче сухозида имају велику тежину, тако да их је врло тешко инсталирати једна особа. Чак и ако користите све гадгете и алате који су вам доступни, инсталирање двослојне базе ће захтевати много времена. • Такви дизајни нису погодни за све просторије. Дакле, у малој соби са већ ионако ниским стропом, верзија на два нивоа ће изгледати нехармонично, јер ће зидови учинити нижим ивизуелно смањити простор још више.
 • Посљедњи, али не мање значајан недостатак таквих структура је њихов укупни трошак. Ако узмемо у обзир само цијену сухозидних плоча, онда се износ може чинити прилично демократским, али не треба заборавити да ће трошкови укључивати и украшавање стропа, што укључује главне трошкове. Не треба заборавити инсталацију расветних уређаја.врсте

Двослојни плафони су неколико врста, од којих свака има своју структуру и карактеристике инсталације. Размотримо их више.

фраме

Ова врста двоетажног сухозида је најједноставнија. Његов дизајн се састоји од кутије са једним или више корака. Ова опција је пожељно адресирати ако висина стропа у соби није мања од 3 м. То је због чињенице да сама кутија у дизајну оквира, по правилу, заузима простор од 50 цм од плоче пода.

Под конту кутије поставља се скривено осветљење. Ово је идеално за ЛЕД траку.

Наравно, ово је далеко од јединог уређаја за осветљење који се може користити са стропом оквира. Лако можете инсталирати стандардни висећи лустер на средини.


Са таквим двоетажним плафоном, можете нагласити унутрашњост. Структура кутије ће омогућити квалитетну покривеност углова простора, што често само треба собу. Главни лустер у средини стропа ће омогућити освјетљење цијеле површине и контуралампе ће направити најсветлије углове.


диагонал

Дијагонални плафон је занимљивији и оригиналнији од традиционалног оквира. Његова структура је представљена следећом структуром: прво је постављен први слој, а сви остали су премјештени у једну страну просторије. Линија деонице пада на једну страну, пролази из једног угла собе у други (дијагонално).

Што се тиче директне линије раздвајања, она може бити не само јасна. Зидне конструкције у којима овај део има валовит облик изгледа занимљиво.


Помоћу дијагоналног плафона можете створити визуелни ефекат пространијег дела собе. Овај плафон је такође дозвољен да опреми главни лустер у центру и да га "подржи" са ЛЕД изворима светла на следећем нивоу.

Пожељно је изабрати последње са регулацијом снаге светлости. Захваљујући овој функцији, можете створити јединствену и интимну атмосферу у соби, чинећи је угоднијом.


зонал

Са таквим двоструким плафоном можемо да издвојимо овај или онај простор простора. У овим случајевима, сама просторија има један ниво, али је потребан додатни ниво над потребном површином која треба нагласити. Може бити неколико таквих и заузимају прилично скроман дио просторије.


фигуред

Необични фигурирани плафони данас су невероватно модерни. На својој површини могу имати различите елементе типа лишћа,лептири, звезде, облаци, цвеће и други детаљи (различитих величина). Да бисте их пажљиво изрезали из сувог лима, морате имати одговарајуће вештине.


Слични дизајни освежавају ентеријер, чинећи га много занимљивијим. Зато се ове двослојне таванице често обрађују у дизајну дјечјих соба, будући да млади чланови домаћинства долазе до неописивог стиска ових дизајнерских одлука.

Дизајнери саветују да се направи унутрашњост тако да су зидови, намештај и дезени на плафону изведени у једном стилском правцу. У супротном, ситуација ће бити лења и нехармонична.


дизајн опције

Двослојни строп од сухозида изгледа органски у многим стилским правцима, али сваки ток има своје особине.

У непретенциозном и суздржаном стилу, минимализам треба да користи најједноставнији и најневидљивији плафон. Не би требало да има велике и привлачне узорке пажње или декоративних елемената. Ово сугерише да ће оригинална коврчава верзија у минималистичком ентеријеру бити сувишна. Овде ће најбоље решење бити једноставан оквир или дијагонални плафон (са правим, али не и валовитим линијама).


У многим аспектима, са минимализмом, други популарни стил у савременом правцу је хи-тецх. У таквом интеријеру потребно је уградити и суве конструкције са скривеним ЛЕД тракама и уграђеним прикључцима. Многодекоративне елементе и валовиту рижу треба избегавати.


У сецесијском стилу, може се без сумње говорити о необичним двослојним плафонима који имају таласасте и нетривијалне облике, као и глатке карактеристике. То могу бити не само стандардни и неспретни дизајни, већ и модерни заобљени и овални узорци, разријеђени растезним филмовима са сјајним површинама.


Могуће је користити двослојне плафоне иу грубом поткровљу. У овом случају, немојте користити много светлих елемената декорације. Можете да урадите једноставне бијеле конструкције, опремљене уграђеним свјетлима или инструментима дугачким путањама од метала, обојеним у црно или сиво.

осветление

Двослојни плафони могу бити опремљени разним расветним елементима. Размотримо их више.

лустери

Ови уређаји (тираред, висећи или плафонски) су најпопуларнији у распореду било каквих плафона. Често су постављени у центру базе и главни су извори свјетлости у просторији.

Ако желите постићи занимљиву свјетлосну игру, онда би требали купити лустере са оригиналним нијансама.ЛЕДс

Данас се извори података расвјете сматрају најекономичнијим и најпопуларнијим. Беле су и разнобојне. Често ЛЕД осветљење долази са даљинским управљачем, помоћу којег можетепромени боју светлости и њен интензитет.


поинт

Ови уређаји данас су једнако уобичајени. Они су апсолутно сигурни и јефтини. Ови уређаји имају кућиште од стакла и метала или керамике, унутар којих су скривене ЛЕД диоде. Има равних и покретних рефлектора. Потоњи се инсталирају на посебне носаче и могу се послати на жељени објекат у просторији.

Ови уређаји за осветљење могу бити комплементарни са главним светлосним извором (на пример, централни лустер). Могу се безбедно инсталирати на свим нивоима плафона (и на првом и на другом).Како изабрати различите собе?

Двослојни плафони органски изгледају у било којој просторији. Међутим, вредно је узети у обзир неке од карактеристика њихове инсталације у различитим условима.

У ходнику

Инсталирање двослојних стропова од гипсаних плоча може се обавити у ходнику или уском ходнику, али у таквим просторијама боље је користити дуге правокутне конструкције и купити лаке материјале за њихову обраду, на примјер, беж, крем, бијели, свијетло жути или бресква-бресква.

Софистицирана шарена и фигурирана структура са контрастним тамним површинама треба да се адресира само ако постоји пространа дневна соба у вашој кући или стану. У супротном, простор може изгледати преуско и "заљубљен".У спаваћој соби

У спаваћој соби се препоручујекористити гипсане плоче, обрађене материјалима мирних и неутралних тонова. Овакве неупадљиве боје допринијет ће потпуном одмору домаћина и њиховом брзом јазању. Треба избегавати светле и отровне боје, јер ће разбити нервни систем и спречити вас да се опустите.

У овим собама можете користити магичне стропове, имати глатке и софистициране линије. Сличне варијанте ће изгледати добро ако буду надопуњене стаклом или витражом. Са овим елементима простор ће изгледати пространији и светлији.Многи дизајнери у свом дизајну користе спектакуларне громаче са прелепим сликама. Могу се допунити софистицираним полиуретанским летвицама. Такви детаљи ће изгледати сјајно у спаваћој соби.

Није тајна да је главни елемент сваке спаваће собе кревет. Често се локација њене локације одражава у структури стропа. На пример, преко области за спавање најчешће се поставља ниво правоугаоног или заобљеног облика, опремљен позадинским осветљењем. Ови елементи привлаче пажњу на кревет.У кухињи

Прије уградње таквих објеката у ове просторије потребно је узети у обзир висину њиховог плафона. Ако су сувише ниске, онда је, наравно, боље одбити од непотребних слојева, а не да би простор још јачи и мањи.

У кухињи важну улогу игра квалитетно осветљење. Када је у питању постављање радног простора (закухање), онда можете користити светла светла, уграђена у строп од гипса и усмјерена на кухињске слушалице. Потребно позадинско осветљење и трпезарија. У ту сврху лампе или трачнице ће се савршено уклопити.

Избор одређених расветних уређаја у многим аспектима зависи од стила ентеријера.У детињству

Двослојни строп од гипс-картонске плоче може се сигурно поставити у дјечју собу, јер је еколошки прихватљив и апсолутно сигуран. У сухозиду нема опасних и штетних материја.

У дизајну таквих просторија не користе се једноставне и монотоне боје. У овом случају, сјајне и шарене површине ће изгледати сјајно. Најпопуларније у обради су боје као што су ружичаста, плава, жута и зелена.

Такође можете користити оригиналне плафоне за завесе у дечијим собама. Ово може бити спектакуларна слика рељефног цвијета, цртаног јунака или неке животиње. Оживите занимљиве облике са сочним бојама, а унутрашњост дјеце ће постати заиста фантастична и живописна.Савети за негу

Плафони од гипс картона су прилично непретенциозни и не захтевају компликовану негу. Ако желите да вам ови прекрасни дизајни служе што је дуже могуће и да имају леп изглед, понекад их треба обрисати сувом и чистом крпом. Међутим, важно је осигурати да је њена хрпа мала и да није осталаконструкција плафона.

Осим тога, строп од гипсаних плоча се може очистити усисивачем. Ово је нарочито потребно у угловима, где се често појављују траке и акумулира се различито смеће.

Пре него што почнете са третманом на стропу помоћу усисивача, уверите се да је четкица савршено чиста. Прелиминарно се препоручује опрати у води са сапуном и добро осушити. Ово је неопходно да би се осигурало да на стропу нема прљавих трагова и тамних развода.


Лако одржавање такође захтева уређаје за осветљење уграђене у гипсану конструкцију. Њих треба чистити нежно неколико пута годишње. По правилу, тај посао обавља љубавница током општег чишћења. Брисање уређаја за осветљење је такође вредно суве тканине.

Ако су лампе опремљене веома снажним сијалицама, онда око њих, током времена, могу да формирају ружну жуту плакету. Може се уклонити помоћу специјалне оловке жељене нијансе. Такав уређај се може наћи у грађевинским радњама.

Ако је на сувом зиду било видљивих прљавих мрља, онда би их требало уклонити малом количином воде. Не заборавите да вишак влаге може неповратно оштетити ваш строп на два нивоа, зато будите опрезни. Помоћу машине за прање судова можете брзо и лако очистити површину од мрља. У ретким случајевима, власници префарбирају дизајн сувог зида.

Ако пушите код куће, онда с временом на гипсаним плочамана стропу се може појавити ружни жути напад, ријешити којих уобичајени начини неће успјети. Да би се ријешио овај проблем, резултат ће бити само наношење новог слоја завршног материјала.


Лепи примери у унутрашњости

  \ т
 • Снежно-бели валовити дизајн са заобљеним линијама и сјајним уметцима из црног затезног филма ће изгледати запањујуће у соби изведеној у модерном стилу. Поставите у ову просторију намештај од белих и црних боја, а зидове обрадите белим малтером или тапетама. Завршите ансамбл са рефлекторима на плафону, висећи лустер са малим брилијантним кристалима, као и живо цвеће у лонцима и зидним сликама.
 • У расаднику са тапетама боје брескве, оригинални плафон с бијелим гипсаним картоном и затезним филмом у његовом средишту ће бити лијеп поглед на слику звјезданих вртлога на небу. Ставите у такву атмосферу намештаја мирне нијансе. Разблажите ансамбл шареним подним тепихом и стропним свјетлима с црвеним базама и бијелим нијансама.


  \ т
 • У бијелим дворанама бијели сњежно-бијели плафон издуженог правокутног облика ће изгледати сјајно. У овом окружењу, врата димер карамелне нијансе, зидне слике сличне палете, као и украсне украсе у високим вазама и смеђа сова ће изгледати органски.
 • Снежни бели двоструки плафон са оригиналним лустерима необичног обликаизгледају спектакуларно у дневној соби са белим зидовима, светло смеђим подом и јарким бојама млечних нијанси. Унутрашњу постељину разриједите зеленим тепихом на поду, зеленим завјесама, као и украсним јастуцима у траци.


Како инсталирати таваницу на два нивоа из сухозида, погледајте следећи видео.