Строп од сухозида у ходнику

Поправка просторија је веома одговорна процедура, која захтијева педантан став. Декорација плафона игра важну улогу током поправки. Многи се могу чинити да је плафон дио ходника који није толико примјетан у свакодневном животу. Али мисао је погрешна, јер уз помоћ компетентног и креативног приступа трансформацији плафона, можете радикално променити своју собу, чинећи све ваше идеје оживљавају. Једно од ових дизајнерских решења је дизајн плафона са плочама од гипсаног картона, који су у стању да прођу било какве промене и дају просторији невиђени шарм.

Обликовани плафони: карактеристике и карактеристике

Гипс картон је прилично приступачан материјал који се може наћи у свакој грађевинској радњи. Поред тога, рад се може обавити независно без коришћења услуга професионалаца. Доступност таквог материјала не утиче на крајњи резултат обраде, јер вам омогућава да просторије добијете веома богат и модеран дизајн. Пре него што наставите са радом, потребно је дизајнирати дизајн и замислити како ће соба изгледати.

Будући дизајн хале ће зависити од низа фактора. Ево неких од њих:

 • Површина собе
 • Висина просторије
 • Скала боја ходника

Важно је запамтити да ће свака фаза обраде утицати на коначни резултат рада. У последњем кораку можете направити неке коначне технике као што су тапетирање тапета, малтер, уметање малих огледала, коришћење декоративних уметака и тако даље.Ово може пружити посебну хармонију дворане.

Предности коришћења сувог зида за обраду фигурираних плафона

Гипс картон је еколошки материјал који апсолутно не мирише, тако да дизајн спуштених плафона из сухозида не може проузроковати штету становницима.

Предности завеса у облику сухозида:

 • Гипсана плоча - материјал који има својства ватре
 • Жице и други комуникациони елементи се ефикасно скривају иза конструкције од гипса
 • Инсталација није посебна потешкоћа, тако да се може извршити сама, штедећи на томе значајну количину новца
 • .
 • У случају оштећења сухозида лако га је замијенити, јер се замјењује само посебан дио

Обрада гипс картона врши се једноставним оштрим ножем.

Са сухозидом можете направити строп савршено раван, сакрити све недостатке и компоненте комуникације. Такође, материјал се лако модификује, што омогућава коришћење малог броја алата за прављење шаблона, фигура и других ликовних дела. Велика предност уградње коврчавог стропа са гипс картоном је да уз њихову помоћ можете украсити дворану у било којем стилу.

Недостаци фигурираних плафона у ходнику

Уградња коврчаних стропова значајно смањује висину просторије, што ствара негативне ефекте у малим просторијама. Још један недостатак је рањивост сувог зида на влагу. Ако мала влага може бити повољнаапсорбира, а затим у случају излијевања гипсане плоче строп може постати неупотребљив, урушавајући се под дјеловањем велике количине текућине.

Класификација фигурираних плафона

Пре него што пређе директно на прераду, потребно је одредити врсту конструкције од гипса. Треба пажљиво размотрити ово питање тако да се стил собе комбинира са стилом плафона.

У соби се разликују следеће врсте плафони, од којих су неке подељене на подврсте:

 • оне-левел

Класични плафон, који је врло популаран. Упркос једноставности структуре, она може бити конвексна или закривљена површина која ће изгледати прилично необично и привлачно.

 • мултилевел

Необична форма сухозидне површине, која може претворити у стварност било какву машту становника стана. Овај дизајн је могуће конструисати и сами, али не тако лако као прва варијанта, али на излазу можете добити ремек дело дизајнерске уметности у необичном стилу.

Тип који може створити јединствен изглед дворане. Такви плафони су коврчави, шарени или лучни.

Карактеристике двослојних фигурираних плафона

Двослојни закривљени плафони дозвољавају зонирање просторије, одређујући одређене просторе просторије.

Размотрите типове двоетажних стропова:

 • фрамеворкс

Плафон има облик оквира. Други ниво сухозида прати зид, а периметар је први ниво. Халл ће бити вишеатрактиван ако центар виси велики лустер или инсталира ЛЕД позадинско осветљење.

 • диагонал

Плафон је подељен на два дела, који чине два нивоа. Међутим, линије не морају нужно ићи строго дијагонално. Штавише, граница не може бити у облику линије, већ у облику таласа или лучног облика. Као резултат тога, просторија ће бити визуелно подељена на два дела, што ће омогућити низ додатних пројектантских активности.

 • зонал

На основу имена, плафон се разликује у одређеној зони. Ово се ради како би се нагласио неки део хале. Ако дневни боравак и кухиња нису одвојени, онда можете користити пријемну зону, тако да је строп собе виши или нижи.

Да би ваш плафон ваше собе био закривљен на два нивоа, морате учинити мало труда. Предност фигурираних плафона је разноликост стилских избора. На пример, можете обојити различите нивое у одређеним нијансама, што ће омогућити да стропови изгледају јединствено.

склопиви стропови

Склопиви плафони се често називају дизајнери. То име су добили због сложености дизајна. Може бити:

 • фигуред

Уз додатни ниво сухозида, постављена је одређена цифра.

 • соар

Врло занимљиво дизајнерско рјешење, које треба премостити јаз између нивоа сухозида. Изгледа као да плафон висиу ваздуху.

Ова опција је скупа, али резултат се исплати. На стропу су приказани различити узорци у облику цвијећа или других предмета који се могу додатно освијетлити.

Улога висине плафона и простора дневне собе при одабиру дизајна

Пројектовање треба да узме у обзир све карактеристике дневне собе. Само у овом случају можемо постићи добар резултат. Испод су опције за дизајн плафонске дворане, у зависности од висине и површине собе.

 • Висока и пространа сала

Ове просторије вам омогућавају да узмете у обзир велики број дизајнерских решења. Можете створити креативни ентеријер тако што ћете изградити вишеслојни уређај са богатим декором. Такође, интересантно решење ће бити дупликат фарбања паркета на сувом зиду.

У таквим просторијама може се организовати зонирање, наглашавајући одређена мјеста у ходнику (трпезаријски стол, кауч). Избор зона са нивоима плафона може се допунити осветљењем у оригиналном стилу.

 • Ниска соба с малом површином

У таквим дневним собама, завеса треба бити изведена на такав начин да се недостаци просторије изравнавају. Требало би да се уздржите од постављања вишеслојних плафона и замените велики лустер ЛЕД тракама.

Дизајн осветљења у холу

Спољашњи исцртани плафони за ходник омогућују инсталирање било које врсте осветљењаза ходник Позадинско осветљење је важна карактеристика било које дневне собе. Треба бити ненаметљив, створити додатну удобност и нагласити стил ходника. Овдје је једини недостатак сухозида да не може издржати тешка оптерећења дизајна расвјете.

Приликом одабира осветљења просторије потребно је изабрати између монотоног осветљења или задржавања у разнобојном осветљењу. Уз помоћ светла, као и нивоа, могуће је нагласити одређене зоне хале. Успешна комбинација осветљења ће постићи хармонију и створити опуштену атмосферу.

За собну расвету најчешће се користе:

  \ т
 • цханделиерс

Врло лијеп дизајн интеријера дневне собе, осим тога, не захтијева никакве додатне инсталацијске радове. Међутим, стручњаци сматрају да данас употреба једног лустера није веома релевантна, па је боље надопунити је рефлекторима.

 • ЛЕД лампе

Они су постављени у смјеру казаљке и могу бити различитих величина. Са овим позадинским осветљењем можете да креирате одређени цртеж.

 • дуралигхт

Највише буџета свих опција осветљења за халу. Можете уградити дуралигхт са уграђеним сијалицама са жарном нити и са ЛЕД диодама. Ова последња верзија постаје све популарнија, јер даје већу осветљеност и омогућава смањење потрошње електричне енергије.

Одабиром осветљења, можетеразмотрите дизајн који комбинује различите опције. Главна ствар - да запамтите да је облик фигуред стропова и расвјета треба комбинирати с другим објектима интеријера дворане, надопуњујући их и стварање јединствене атмосфере. На пример, фигурирани плафони из сухозида (фото) у сали су веома добро комбиновани са спот луминесцентним сијалицама.

Дакле, процесу дизајна и дизајна плафона треба приступити што је могуће озбиљније, будући да ће његов дизајн зависити од укупног изгледа хале. Ако постоји сумња у избору дизајна, вреди консултовати професионалце који могу да саветују и дају савете о дизајну стропа у дневној соби.