Дрвени прагови. посебности примјене

Жељезничка индустрија се из дана у дан све више развија. Тешко је прецијенити тренутну потражњу за услугама поправке и изградње жељезница. Посебно је хитан проблем правовремена замјена дрвених прагова на старе начине. С друге стране, компанија «ВС-Груп» доо, која снабдева дрвеним праговима високог квалитета, као и широк спектар других материјала, показала се веома добро. О карактеристикама производње и примени дрвених импрегнираних прагова ће бити ријечи у овом чланку.

Карактеристике дрвених прагова
Слееперс - дрвени четверокутни велики дио дионице, који је саставни дио жељезничке пруге, спаја прагови, што му омогућава да механички утиче и преноси га на јастук. Такође, спавач је одговоран за фиксирање ширине стазе.

Дрвени прагови су до данас постали најпопуларнија опција у изградњи жељезница. Просечан животни век дрвених прагова је 16-26 година, ако је при великим оптерећењима - 9-13 година. За разлику од ојачаних прагова, дрво има повољнија "еластична" својства (то повећава вијек трајања колосијека), не захтијевају посебне јастучиће, амортизере, што утјече на њихову нижу цијену.

Предности дрвених прагова:
дрво је веома лако за руковање; отпорност материјала на температурне флуктуације; еластичност дрвених влакана омогућава ефикасније преношење терета; дрво је одличан диелектрик; велика флексибилност дрвених прагова уграђевински и поправни радови: могу се користити за путеве различите ширине потплата; дрвени прагови су погодни за проширење стазе на заобљеним мјестима; материјал пружа одличан приањање са шљунчаним баластом; Лака тежина материјала (1 прагови - око 82 килограма, бетона - 253 килограма) олакшава поправке и грађевинске радове.

Врсте дрвених прагова су класифициране:
У зависности од врсте сечења, може бити:
- ивица (када је уклоњена са четири стране);
- полурезана (одсечена са три стране);
- Неокрњени (одвојени са обе стране).
По функции:
Првокласни дрвени прагови, импрегнирани - користе се за изградњу магистралних путева; Дрвени прагови другог типа, импрегнирани - користе се за изградњу приступних путева.

избор предузећа
Међу великим бројем компанија које се баве испоруком дрвених прагова свих врста, водећу позицију на савременом тржишту заузима компанија ВС-Гроуп. "ВС-Гроуп" има дугогодишње искуство успешног рада, као и бројне позитивне критике од стране купаца. Користећи услуге компаније "ВС-Гроуп" добијате:
- висок квалитет;
- широк асортиман;
- испоруку робе што је пре могуће;
- интегрисани приступ;
- висок квалитет, пружене услуге;
- осигурање квалитета;
- разумне цијене;
- Индивидуални приступ сваком клијенту;
- попусти за сталне купце.