Фазе процеса: строп са сухозидом властитим рукама

Дизајн од гипса и картона ће омогућити да се прикрију плитке пукотине на плафону, као и да се сакрију инжењерске комуникације. Овај плафон се може сакрити у међупростору свих комуникација. Можете направити једноставан, једнонаменски плафон, или комплицирати његов дизајн тако што ћете направити строп у соби собе.

Селф-маде суви зидови: план

Први корак у реализацији великог посла ће бити израда плана, којим ће се утврдити оба потрошна материјала, обавезно цртање (посебно ако је плафон компликован), у случају закривљеног плафона, можда ће бити потребно направити обрасце.

Директно дело следи следниа план:

 • припрема;
 • монтажа метала;
 • Учвршћивање плоча сухозида;
 • Завршна обрада плафона;
 • Зидна плоча;
 • Завршна обрада;
 • Постављање опреме за осветљење.

Једноставне технике за причвршћивање листова сухозида су доступне сваком власнику, али увијек треба узети у обзир одређене нијансе које настају током процеса инсталације

.

Свака фаза се може обавити независно. Стварање оваквог плафона није најједноставнија идеја, али не само да ће квалитативно изравнати површину, већ ће и створити декорацију стропа - оригиналну и естетску.

Стропни уређај

Прво морате направити ознаку хоризонталне равнине плафона. Обично користе ласер или ниво воде. Тешко је то урадити сам, боље је то урадити самда бисте добили помоћ од партнера.

Шта радити:

 • Примјењујући ниво, поставите етикете дуж обода зида. Минимум који можете спустити на плафон је 3 цм, а ако ћете направити уграђене елементе, њихова величина ће бити мерило за висину спуштања плафона.
 • Означите белешке заједно. Нека буде само боја. Повуците површину стропа да бисте инсталирали равне вјешалице и носите ЦД-60 профиле.
 • Након завршетка означавања, водилица се причвршћује. Не би требало да буде инсталиран на ободу просторије са оријентацијом означавања. Фиксни профил захтева типле, интервал је од 300 до 450 мм.
 • За ознаке на стропу у интервалу од 600 мм, са завртњима и типлама, потребно је поставити равне игле. Под углом од 90 степени, спустите своје крајеве у облику слова П. 12-мм-ововими вијци са бушилицом до П-облика закретних профила фиксног оптерећења.

Схема рамка на стропа на гипсани картон

Ако је потребно, профили су усидрени директним конектором, успут речено, може бити направљен од носећег профила. На носећи профил са размаком од 600 мм причвршћују се ракови. Да бисте то урадили, користите профиле УД-27. Повежите их између вијака за мјерење 12 и 12 мм.

Плахте од гипсаних плоча властитим рукама: упуте корак по корак

Оквир је спреман, али то не значи да већ можете поправити ГКЛ.

Дело е следно:

 • Поставите ожичење у ребрасте пластичне цеви, причврстите их стезаљкама на плочепреклапају се Према плану постављања прибора ослобађају се петље жица на мјестима спајања свјетлосне технике.
 • Тада већ можете да обложите оквир. Попуните са пуним словом. Корак само-вијака је 200 мм. Правилно поставите први ред, други је фиксиран на плафону са помаком. Потребни спојеви првог реда ће бити покривени плочама другог реда не мањим од попречног профила (један).
 • Уметните ГКЛ тако да на зидовима остане пет милиметара. Он служи као врста надокнаде за влагу и температурно ширење материјала. Ако то не учините, гипсани строп може бити прекривен пукотинама.

Након завршетка гипсане жбуке, изрежите рупе за учвршћење круном и бушилицом. Шарке су спојене преко ових отвора.

Монтажа једног нивоа стропа од сухозида (видео)

Завршна фаза монтаже плафона из сухозида

Рад још није завршен, али је можда најједноставнија и најзабавнија фаза. Требате затворити плафон и затворити шавове. У ту сврху, правилно нанесите шавове са премазом, сачекајте сушење прајмера. Не скидајте картон са плахте!

Уобичајена кита за шивање се не користи, она захтева веома јаку, у Кнауф линији су следеће.

Шпатула - ефикасан начин да се површина стропа гипсане плоче учини савршено глатком и равномјерном

Затим поступите на следећи начин:

 • Ставите кит у складу са упутством, прво затворите све шавове близу зида, а затим ухватите зглобове. Не заборавикациге са самопокретањем.
 • Да бисте затворили творнички шав, прво га напуните са залихама, а затим поравнајте жлеб дуж ивице листа са широком лопатицом.
 • Након сушења, гит се залијепи на серпентине. У обичном је потребно да се лепак преклопи. Само разбити кит и размазати мало српа, аи мањи преостали недостаци. Шпатула је једноставно угаона шпатула.
 • Ојачава ефекат заштите од пукотина од стаклених влакана. Чак и ако се по извођењу шавова појаве одређени резултати, исправља се њихова даљња обрада.
 • Након тога се шав, који је третиран китом, протрља (користи се метода финог трљања). Појавит ће се глатка, глатка површина.
 • Након сушења, дозволите да се суви зид осуши, а затим поново нанесите шавове прајмером. Затим се наноси завршни спацкле слој са фино зрнатом структуром, обично белим китом.

Не заборавите да се радови изводе са затвореним прозорима и отворима, не смије бити промаје. Иначе се прича може обрађивати, а пукотине у таквом поремећеном начину рада не могу се избјећи.

Завршни кит се не израђује ако ћете залијепити плафон тапетама или другим декоративним опцијама (сјајни премаз). Потребно је само поставити зглобове и поравнати их након шавова на површини.

Гитови шавова сухозида (видео)

Такав "сендвич" од картона и гипса као ГКЛ практично у свакој кући може бити будући леп и оригиналан плафон. Погледајте идеје у фото галерији, нацртајте сличице, правите плановеплан, а самостални плафон ће бити ваш понос.

Успешан рад!