Дрвени лустери (50 фотографија): стропни модели од свијетлог дрва "старински", необични облици и модеран дизајн

Да би ентеријер имао леп и комплетан изглед, потребно је правилно одабрати расвету. Модерно тржиште нуди широку палету прибора, међу којима постоји велика потражња за дрвеним лустерима. Ове дизајне одликује ненадмашан изглед и одличан квалитет. Такви модели већ годинама не губе значај и складно се комбинују са другим објектима унутрашњости.

Предности и недостаци

Уз помоћ лампе од дрвета може се нагласити јединственост и јединственост просторије. Такав ентеријер ствара потребан ниво осветљења, као и комфор за одмор или рад. Светско тржиште има велики асортиман произвођача који нуде стилске и оригиналне дрвене лустере за свачији укус. Сваки модел има своје особине, које се морају узети у обзир при одабиру.

Од најстаријих времена, вјешти мајстори су користили дрво за израду прибора. Избор овог материјала оправдава се низом предности које укључују:

 • Екологија. Материјал се разликује од природног порекла, што осигурава његову природност и сигурност за здравље.
 • Прихватљивост за обраду. Лак је за руковање, омогућавајући дизајнерима да уобличе сваку фантазију и идеје у облику прелепих светлосних уређаја.
 • Стварање удобности. Ови лустери испуњавају собу топлином и пријатном атмосфером.
 • Доброосветљење Светлост која долази од дрвених лустера доприноси и комплетном радном процесу и одмору.
 • Добро изгледа. Сваки производ је направљен у модерном и јединственом дизајну, што га чини не само функционалним предметом, већ и оригиналном декорацијом ентеријера.
 • Велики асортиман. Широк спектар боја и разноврсност облика омогућава вам да изаберете најпогоднију варијанту лампе за један или други тип ентеријера.Поред врлина, дрвени лустери такође имају неке недостатке, као што су:

 • запаљиво;
 • нестабилност на ефекте влаге и инсеката.

Како би се побољшала заштитна својства производа од дјеловања влаге и инсеката, они су прекривени посебним лаком и лаковима. Производе се узимајући у обзир све карактеристике дрвета, што се повољно одражава на структуру производа. Ова технолошка фаза прераде осигурава трајност лустера, уз очување својих нетакнутих особина.

Дрво након третмана је под поузданом заштитом од штетних фактора утицаја, а присуство декорирања даје готовим производима посебну драж.

врсте

Модерно тржиште представља велики и разнолик избор дрвених лустера. Међу њима су и класични и живописнији дизајнери, резбарени модели, израђени ручно.

Дизајнери користе занимљиве декоративне елементе за бољу комбинацију расветних уређаја са различитим стиловима ентеријера. Ево могукористе се материјали као што су метал, папир, пластика, стакло, текстил и многи други. Сваки од ових материјала се бира појединачно, узимајући у обзир све карактеристике дизајна.

По врсти причвршћивања дрвени лустери могу бити:

 • Суспендован. Плафонске висеће лампе су причвршћене на ланце или уз помоћ посебног овјеса монтираног у плафон. Ова опција је погодна само за собе са високим плафонима. Њихова главна карактеристика је могућност подешавања висине локације лустера.
 • Плафони. Модели који се причвршћују директно на плафон. Такви дрвени лустери сматрају се добрим рјешењем за ниске стропове. Међу њима, производи од пет пнеуматика су посебно актуелни, чиме можете створити висок ниво осветљења, користећи истовремено пет сијалица.
 • Портабле. То су столне лампе, лампи са нијансама, ноћна светла и свећњаци. Ови узорци се користе као додатни извори расвете. Уграђују се и на стамбеним и на јавним местима.

Сваки дрвени лустер може бити дизајниран за одређени тип сијалица, може бити халоген, ЛЕД или луминисцентан. Ради заштите од пожара препоручује се уградња луминесцентних или ЛЕД сијалица. Осим тога, омогућују вам значајно уштеду електричне енергије, што се сматра великом предношћу.
7 фотографија

форме

Модерни лустери су направљени уврло различити облици. Међу њима су и стандардне и упознати модела, а највише необично.

дрвени облик Лустер може бити округли, квадратни, овалне, троугласте, равна, или било који други. Све карактеристике сваког модела су директно зависи од маште дизајнера, као и актуелним трендовима. Геометријски облици су веома популарни, јер су савршено комбинују са различитим типовима унутрашњих послова.

такође карактеристична дрвене лустери разних креативних решења, које су представљене на глобалном тржишту у облику сидра обруч, морске звезде, аранжирања цвећа или други једнако елегантан расвете. Ове опције се користе у процесу стварања јединственог и јединствен ентеријер.

Заиста, присуство у соби овог необичног лустер ствара посебну атмосферу у соби, пуњење са естетске лепоте.


Димензије

Као облику и димензијама дрвеног лустера може бити сасвим другачији. Дакле, избор се мора узети у висини рачуна плафон и површине. Сваки тип прибора има појединачних параметара и карактеристике дизајна.

Бра може да се спроведе у различитим облицима са компактним димензијама. Нигхтлигхтс су и велики и мали, али је најпопуларнији сматрају модели чија висина је више од 30 цм, ширине 15 цм. Они су једноставно ставити на ноћни сточић, и оригиналним дизајном су лампе у стању да попуне собу топао, под слабим осветљењем.

Подне лампе јеразличитих величина. Постоје велики модели који се стављају на под и који су компактнији, користе се за додатно осветљење одређеног дела просторије. Величина лустера директно зависи од површине просторије, као и врсте и висине плафона.

Главна ствар коју треба запамтити је да величина дизајна мора одговарати укупном стилу дизајна собе. Тек тада ће унутрашњост изгледати што је могуће љепше и складније.

материали

За производњу дрвених лустера користе се различите врсте дрвета. Најдржљивије и најтрајније дрво сматра се храстовим дрветом. Масивни производи од храста изгледају веома лепо и племенито. Пине модели се такође одликују добрим квалитетом и елегантним спољашњим изгледом.

Врло често се у изради лустера користи буква, као и егзотичније расе као што су махагониј и венге. Изузетно елегантне и необичне светиљке за кућно дрво, као и модели са дрвеним елементима, изведени у модерном стилу.

оак
беецх

Међу великим асортиманом су комбиновани дрвени лустери са ковањем, чипком, ресама и другим додатним материјалима. Многи произвођачи украшавају лустере металним елементима од дрвета. Такви модели су веома практични и функционални, захваљујући којима се активно користе у дизајну ентеријера. Као декор користе се стакло, текстил, бронза и пластика.

У процесу производњеДрвени лустери могу користити разне материјале, од којих сваки даје оригиналност и јединственост. Дизајн овог или оног модела је директна манифестација маште мајстора и његове способности да комбинује различите материјале заједно.

боје

Палета боја дрвених лустера је прилично разнолика. У суштини, финална верзија модела је прекривена транспарентним лаком, чувајући његову природну боју и особине слике. Такође, на светском тржишту има много примерака у шареним тоновима.

Модеран и елегантан изглед у модерном ентеријеру свјетла је дрвени лустер или венге боја. Постоје и друге боје које већина дизајнера користи у раду, као што су смеђа, беж, плава, црна, сива и љубичаста. Такве јарке боје се углавном користе за прављење орнамената и цртежа, што даје производе оригиналности и јединствености.апликација

Широк спектар модела омогућава избор најпогодније варијанте дрвеног лустера, који ће постати прави врхунац ентеријера. Најчешће се ова опција инсталира у кућама од дрвета или у просторијама гдје постоји потреба за стварањем удобног и угодног окружења:

Прави тренд је употреба прекрасних лустера из природног дрвета на јавним мјестима, који укључују хотеле, ресторане и кафиће. На местима где се гости одмарају, мора постојати позитивна атмосфера и стилска бербалустери савршено доприносе томе. То могу бити модерни и старомодни модели, изведени у ретро стилу.У стамбеним зградама и становима доступни су и дрвени лустери. У дечијој соби са њим можете створити заиста феноменалну атмосферу. Спаваћа соба, надопуњена таквим производом, постаје видно трансформисана, испуњена светлошћу и удобношћу.

Велике дворане идеално су погодне за постављање дебелих дрвених конструкција с различитим декоративним елементима. Таква дизајнерска решења привлаче ентузијастичне погледе других.У кухињама и благоваоницама лустери од дрвета се користе релативно ријетко и само у оним случајевима када је без њих стварно немогуће.

За веранде и сјенице, најбоље дрвене лампе се сматрају најбољом опцијом. Ови модели се све више користе као осветљење за купке и сауне. Асортиман дрвених лустера је прилично велик због своје функционалности, модерног дизајна и приступачне цијене.Оригинални модели за плафон

Лустери од природног дрвета активно се користе у различитим стиловима дизајна простора. Нарочито су у комбинацији са дизајнерским линијама у провансалском, сеоском или оријенталном стилу, али уз додатак додатних материјала могу се комбиновати са многим модерним стиловима.

Сви брендирани дрвени лустери израђују се по најновијој технологији имодерне опреме. Свака фаза рада је пажљиво контролисана, захваљујући чему се производи одликују беспрекорним квалитетом и шик екстеријером.


Најоригиналнији модели су.

 • Дрвени. То је модеран модел у којем се дрво, метал и стакло складно комбинују. Плафони великих димензија, који изгледају као стара расвета. Овај модел је савршен за дневни боравак и ходник, испуњавајући га аристократијом и шиком. • Палена. Изглед базе подсјећа на обруч са свјетлом дифузора. Овај модел је направљен у модерном стилу са употребом дрвених нијанси и стакленим стропним мат нијансама. Ова опција је добро комбинована са стилом земље.
 • Борнео. Изврсна нијанса у светлом тону са побољшаним системом осветљења. Ова копија је намењена гломазним просторијама које захтевају много светла. • Поред фабричких модела, дрвене лампе се често израђују ручно. Један од свјетски познатих мајстора је Микко Пакканен. Овај дизајнер прави стварна уметничка дела. Дрвени лустери дају осећај удобности у његовим перформансама, а ауторови обрасци чине сваки модел јединственим и непоновљивим. Присуство таквог илуминатора у унутрашњости говори о одличном укусу власника, као ио њиховом високом статусу.Правила неге

Расвјета од природних структурадрвеће не захтева посебну бригу. Да бисте уклонили прашину, дрвени лустер треба обрисати влажном или сувом крпом. Такви производи не би требали бити јако натопљени како би се спријечила њихова деформација. Не препоручује се употреба хемијских детерџената, јер они могу негативно утицати на структуру дрвета.

Сваке године је потребно проверити квалитет изолације, као и опште стање уређаја за осветљавање. Пратећи ова једноставна правила његе, могуће је дуги низ година сачувати нетакнут изглед дрвеног лустера и његову техничку услужност.


Модерн беаутифул интериорс

Многи модерни ентеријери не би били довршени, ако не и присуство лепих ствари у њима. Појединачни модели дрвених лустера обезбеђени су за сваки стил:

 • За класичну изведбу дизајна уклапају се свјетла с глатким линијама, допуњена фигурираним резбаријама и уметцима од ашура. Њихова боја мора одговарати схеми боја намјештаја и вратима просторије.
  \ т
 • Дрвени лустери једноставног облика, који могу бити украшени декорима у облику кованих елемената и ланаца, савршено одговарају стилу земље.
 • Унутрашњост стила Провансе савршено је комбинована са дрвеним светиљкама допуњеним чипком или тканином.До избора дрвеног лустера морате узети у обзир све особитости овог или оног унутрашњег стила. Ствара се само прави приступ овом процесузаиста леп и модеран дизајн који ће изгледати као једна композиција.

Више врста дрвених лустера може се видети у следећем видеу.