Дрвена врата и унутрашњост, бијела, ормарићи, фотографије у унутрашњости

Дрво је заслужено сматрано еколошки прихватљивим материјалом, па се често користи у изградњи кућа, као иу стварању ентеријера. Поред еколошке прихватљивости, дрвени елементи у унутрашњости дају свакој згради свој посебан стил, задржавајући притом једноставност и удобност. Не изненађује чињеница да се широко распрострањена употреба дрвених жалузина све више повећава.

Врата жалузина у унутрашњости

Лако се инсталирају и пружају простор за кућни комфор: све је то због тога што су дрвена ролетна постала популаран производ на домаћем тржишту. То је оправдано чињеницом да је дрво природни материјал, што значи да ће свака конструкција из ње "дисати".

Дрвена решеткаста врата се не прихватају за уградњу као улазна. Најчешће су то унутрашње просторије. Основа сваког дрвеног врата је оквир од пуног дрвета. Они се зову слепо јер су уграђени у оквир малих димензија. Углавном су од лепљеног дрвета.

Није тајна никоме да су дрвни производи склони тешким деформацијама, врата нису ни изузетак. То је због честог пада влажности, јер дрво има влакнасту структуру. Што је жљебљење танке направљено, брже ће се врата почети искривити, иако је првобитно била израђена од висококвалитетног дрвета.

Сва решеткаста врата садрже велики број малих делова. Попречне шине у таквим вратимазване "ламеле". Ако су, након завршетка одређеног периода рада, унутрашња врата летвица подложна деформацији, онда је њено даљње коришћење немогуће. По правилу, од таквих врата се не могу поправити.

Ребра од ламелираног дрвета садрже неколико слојева, који су међусобно повезани посебним раствором. Треба напоменути да је ово решење потпуно безбедно за здравље тела. Када су ове шине третиране овим раствором, оне постају отпорније на спољне утицаје, док њихова флексибилност није изгубљена. Да би се врата ролета истицала у цијелој схеми боја унутрашњости просторије, могу се прекрити бојама разних свијетлих боја.

Када дрво прође процес везивања, он добија посебну снагу. У овом случају, вијек трајања изградње се повећава. Врло често се унутрашња врата израђују од црногоричног дрва, нпр. Бора. Што се тиче самих ролета, обично се праве од исте врсте дрвета. Међутим, ако су врата израђена од других врста дрвета, то не значи да ће бити мање издржљива или ће се њен животни вијек смањити. Због тога се његова вредност може променити, јер различите врсте дрвећа захтевају различиту сложеност процеса обраде. Пример како изгледају унутрашња врата ролетни могу се видети на фотографији у нашем чланку.

Монтажа жалузних врата

До данас, постоји пет опција за кориштење лоувре врата, све зависи од тогаза шта су намењени.

Платно класичног правоугаоног облика, које укључује ламеле и скелет. Обично се уграђују у рупе за врата или на фасаде за намештај. Таква врата се причвршћују на уобичајен начин.

Врата која имају функцију "хармоника", односно сложена врата. Они такође имају оквир. Отворена и затворена са водичем, који је израђен посебно за њих од метала.

Посебни штитови који изгледају као врата. Користе се као заштита батерија и других истурених елемената у стану. Такве плоче су по правилу фиксиране.

Платнени правоугаони облици, који служе као преклопна врата. Цео механизам њиховог рада (тј. Отварање и затварање) заснива се на хидраулици.

Жалузине које немају труп. А принцип њиховог рада подсећа на отварање и затварање обичних жалузина за прозоре. Овај тип се користи само у веома ретким случајевима, јер се на оваквим жалузинама налази велики простор, али само у сакупљеном облику.

Монтажа крилних врата

Врата за ограду на шаркама се уграђују искључиво у унутрашње рупе. Ова опција омогућава да ваздух циркулише боље између просторија. Најпопуларнија су унутрашња бела врата. Такође, лоувре врата на разним ормарима, кухињски намештај ће изгледати веома хармонично. Овај тип врата је такође добар регулатор ваздуха који омогућава да се производи дуго не кваре.

Приједа бисте инсталирали дрвену тканину, потребно је унапријед припремити кутију, која би требала бити опремљена металним шаркама. С обзиром да су таква врата мала тежина и да се користе само као лака преграда, тада тврђава металних шарки не би требала погоршати посебну пажњу. Нису потребне посебне вештине и велики број алата за отварање врата.

Вратна врата за монтажу

Клизна врата се у правилу користе у ормарима или отворима врата. У ретким случајевима такве дрвене ролетне служе као преграда између просторија. Али ако одлучите да инсталирате опцију клизних врата, инсталација треба да узме у обзир следеће суптилности:

  • Дебљина траке не би требало да прелази 4 цм. Такође, требало би да буде светло, али висина није битна;
  • На споју између врата мора постојати најмање три универзална зглоба;
  • Алуминијумска водилица треба бити причвршћена на плафон. Сходно томе, врата се причвршћују директно на њега, као и на један од зидова.

Да би се избегла бука и продужио радни век врата, потребно је изабрати ваљке од специјалне легуре. Такви ваљци се могу слободно кретати по водилици.

Купе за врата се инсталирају идентично на врата са шаркама. Међутим, приликом постављања купеа за врата, водилице морају имати два реда ваљака. Но, дебљина слика не би требала бити мања од 50 центиметара.

Предности дрвених врата од жалузине

Ролетне за врата су савршенепогодан за рационално коришћење простора у малим квадратурним просторијама. С обзиром на једноставност инсталације, он ће моћи да рукује готово сваким.

Дрвене венецијанске ролетне пружају угодан изглед било ког ормара или гардеробе, и уклапају се у било који тип ентеријера. Правилним и пажљивим кориштењем дрвених врата од жбуке, они ће, пак, трајати дуго времена.

Где се користе врата са жалузинама

Као и сва остала врата, дрвена врата од жбуке, поред предности, имају и минусе. На пример, овај тип врата потпуно елиминише звучну изолацију између просторија. Такође, због добре циркулације ваздуха у ормарићима и ормарима могу продријети страни мириси. Брига о конструкцији са шина, наравно, тешко је назвати тешком. Међутим, потребно је доста времена због потребе да повремено рукујете таквим вратима специјалним мазивима.

Ипак, у свакој згради постоје места на којима ће бити могуће уградити жалузина:

  • Мање просторије треба редовно вентилисати. На пример, остава, остава и тако даље;
  • Садржај гардеробе (ствари и ципеле од праве коже, крзна), све то захтијева сталну циркулацију зрака;
  • Прорези врата у собама на сунчаној страни куће. Ово ће вам омогућити да стално проветравате просторију

Како одабрати врата

Није тајна да мањи дијелови имају производ, бољи је његов квалитет. Технологија израде дрвених вратапретпоставља се да је алуминијумски оквир причвршћен за алуминијум, а већ је уграђена тканина и ламеле, уз коришћење било каквог лепка се не очекује. Тканина се сматра квалитативном ако је немогуће детектовати било какву напетост од лепка на његовим зглобовима. Што се тиче квалитета ламела, они би требали произвести карактеристичан звук за њих. Проверава се тако што лупка прстима директно на ламелу. Ако узмете у обзир све горе наведене чињенице, можете купити врата жалузине, која ће бити дуготрајна и издржљива у раду.