Карактеристичне особине степенице на другом кату

Учините унутрашњост сеоске куће оригиналним и необичним помоћу занимљивог степенастог степенастог корака. Главна карактеристика дизајна је изглед степеница. Али, како је главни и јако оптерећен, гуска је боље не бирати, јер је у неку руку неугодан. Посебно су популарне дрвене монораил дизајне. То је због позитивних карактеристика дрвета. Али, ако је потребно, складно уклопљен у унутрашњост, користе се и метал и стакло. Металне или стаклене степенице су прикладне за модеран ентеријер и постају веома популаран избор за приватну кућу.

Популарне степенице гуске степенице на другом спрату

Име таквих љестава било је због чињенице да за вријеме спуштања и подизања на њега, особа хода по клизачу, налик на гуску. Положај ступњева који је супротан рубу сваке косине. Само једна особа може користити ову врсту дизајна, тако да ове степенице нису ништа друго до ексклузивна декорација. Инсталирање таквог дизајна за употребу од стране деце и пензионера је веома опасно.

Најпогоднији кут нагиба за степенице је корак гуске од 50 степени

Карактеристике:

 1. Угао нагиба варира, али је веома популаран од 45 степени до 70.
 2. Висина степенице је 25 цм
 3. Дубина корака 20 цм

Из ових параметара се види да су степенице веома компактне. Ови параметри се сматрају стандардним.

За корак на овим степеницама је потребнопосебну бригу и опрез. Пораст ове врсте градње је знатно лакши од спуштања.

Израчун степенастог степа

Главни недостатак степенице гусјенице је опасност и неугодност. Али, уз правилан дизајн са индивидуалним приступом, можете елиминисати све могуће недостатке, а не употребљивост. Када цртате цртеж, потребно је запамтити неке нијансе, али неке ће варирати, зависно од типа.

Пре него што пређе на производњу и монтажу степеница, неопходно је израчунати оптимални број степени

Наиме:

 1. Сви прорачуни почињу да утврђују на којој ће се висини пода степеница налазити. Ова вриједност ће дати потицај за одређивање броја ступњева, те које ће величине бити.
 2. Израчун материјала ће показати да је потребно много мање од осталих врста степеница. Можете то урадити онлине.
 3. Да би се избегла таква неугодност као што је удар главе током успона или силаска, рупа на степеништу мора бити изабрана око 2? Кс метара
 4. Однос целокупне ширине степеница према ширини степени сматра се од 1 до 20.

Када радите са формулама и калкулацијама, користите калкулатор. Готове формуле и прорачуни се врло лако могу наћи у водичима у грађевинарству у ДСТУ и СанПиН.

Нијансе степеница Дуктилни корак

У сеоској кући више од једног спрата, рационална употреба љестава може бити гуска корак. Можете изградити и велике мердевинеможете користити његову малу копију - Дроппинг степ. Многи људи желе да раде сопствене степенице у кући. Са развојем модерне технологије, ово је више него стварно.

Пре постављања, размислите о нијансама:

 1. Истражите све предности и недостатке ове врсте конструкције, и утврдите у којој ће се соби љестве изврсно обављати.
 2. Ако је одабран модел вијчаних степеница, тада се мора уградити поуздана средишња шипка.
 3. Степеницама се препоручује да се ставе у средину просторије.
 4. Декорација степеница треба да фасцинира и привуче пажњу, тако да је вредно напоменути да повезивање између спратног простора није главна функција степенице Степ степ. Одаберите такве моделе, обично за уређење ентеријера.

Најбољи корак је да се направи корак од гусака од квалитетног дрвета

Мјеста таквог вијчаног степеништа ће попримити прилично мало, тако да ће у малим кућама ова опција бити најоптималнија.

Металне вијчане степенице ће украшавати ваш дом врло импресивно. Такве мердевине треба да буду постављене у средину просторије, уместо да се крију у углу.

Корак гуске гуске је подељен на неколико врста. Степенице са симетричним степенима карактерише чињеница да су половице међусобно распоређене на такав начин да је крај половина у једној фази почетак половине на вишем степену. Понекад су кораци направљени у облику лептира, врсте која се зове лептир. Најчешће се користе степени који су слични патуљастим шапама. Кадабирајући одређени модел, водите рачуна о свим припремним прорачунима и цртежима. Израчунајте количину материјала и предвидите могуће недостатке у будућности.

Цртежи степеница Дуктилни корак

Пошто је изградња таквих степеништа сама по себи неугодна, морају се предузети додатне мјере сигурности. На пример, да би се степенице смањиле од клизања, степенице су прекривене посебним материјалом, или плафон додатним премазом. Можете направити степенице својим рукама, користећи готов цртеж, али га можете и сами нацртати. Ако имате потребне вештине, вреди цртати сопствене скице, онда ће степенице бити максимално индивидуалне.

Приликом израчунавања, потребно је користити вриједности:

 • Удаљеност од пода до другог ката;
 • Висина степеница;
 • дубина степени у широким и уским деловима;
 • Број ступњева;
 • Дужина степеништа.

Компетентно нацртани степеници ће вам помоћи да правилно израчунате угао нагиба, висину и ширину степени

Све потребне формуле за обрачун могу се наћи на госту. Користите их апсолутно сигурне и веома погодне. Висина подвожњака је идеална за прорачуне од 12 до 22 цм и дубине од 25 до 40 цм, а подаци су дати у ГОСТ табели, већ су израчунати најтачнији параметри.

На цртежу се види да се конструкција степеништа састоји од неколико елемената - жица и осовина. На овим елементима се одржава читава структура. Оптерећење свих степеницаона се доводи до ових носећих елемената. Тиатива обезбеђује уштеду простора.

Фазе могу бити различитих облика, израчунавање параметара мора бити извршено узимајући у обзир све вањске факторе. Затезање елемената је неопходно само за конструкцију на косару, тако да ће сви дрвени елементи бити сигурно осигурани.

Балустери и ограде на степеницама овог типа, као гуски корак, су неопходни, јер су силазак и пењање на таквим степеницама у себи опасни, а одсуство рукохвата ће онемогућити путовање.

Коментари на стаирс гоосе степ

Мало је оних који су упознати са овом врстом степеница, а неколицина оних који су их ушли у унутрашњост своје куће, дакле, прије него што је сами инсталирају, вриједи слушати мишљење људи који су не само поставили степенице, већ и експлоатирали сваки дан.

"Љествице изгледају врло хармонично, сватко јој обраћа пажњу, али постоји проблем са јако клизавом површином степеница." Врло једноставно су одлучили да купују специјалне гумене заптивке у згради. Нема више никаквих недостатака. Петер, Анапа

Степенице гуске степенице савршено се уклапају у унутрашњост мале собе

"Опасност од лествица, по мом мишљењу, увелико је претјерана. Мирно спуштање и успон неће вас забринути због ових степеница. А прецизност неће бити болна у свим сферама живота. " Мариа Адлер

"Гости увијек питају зашто су занимљиве степенице. И говорим о средњем вијеку. Већ тамо није било, без прекривача, удобних рукохвата и других погодности, међутим, такво степениште је било унутрасвака колиба. Стога, слободно се инсталирајте, то није само згодно, већ ће вам се и нешто хвалити. " Сергеи, Соцхи

Степенице гуске корак властитим рукама (видео)

Главна предност степенице љестве је његова компактност. На малој површини и са минималним нагибом, такав дизајн вам омогућава да направите удобно степениште за подизање. Стакло или метал се користе за прављење таквих степеница, али је боље одабрати дрво за кућне потребе.

Детаљи: Гоосе Гоосе Степ (фото примери)

)