Браве за врата за дрвена врата

Најбољи избор за дрвена врата је експресивни дворац. Одмах уочите да ова врста браве слаби врата дрвета на месту уградње. Али, генерално, брава има много предности које их чине тако популарним.

садржај

 • Предности закључавања
 • Правилан избор браве за врата
 • Поуздане брава за цилиндре цилиндара
 • Како одредити поузданост брава
 • Уградња брава
  • неопходни алати
  • инсталација
 • закључак

Предности закључавања

Брвна вратапозната су још од давних времена када су богати људи почели да их користе да заштите добит од лопова и разбојника. Временом су браве постале напредније. По правилу, они се преферирају, на основу следећих карактеристика:

 • поузданост и дуг радни век;
 • нису подложни спољним утицајима;
 • не нарушавају естетски изглед дрвених врата, то јест, они се једноставно не виде.

Прави избор браве за врата

Закључавање врата треба бити компетентно одабрано, јер је дворац гаранција за властиту сигурност и очување имовине. Добар дворац мора успешно да се одупре покушајима провале, да има дуг радни век и да исправно функционише. Данас, на полицама грађевинских радњи,приказан је широк спектар уређаја за затварање . Како се не би изгубили у тако различитим моделима и типовима?

Станови на првом и последњем спрату су вероватнији од другихпродор кроз прозор или балкон. Дакле, у стану је потребно инсталирати - барем у једној просторији - затворски тип. Морате инсталирати браву врата која се не може отворити извана.

Размишљајући о избору констипације,водите рачуна о оријентацији врата . Једноставно речено, у ком правцу су ваша врата отворена - лево или десно. Вриједи рећи да је до данас могуће купити уређаје за закључавање универзалног типа, који се могу приближити свакој врсти врата.

Поуздане браве за затварање цилиндара

Разноврсност брава упечатљивих разлика у облику, дизајну и дизајну. Међутим, многи потрошачи престају са својим избором управо на цилиндричним бравама. Они су одавно доказали да су поуздани и издржљиви уређаји високе квалитете.

Главна предност таквог затвора је тајност.Затварање готово да није видљиво : Тијело и механизам су смјештени унутар крила врата. Споља је видљива само елегантна ручка и добро за кључ. Љубитељи безбедности радо ће прославити чињеницу да је таква врата са гријаћом плочом немогуће отворити.

Купе са цилиндарским механизмом могу се поставити и на улазним вратима и на унутрашња дрвена врата.

Бравасе састоји од следећих делова:

 • тело затвора;
 • издужење шипке;
 • цилиндар.

Посебно су тражени брава са клиновима, који су смјештени у тијелу цилиндра иу облику се поклапају са прорезима на кључу. Отвори та врата другимакључ, осим посебно дизајнираног за дворац, није могућ.

Цилиндрична констипација типа мортисе је направљена од метала високе чврстоће и стога се сматра веома поузданим. онне може бити пијан , и друге важне тачке треба напоменути:

 • кључеви за браве овог типа имају мале величине;
 • ако је кључ изгубљен или је бравица прекинута, онда не морате да мењате читав уређај у целини, већ можете само да замените главни део;
 • цилиндричне браве се израђују помоћу ласерске технологије, тако да је једноставно немогуће покупити дупле кључеве за њих.

Облик кључа и механизам саме констипације могу бити веома различити - од једноставних до веома сложених и софистицираних. Различита констипација је постављена тако да искључује било какву могућност кидања или завртања са крила врата.

Ради заштите врата закључавањем или бушењем, монтирајте оклопне плочена његово тело . Дакле, сваки покушај отварања механизма замка је поништен.

Како одредити поузданост брава

Један од показатеља поузданости механизма за затварање је број реза. Браве са повећаном поузданошћу имају пет или чак седам реза.

Купујући експресивну дрвену браву за врата, морате пажљиво прочитати упутства и побринути се да ова брава за врата одговара савременим захтјевима и стандардима.

Висококвалитетна и поуздана брава увијекима чврсту оловкуод материјала отпорног на хабање.

Практичне препорукеБоље је да се консултујете са професионалцима који ће вам дати корисне савете. Треба да знате да квалитетна брава није јефтина.

Инсталација брава

За инсталирање брава морате имати одговарајуће вјештине, тако да је најбоље потражити помоћ од специјалиста ако нисте сигурни. Неправилно уграђена у затвор може послужити као лош сервис.

неопходни алати

Да би се закључало у дрвена врата, вредикупити следеће алате:

 1. одвијач;
 2. длето;
 3. бушилица и бушилица;
 4. округли досије;
 5. чекић;
 6. оловка.

инсталација

Приликом уградње затвора у унутрашња врата оквира, бравица треба да се налази у метрима од нивоа поља. Чињеница је да се на овом нивоу налази бар на вратима, у којем се успоставља затвор. Ако се ради о улазним вратима, која су направљена од чврстог стабла, онда се место за инсталацију може изабрати на основу сопствене жеље и укуса.

Монтажа браве на вратимасе састоји од неколико фаза:

 1. Брава се поставља на предњи крај врата на жељеној висини и заокружује оловком. Контура цртежа браве треба да буде јасно лоцирана у центру краја.
 2. Изаберите бушилицу пречника једнаке или мало мање од дебљине дворца.
 3. Ширину браве врата постављамо на бушилицу како бисмо утврдили дубину врата. Ознака се може видети изолационом траком. Затим се бушилица може убацити у бушилицу и наставити са радом.
 4. започети са бушењемсагорња граница обележене контуре, постепено пада. Рупе треба поставити што ближе једна другој. Да би се спречило подизање браве, бушилица се мора држати паралелно са подом и окомито на површину врата приликом бушења.
 5. Након бушења контуре браве, поравнајте зидове чекићем и длетом. Важно је да делујете нежно, како не бисте непотребно резали.
 6. У ископу са равним рубовима стављамо браву. Мора да уђе у кабину и мало затегнут. Ако је потребно, зид и дно жлеба се могу поново поравнати.
 7. Ако је све нормално, опет дефинирамо браву врата, али већ дуж контуре облоге, а затим длијетом и чекићем, уклонимо дрво дуж њених граница. Поклопац треба да буде раван са површином врата.
 8. Ми меримо положај ларвии отворе за кваку врата. Учините то боље уз помоћ угла зграде.
 9. Одабиремо одговарајуће бушилице и правимо одговарајуће отворе.
 10. Уметните браву врата у жлеб и осигурајте га завртњима.
 11. Убаците ларву у браву и причврстите је вијком. Уметните кључ и проверите рад браве. Ако је све у реду онда можете инсталирати декоративну облогу.
 12. Нанесите малу количину боје на крајеве вијака. Затворите врата и окрените кључ у брави. На вратима треба да постоје јасни отисци са вијака - мјесто гдје ће прорез за укрштање одговарати.
 13. Узмите бушилицу иизбушите дрвона ознаци на вратима. Њихова дубина је једнака дужини пречки.
 14. Припремит ћемо длијето за одговарајуће длијетотраке Помоћу вијака, притегните одговарајућу шипку на одвијач. Треба да буде у равни са површином кутије за врата.

закључак

Чини се да није тешко изабрати посебан затвор и поставити га у крило врата. Међутим, морате имати неке вјештине за инсталацију. Стога, у недостатку искуства, боље је потражити помоћ квалифицираних стручњака. Али ако сте сигурни у своју снагу, онда дјелујте. Како одабрати дворац и инсталирати га, детаљно је описано у чланку.