Предности и карактеристике сатенских плафона

Сатин плафон изгледа прилично лепо, уредно и практично Многи људи више воле да инсталирају стропове од ПВЦ панела. Пластичне плоче се разликују не само у боји, већ иу фактури. Најчешћи рачуни су сатен и сјај. Такође, мат плоче се често користе за обраду стропова. Свака фактура има бројне могућности и предности. Да бисте пронашли прави материјал, морате узети у обзир многе факторе.

Који је горњи таван боље изабрати: сјајни или сатенски

Који плафон је боље инсталирати - сатен или сјајни? Свака фактура има више могућности. На пример, сатенске плафоне нежно рефлектују светлост, тако да су корисне за коришћење ако као осветљење користите лустер или светла на лицу места.

Сјајне тканине потпуно елиминишу појаву одсјаја на површини, тако да у неким случајевима изгледају боље од сатена. Међутим, ПВЦ панели са сјајном текстуром не комбинују се са класичним стилом и брзо блиједе.

Строп за напињање сатена је идеалан за оне који цене живот и квалитет

Предности сатенских плафона пред сјајем укључују:

 1. Трајност. Произвођачи ПВЦ панела кажу да сатенске тканине служе дуже и не бледе током времена, за разлику од сјајних.
 2. Широк асортиман цвећа.
 3. Свестраност. Сатенски плафони се хармонично уклапају у сваки ентеријер, а сјајни и комбиновани састил фузије или минимализам.

Који је плафон бољи: мат или сатен

Често се мат зидови користе за украшавање дневне собе или кухиње. Таква тканина изгледа веома атрактивно, али уједно и непримјетна. Осим тога, мат строп је јефтинији од сјаја.

Што се тиче перформанси и техничких карактеристика, мат и сатенски плафони немају апсолутно никакве разлике. Међутим, за бојење сатенских плафона користе се квалитетније боје, тако да овај плафон неће избледети након одређеног временског периода.

Сваки појединац има своје индивидуалне преференције у погледу тензионих плафона, недвосмислен поглед на избор ових типова

Предности сатенског плафона испред матте:

 • Изворна структура. Захваљујући овој функцији, сатенски стропови изгледају другачије у различитим условима осветљења. Поред тога, светло које ће пасти под различитим угловима помоћи ће да се постигне визуелна експанзија простора.
 • Практичност. Сатенски плафони могу се користити за израду вишеслојних дизајна, јер они благо рефлектују светлост.
 • Сатенски плафон је боље комбинован са скоро свим осветљењем. Чак и ако користите ЛЕД траку као уређај за осветљавање, сатенски стропови ће изгледати спектакуларно и оригинално.

Оно што разликује сатенске плафоне од мат стропова

Које су разлике између сатенских и мат плафона? По техничким карактеристикама, таква платна практично нису ништасу другачији. Главна разлика је изглед.

Разлика између сатенских и мат плафона је коефицијент рефлексије. Ако узмете у обзир платно у близини, онда можете видети да на сатенским платнима има бљештања са уређаја за осветљење.

Главната разлика между стропа за сатененно напълнение на сијачата е отличност

.

Карактеристике сатенских плафона:

 1. Структура. На платну су видљива мјеста испреплетених нити, а таква испреплитања не постоје на матираним плочама.
 2. Код вештачког светла, сатенска тканина постаје светлија, а мат не мења боју приликом промене осветљења.
 3. Схема боја сатенских наруквица је мање засићена. Овај фактор је значајна предност ако желите третирати собу у класичном или медитеранском стилу.

Сатен или мат строп: прегледи купаца

Отзиви о сатенних и матових стропах нејасние. Неки људи тврде да матирана платна изгледају много боље, јер не изгледају бљештаво, и не мијењају боју под утјецајем умјетне расвјете.

Алек, 43 лет:"Недавно, възстановат белен сатенен стъп в дневна соба. Пре тога су биле постављене матиране ПВЦ-крпе. Мислим да плафони са мат панела изгледају лепше, јер не изгледају сјајно. Такође, међу недостацима сатенског плафона може се разликовати променом боје платна под различитим условима осветљења. "

Избор растегљивог плафона увек зависи од личних преференција власника стана: неко хвали сатена, неко напротив - сјајно

Неки људи, напротив, тврде да сатенски плафони изгледају елегантно и луксузно, а матиране платна изгледају као обични креч.

Јулија, 27 година:"Недавно су започели велики поправак са мужем. Пријатељ је саветовао да користи сатенску тканину за употребу на плафону. Пре тога, инсталирали смо ПВЦ панеле са мат текстуром. Разлика је очигледна - сатенске таванице изгледају много лепше. Такође је приметио да слике мењају боју. Мислим да је ово велики плус. Резултат је био задовољан. "

Гама боја под сатенским плафоном

Ако одлучите да користите сатенски плафон, морате да одаберете тканину одговарајуће боје. Сатин панели су представљени у широком асортиману, тако да је лако направити.

Боја стропа сатенске напетости треба бити изабрана на основу функције просторије

При избору схеме боја имајте на уму следеће:

 • Функционална употреба просторије.Ако изаберете сатенско платно у спаваћој соби или детету, дајте предност белим платнима. Они доносе атмосферу мира и удобности у собу. Најсветлије боје ће одговарати дизајну дневне собе.
 • Стил у којем се соба одржава.Ако је соба дизајнирана у класичном стилу или минимализму, користите само једнобојне тканине. Такође можете да ставите платно хладних тонова. У случају да је соба зачињена у стилу земље, авангардаили царство, боље је инсталирати сатенско платно пастелних тонова.
 • Боја зидова и намештаја.Пожељно је да се боја сатенских плафона, намештаја и зидова у потпуности подудара.

Вишенаменско решење је крема за заслађивање. Савршено се уклапају у сваки ентеријер и изгледају прилично импресивно. Међутим, имајте на уму да су кремасти плафони неприхватљиви за дизајн спаваће собе.

Сатински растегљиви плафони (видео)

Сатински плафони - свестрано решење. ПВЦ тканине са овом структуром ће бити одлична декорација за сваки дом. Сатин тензионо платно ствара атмосферу удобности и мира у соби. Такве тканине изгледају ненаметљиво и имају минималан одраз светлости, па изгледају лежерно у ентеријеру. Осим тога, сатенске тканине су незахтевне у бризи и имају висок ниво чврстоће.

Сатенски плафон (фото)

)