Додатна заштита семена уз помоћ бушилице

Квалитет житарица директно зависи од чињенице да се особа налази у земљишту. Да се ​​будуће саднице не погоршају од трулежи и плијесни, морају се умјетно одмрзнути. Протеинизатори се користе у великој мери.

Кратак опис семена пертусиса

То су специјалне супстанце које се користе за третирање и заштиту семена од било које врсте болести ризома. Користећи таква средства, агрономи штите своје усјеве од негативних ефеката роса, рђе, напада на мишеве, пацове и хрчкове.

Ако не користите специјално ђубриво за семе, то може негативно утицати на стање свих материјала за сетву. Цела биљка ће бити угрожена, и неће је сви спасити. Млади усеви почињу да умиру од труљења, разних болести, и нападају их штеточине. Научници-агрономи створили су скуп правила која би требало да прате сваки пољопривредник. Наводи се да је неопходно заштитити усјеве коришћењем загађивача.

Како одабрати чистач? Шта тражити?

Не можете само отићи у трговину и купити овај алат, морате унапријед одредити његов број, итд.Мораћете се ослонити на одређене факторе:

1. Фитоекспертизација сјетвеног материјала и тла.На овом принципу се заснива метода садње семена. Ова метода се састоји од детаљног проучавања садног материјала и земљишта за било које болести и вирусе. Стручност помажеочување приноса и сличности семена. Ако сте заинтересовани за успешну клијавост семена, потребно је да ангажујете стручњаке који ће спровести ову студију и закључити - колико су семена и земљишта погодни за клијање.

2. Избор усева и размножавање семена.Репродукција је способност сваке културе да се трансплантира сваке године. Истовремено, све карактеристике културе морају се очувати и прећи из генерације у генерацију. Пошто је ниво пречишћавања свих семена различит, потребно је изабрати опрашивача у зависности од посађеног усева, тла, степена излагања концентрата.

3. Фитосанитарна ситуација из претходне сезоне.У овој фази се врши анализа свих сакупљених сјемена или жетве за прошлу годину. Агрономи почињу да сазнају од којих болести су болесне биљке, које су од глодара погодиле.

Све потребне информације о хемијској индустрији

Ова средства могу бити и једнокомпонентна и вишекомпонентна. Разликују се само по саставу. Ако престанете да бирате једнокомпонентна средства, онда не треба мислити да имају пуну фунгицидну активност. Ове супстанце нису намењене за руковање великом количином материјала. Боље је купити сејалице најмање двокомпонентне. Често се даје предност тиобуконазолу и тиабендазолу. Савршено се носе са својим функцијама, средства елиминишу труљење у коренском систему, спречавају настанак плијесни.

За ефикаснију обраду, купите супстанцу у облику концентрата воде. Само обратите пажњу на све што је написано на етикетама, иначе неправилна концентрација може довести до смрти усева.

Како правилно користити келаторе за семе

У овом случају, главни задатак је придржавање дужности. Све супстанце имају различите карактеристике и нуспојаве, тако да их често не можете користити. Морате сваке године измјењивати супстанце између себе. У Русији, агрономи већ дуго преферирају лекове на бази карбоксина или триле. Ове супстанце се користе за контролу вируса у усевима.

Третирање семена врши се на посебном уређају, који је посебно усмерен на ове сврхе. Ова машина има посебан одељак у коме се медиј излива, а потом се сјеменке оптерећују ради превенције. Након тога, уређај почиње да узима материјал за усеве и одбацује сва непотребна семена која нису тестирана.

Не може се порећи да је могућност контроле семена такође у фази вегетације. То се дешава прскањем супстанце из уређаја. Овај догађај може се одржати само у кишно вријеме у вечерњим сатима или ујутро. Да би се одредила количина супстанце, треба узети у обзир површину и количину материјала за сетву. Ове мере спроводе опрашивачи за третман семена, што, као резултат, производи уље.

Прерада семена сунцокрета

Како би повећали свој принос, агрономи су сматрали да је потребно мјеритиза правилно третирање земљишта и материјала за сетву. Заштита лекова од болести, штеточина и глодара. Пре наставка присуства трагача треба извршити калибрацију семена. Неопходно је очистити садни материјал од вага, прашине и сјеменских ситница. Семе које се чисти третираће се ефикасније. У суштини, чувари сјемена дјелују на сјеменке сунцокрета као и на друге супстанце које их спречавају.

Где купити сејалице

Наравно, за то постоје специјалне продавнице. У њима можете купити било коју врсту бушилице која вас занима. Цена за овај лек варира од састава материје и од тога колико садржи компоненте. Ако се заснива на просечној цени, онда је то око 450 рубаља за 1 литар новца.

Прије куповине потребно је одлучити за који материјал је лијек одабран и колико је у количини. Наравно, све супстанце су усмерене на контролу штеточина које могу напасти материјал за сетву. Заговорници су обавезна средства која се морају користити за сваку културу сетве. Са његовом применом, добићете пристојну жетву у индустријским размерама.