За и против арболитового блока

Сваки градитељ мора знати карактеристике свих материјала које користи у свом раду. Ово посебно важи за њихове недостатке, јер је материјал за про је често тако разумљив и описан у свакој згради. Али, као мајстор вашег посла, не морате размишљати о предностима, ваш задатак је да рационално утврдите важност материјала у вашим грађевинским радовима.

У чланку ћемо размотрити предности и недостатке арболитичког блока, као и сазнати колико ће га коштати и гдје је боље купити. На основу података ГОСТ-а, арболит - ово је најједноставнији блок бетона, повезан је са саставом бетона, а укључује и разне хемијске адитиве. Могу бити присутне замене.

предности арболитиса

Слажем се, ако материјал није имао предности, онда га нико не би користио. Стога, у овом случају, број накнада далеко премашује број недостатака. Главна предност је ниска топлотна проводљивост, она је важна у својим областима, јер код куће, када се такав материјал користи дуго времена, задржати топлоту, а хладном ваздуху није дозвољено да уђе у арболит. А то је изузетно важно, посебно у нашој клими.

Други плус је јефтин. Свако ко има средњи доходак моћи ће да купи арболит за малу количину новца. Материјал је изузетно лаган и практичан, није га тешко подићи на различитим подовима, сломити или преклопити колико желите. Због тога је лако конструисати структуру од арболитиса. Такође, материјал је одличанкарактеристике звучне изолације, а предности овог плус-а не треба ни објашњавати. У наше вријеме, то је готово најважнији захтјев за грађевински материјал.

Арболи блок је направљен од дрвне сјечке и цемента, тако да је савршено отпоран на ватру, стога није гориво. Обратите пажњу на чињеницу да зграде овог материјала дишу сјајно. Можемо рећи неколико ријечи о техничкој страни питања - структура арболит блокова издржати оптерећење, отпорни су на различите флуктуације зграде, јер су што еластичније.

скринсхот_13-01-2018_230034.пнг

недостаци арболитиса

Наравно, немогуће је без минуса. Свако има своје мане, а блок арболи није изузетак. Почнимо да разматрамо ово питање од веома невиног - присуства дрвета у арболиту. Овај материјал је направљен од дрвне сјечке, чији је број око 85%. И као што сви знају - дрво је на нашој територији уништено од кише, снега и других честих падавина. Из тог разлога градитељи имају много времена посветити се изградњи хидроизолације зграде.

Још један значајан недостатак арболитиса је неатрактиван геометријски облик, то јест, није онолико колико, на пример, цигле или блокови гаса. Из тог разлога ћете морати да користите раствор за малтер или лепило. Међутим, упркос таквим, иако значајним минусима, предности у материјалу су много веће и значајније.

Информације које требате знати о блоковима арболита

Обратите пажњу на метод производње арболита. Треба да буде добар грађевински материјализрађена према одређеном стандардном ГОСТ систему. Наравно, неки занатлије раде властитим рукама, али је ли по квалитету другачији? Да ли ће материјал бити у стању да обавља све своје функције и сврхе? Можда ... Али, нажалост, то није чињеница.

Стога, пре куповине арболита, питајте продавца - као и где је материјал направљен. Такође обратите пажњу на њен састав. На пример, постоји материјал направљен од пиљевине или другог дрвног материјала, али је боље купити дрвну сјечку, она заиста испуњава све стандарде. На крају крајева, дрвна сјечка даје еластичности и издржљивости блока. Догађа се да произвођачи помешају пиљевину и чипс у пропорцијама: 2: 8. Ако је важно направити поуздани и издржљиви материјал из арболит блокова, додајте што је могуће више цемента. Само обратите пажњу на чињеницу да материјал са много цемента смањује уштеду топлоте.

Ако одлучите да направите арболитис властитим рукама, морате знати да је материјал направљен на посебном мјесту с правом температуром, влагом и увјетима. Обавезна доступност вибропресса је немогуће самостално извршити било какве операције са материјалом. Само пратећи сва ова правила моћи ћете да градите објекте од арголита, који се слојевају годинама.

Колико кошта блок арболитума?

Арболитум блок можете купити у онлине продавници иу било којој згради. Боље је, наравно, дати предност уобичајеним складиштима, јер видите да купују. Међутим, вреди рећи нешто о заштити онлине продавница. Инмоћи ћете купити блок арболит, а грађевински материјал ћете довести у кућу. Потребно је само да позовете специјалну канцеларију за производњу или отпрему арболитиса, наведете количину материјала, његову цену и наведите тачну адресу. Цена арболита варира од 125 рубаља за 1 комад или од 4000 рубаља по м3.

Као што можете видјети, овај грађевински материјал се може купити без икаквих проблема, само требате знати примјерну количину.