Лиме против штеточина

Вапно против штеточина

Мешати у кречном малтеру. Креч је јефтин, чини да се ваздух суши у просторији и има антимикробна својства. Обрађени њеним зидовима се не бојеплесни .

Прије почетка рада из спремишта, они ће све обавити. Полице, регале и друге предмете треба опрати топлом водом са сапуном и содом и осушити. За равномјерно облагање зидова, стари слој се уклања и површина се чисти. Не можете нанети бељење на боју, рђу, масне мрље. Важно је да је површина чиста. Пукотине треба гурати. Бјелило је погодније са специјалном четком. Пре него што почнете да га намочите неко време у води. Онда ће решење лежати равномерније. Рад почиње од врха до дна. После затајења зидова подрума, потребно је 2 дана за вентилацију. Када зидови пресуше. Инсталирајте полице, полице, кутије.

Како направити креч за избељивање

За припрему вапненог млијека требат ће вам 1 дио вапна - руменило и 3 - хладна вода. Све док се вапно растопи, он ће почети да се меша, и стога може прскати. Стога, за рад, користите специјалну одећу и маску која штити грло. На крају крајева, добијање вапна на кожи и респираторном тракту може изазвати опекотинеи иритацију. Раствор треба да буде најмање 6 сати. Онда би требало да буде напрезање кроз сито. Добра адхезија вапна на зидове постиже се обрадом металном четком. Раствор за чврстоћу може додати нечистоће, укључујући и боје. Стручњаци савјетују додавање кухињске соли (100 г на 10 литара воде).Раствара се у води пре додавања. За дугорочно чување боје у раствору можете обилно посути млеко водом (1 до 1). И да би се креч боље држала, додајте мало лепка за тапете.

Друга ефикасна смеша је вапнена вапна (2,5 кг), вода (10 л). 30 г гвожђа или 100 г бакар сулфата. У овој течности, дезинфекцијска својства су још боља. Да би се додала плавкаста боја у млеку са кречом додати плаво. Неким се саветује да наносе раствор у 2 слоја.

Потрошња протеина зависи од начина примене и површине. Када се наноси четком, она расте. За руковање великом површином зидова можете користити посебан спреј. Не кошта јефтино, али пружа могућност да се сачува решење које је погодно за рад и обезбеђује униформну примену. Држите прскалицу на удаљености од око 30 цм од зида. За зидове од цигле бели су више него за глатке. Приближна количина - 0,5 л за 1 м2. Тешко приступачна места третирају се гуменом крушком. Гнојница се сипа слој креча (1 цм).

Ако редовно купате подрум, штеточине се неће населити, а производи ће бити добро очувани.