Како се кува боров мед

Особе са хроничним респираторним проблемима само треба да ходају кроз борову шуму. Многи знају да је куван џем или сируп од боровог бубрега. Још једно његово име се назива бор меда. Садржи све потребне елементе и витамине за тело.

Овај џем има диуретски ефекат, уклања из организма све штетне микробе. Бор меда је прави извор енергије и енергије.

Како скувати мед из борових бубрега

Наравно, без бубрежних борова овде не може. Потребно их је опрати, залити леденом водом и загријати на слабу топлоту. Након тога, морају се прокључати и кухати четврт сата. Тек тада додајте мед у шећер.

Као резултат тога, након потпуног растварања шећера добићете прави сируп, који је боров мед.

Али ова деликатеса може бити припремљена од чак и зелених чуњева. Важно је напоменути да мед већ дуго остаје текући и транспарентан. Неопходно је складиштити само у фрижидеру.

Главне тајне припреме боровог меда

Да бисте максимално искористили своје лекове - добро исперите састојке. Пијте сируп док не нестане отприлике једна трећина његове претходне запремине. Након кувања, можете му додати кашичицу природног пчелињег меда.

Којим обсественними обработками работает мед из бора

Сва храна може бити прихваћена. Он лечи упалу грла, бронхитис, прехладу, грипу, проблеме са цревима итд. Може се јести у профилактичке сврхеонкологија. Такође, стручњаци препоручују узимање сирупа са ниским хемоглобином.

Кад једете боров мед

Ако се третира боров мед, оптимална доза ће бити: 3 жлице 3 пута дневно 30 минута прије јела. Ово је препоручена доза за одрасле. Деца такође једу џем, само замијените жлице десертом.

Други начин припреме боровог меда

Припремите младе младице. Уклоните остатке грана од њих. Исперите избојке под хладном текућом водом. Ставите у посуду за емајлирање и сипајте у хладну воду. Треба потпуно покрити дате састојке најмање један центиметар. Поклопац поклопца и ставите слабу ватру. Ставите сируп да кува и кувајте четврт сата. Затим извадите посуду из ватре и убаците јуху на око један дан, али не уклањајте поклопац.

Ако сте све учинили по препорукама, мед би требао добити зелену нијансу. Дан касније сипа се у други емајлирани контејнер. Додати један килограм шећера по литру инфузије. Ставите резервоар на слабу топлоту и кувајте око 90 минута. Пена на сирупу се формира - одмах је очистите. У ствари, управо то је и боров мед.

То је врло корисно и лудо укусно. Немојте жалити због времена за сакупљање чуњева или избојака. Резултат ће вас сигурно изненадити. Бор меда је веома користан у лечењу прехлада, органа за дисање и црева.