Добре конопце на балкону: 9 критеријума избора

Могуће је покупити квалитетна и трајна ланена ужад, узимајући у обзир неке нијансе, а научно-технолошки развој друштва није могао замислити ефикаснији начин сушења одјеће него ланених ужади на балкону. Можете их упознати у новим зградама и кућама "старе тврдоће", због здравог разума. Много је лакше оставити доње рубље неколико сати на балкону него осушити његово купатило или купити засебну јединицу. Истовремено, важно је запамтити да се сваки задатак не може савладати.

Избор материјала за ужад за постељину на балкону

Да би се рубље осушило што ефикасније, потребно је пажљиво испитати потенцијални комад ужета. Погрешно је мислити да је једина значајна карактеристика у овом случају снага материјала. Да, овај индикатор је важан, али није једини. Квалитетна ланена ужад не би требала бити прљава и упијати боју, иначе ће бијеле тканине ускоро престати да буду такве.

Као ужад за доње рубље можете користити пластичне ужади или обичне увијене ужад

У зависности од величине балкона, количине и превладавајуће врсте платна, може се изабрати један од следећих врста материјала:

 1. Опремљен оклопом од ПВЦ-а, метални кабл - конац се разликује издржљивост и трајност до дуге напетости. Осим тога, еколошки материјал за сушење ће привући оне који се брину о природи.
 2. Нормално уплетено уже - буџет у сваком погледу опција, која има бројнедостаци Прво, чак и лагано влажење је довољно за значајно спуштање. Друго, да бисте обесили сличан кабл потребно је само ако се на њега не постави бијела крпа. То се објашњава способношћу површине да активно апсорбује спољну контаминацију.
 3. Пластични конопци - они су скупљи, али због ове чињенице постоји низ очигледних предности. Прво, материјал може издржати велика оптерећења. Друго, купац има могућност да обеси уже боје коју воли.
 4. Традиционална јута карактерише отпорност на хабање и способност да се не оштети веш. Осим тога, материјал је еколошки сигуран.
 5. Полипропилен - осим заштите животне средине, уже из овог материјала не акумулира влагу и не електрификује.

Приликом одабира конопа за балкон, потребно је пажљиво проучити његове карактеристике. Као главна снага, отпорност на истезање, низак степен интеракције са влагом. Осим тога, уже не би требало да акумулира прашину и боју оних ствари које су на њој сухе.

Вањска конструкција ужета за сушење одјеће на балкону

Купац ужета мора запамтити да је од два типа. Ријеч је о материјалу за унутарњу и вањску примјену. Разлика између њих је на нивоу способности да се одупре дуготрајном утицају хировитости природе.

Тканина за вањску употребу је причвршћена на балкон или на отворену лођу, чиме се смањује оптерећење расположивог простора.

Без обзира на тип собе и карактеристикеПостељина, балкон ће требати поуздане заграде. Што је везаност јача, мања је вјероватноћа да ће пасти.

Ако одлучите да окачите ужад за одећу извана, онда сигурно морате да подигнете чврсте и чврсте конзоле за фиксирање дизајна

Следне препоруке ће вам помоћи да постигнете добар резултат:

 • Учврстите чврсте челичне носаче са обе стране балкона;
 • купује у трговини углове од сличног материјала;
 • Неопходно је осигурати да углови буду опремљени рупама које омогућавају сигурно ушивање ужета за лан;
 • Да би се поједноставио поступак вешања доњег рубља, профил са угловима треба да буде постављен не окомито, већ под углом;
 • Неће бити непотребно инсталирати одстојник који не дозвољава профилу да се деформише.

За мали балкон, прикладно је вањско учвршћење ужади за доње рубље. У овом случају, не морате жртвовати расположиви простор. Као основа система за причвршћивање ужета користе се метални углови и конзоле. Њихова уградња је направљена под малим углом, што смањује број компликација у вријеме вјешања и уклањања опране постељине.

Постојеће врсте причвршћивача или како објесити ланени кабел на балкону

Такве су подељене у фабрике и домаће. Отвара листу популарних и јефтиних начина за опремање балкона са прилозима од 2 метална угла, завијена у супротним угловима зида.

Уз помоћ електричног или ручног алата у њимапотребно је направити отворе, гдје се може причврстити уже. Поред ове опције, постоји још једна, погодна за регионе са умереном климом.

Уместо металних углова, узете су дрвене греде са уграђеним кукама. Шипке су причвршћене у супротним угловима просторије. Највећа потешкоћа је да се уже протеже што је више могуће.

Најбоље је да се фиксирају за ужад за доње рубље од нерђајућег челика

Без обзира на то, каква је врста причвршћивача одабрана, треба узети у обзир неке мјере предострожности:

 • Пре куповине, уверите се да је монтажа направљена од нерђајућег челика;
 • Фабрички причвршћивачи су увек опремљени индикацијом максимално дозвољеног оптерећења;
 • За разлику од домаће производње, фабричка опрема за коноп је популарнија захваљујући присуству потребних елемената који се изводе са максималном прецизношћу;
 • Висина смештаја се прилагођава тако да је погодна за долазак до постељине.

Постојеће стезаљке за балкон се дијеле на творничке и домаће. Прва опција је боља због тачности са којом је направљена, а друга је способност прилагођавања постојећим условима.

Правилно објесимо конопац на балкону

Рад почиње одабиром оквира и врсте тканине, након чега можете узети алат. Потребно је унапред подесити дужину ужета тако да се не повуче чак и када се достигне вршна оптерећења.

Када је у питању домаћа израдазатим у овом случају треба да вежете кабл унапред. Следећи корак је инсталација на бетонској или дрвеној основи.

Корисно је за почетнике да изаберу алат за рад на основу основе, а не дизајна сушаре.

Пре него што се виси конопац за доње рубље, потребно је направити оквир дизајна

За работници, имат следуусе:

 • Рулет;
 • Оловка је једноставна;
 • Вишеструки типлови;
 • перфоратор;
 • Ниво зграде;
 • чекић;
 • Одвијач приказан.

Како причврстити ужад за доње рубље на балкон (видео)

Након што је претходна ознака направљена на плафону, монтира се конзола за монтажу. То се ради помоћу бушилице, која ствара депресију на надморској висини до 150 цм од нивоа пода. У одређеној тачки, причвршћена је конзола и механизам ваљка. Основа је фиксирана на плафону и финално подешавање затезне чврстоће ужета врши се за сушење платна.

Примери ланеног ужета на балкону (фото)


)